Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Renault Trucks T, T High, C & K zijn comfortabeler betrouwbaarder en efficiënter

De nieuwe Renault Trucks T, T High, C & K zijn comfortabeler betrouwbaarder en efficiënter

Renault Trucks vernieuwt zijn T, T High, C en K ranges in 2021 en brengt belangrijke verbeteringen aan op het gebied van rij- en leefcomfort voor de chauffeur, veiligheid en productiviteit. Dit is de belangrijkste evolutie sinds de totale vernieuwing van de range door de fabrikant in 2013.

Een gedurfder exterieur

In 2021 wijzigt Renault Trucks het design van het exterieur van de trucks waarbij ze kiezen voor een meer assertieve stijl. Met name bij de koplampen, die kleiner zijn geworden, om zo de voorzijde van het voertuig meer uitstraling te geven door de grotere gespoten delen van het nieuwe front. De nieuwe honingraatgrille maakt het modernere en meer gestroomlijnde design van de Renault-trucks 2021 compleet.

Meer comfort aan boord

Een in drie richtingen verstelbare stuurkolom
De trucks zijn uitgerust met een geheel nieuw ontwikkelde stuurkolom die eenvoudig in drie richtingen verstelbaar is. Hiermee kan de chauffeur de ideale zitpositie aannemen achter het stuur en kan deze nauwkeurig worden afgestemd op zijn persoonlijke wensen.

De kolom wordt versteld met een eenvoudige intuïtieve voetbediening, waarmee zowel de hoogte, helling en hoek van het stuurwiel in een vloeiende beweging kan worden ingesteld. Het verstellen gebeurt met beide handen aan het stuur en door de directe vergrendeling gebeurd dit nauwkeurig en veilig. Bovendien is het contactslot met de sleutel uit de stuurkolom verdwenen en vervangen door een startknop op het dashboard. Hierdoor is er rondom de stuurkolom nog meer bewegingsruimte voor de benen.

Nieuwe modulaire stoelen
Aangezien een chauffeur gemiddeld negen uur per dag achter het stuur zit, moeten de stoelen comfortabel zijn en gedurende de hele levensduur van het voertuig hun kwaliteit behouden. Daarnaast is de verstelbaarheid belangrijk zodat iedere chauffeur zijn ideale zitpositie kan instellen. Renault Trucks heeft daarom zijn aanbod van stoelen vernieuwd en biedt voortaan  een modulaire reeks stoelen aan. Hierdoor is er een uitgebreide keuze aan instelmogelijkheden en uitrustingsniveau. De fabrikant heeft ook nieuwe bekleding geïntroduceerd. Deze bekleding is slijtvaster en is daardoor nog beter bestand tegen het vele in- en uitstappen van de cabine. Een luxere combinatie met leer is ook als optie verkrijgbaar.

Meer opbergruimte
De 2021-uitvoering van de Renault Trucks T, T High, C en K is ook voorzien van nieuwe opbergoplossingen. Zo is er een handige tablet- en smartphonehouder toegevoegd, die binnen handbereik van de chauffeur is geplaatst, toegang biedt tot meerdere apparaten tegelijk en deze oplaadt via twee USB-C-aansluitingen. Er is ook een nieuwe A4-opberglade voor documenten en om waardevolle spullen aan het zicht te onttrekken.

Aan de bijrijderszijde beschikken de voertuigen met een panoramisch dashboard over twee opbergruimtes met een totale capaciteit van 7 liter (inclusief een door de airco gekoelde ruimte van 2 liter).

Verbeterd slaapcomfort
Een truck is niet alleen het werkgereedschap van een chauffeur, het is ook de plaats waar hij tot rust komt en slaapt. De kwaliteit van het bed is dan ook van cruciaal belang. Voor het welzijn van de chauffeur en een langere levensduur van het bed heeft Renault Trucks een compleet nieuw onderbed ontwikkeld waarbij de dikte van het matras van het "Serenity"-onderbed met 13% is toegenomen tot een dikte van 170 mm en het aantal binnenveren is verdubbeld. Hierdoor wordt een optimale ondersteuning geboden aan het lichaam dankzij een betere verdeling van het lichaamsgewicht. Als optie kan een extra wasbare matras-topper van traagschuim worden toegevoegd. Het matras is eenvoudig afneembaar van de basis, waardoor het gebruik van hoeslakens mogelijk is en het opmaken wordt vereenvoudigd.

Voor nog meer gebruiksgemak zijn er ook twee USB-C-aansluitingen toegevoegd aan het slaapgedeelte om elektronische apparaten gemakkelijker te kunnen opladen, zodat ze tijdens rustperiodes binnen handbereik van de chauffeur blijven.

Om de geluidskwaliteit van de audio in de cabine te verbeteren zijn de deurpanelen voorzien van nieuwe isolatie die de geluidskwaliteit verbeteren en de auto nog stiller maken. Voor de echte muziekliefhebber, werkt Renault Trucks samen met de Franse fabrikant Focal voor de levering van een speciale audio upgrade voor een nog betere geluidsbeleving.

Meer veiligheid voor de chauffeurs, hun lading en de medeweggebruikers

Bij de ontwikkeling van de Renault Trucks T-, T High-, C- en K-range stond ook een hoog veiligheidsniveau voor de chauffeur en de medeweggebruikers centraal.

De nieuwe T, T High en C modellen zijn standaard uitgerust met LED-lampen. LED-licht benadert het natuurlijke licht en geeft de chauffeur een betere waarneming van contrasten en kleuren. Dit verbetert het zicht 's nachts aanzienlijk en daarmee ook de veiligheid. Een ander voordeel van LED-technologie is de betrouwbaarheid en de lange levensduur. De levensduur van een LED-bron is tot dertig keer langer dan die van een conventionele halogeenverlichting.  

De instapverlichting in de opstap en portier zijn nu ook voorzien van LED om de instap beter te verlichten voor meer veiligheid voor de chauffeur bij het in- en uitstappen van het voertuig in het donker.

Voor een optimale veiligheid van de chauffeur, zijn lading en de medeweggebruikers zijn er ook een aantal veiligheidsopties beschikbaar. Zo is er voor de chauffeur een extra mechanische anti-inbraakvoorziening (het zogenaamde Night-Lock), voor de kwetsbare medeweggebruikers zijn er extra camera's en aanwezigheidssensoren, een vision portier biedt extra zicht op voetgangers en fietsers.

Ten slotte vermindert de noodbediening van de parkeerrem het risico op afwijkende bewegingen van het voertuig wanneer de chauffeur de cabine verlaat, door automatisch de wielblokkering te activeren om de truck tot stilstand te brengen.

Lager brandstofverbruik en geoptimaliseerd onderhoud met 3% brandstofbesparing

Als eerste is de aerodynamica van de cabine rond de grille aan de voorzijde verbeterd en zijn de wielkasten aangepast om de luchtstroom te verbeteren. 

Daarnaast zijn de voertuigen uitgerust met nieuwe technologie om het brandstofverbruik verder terug te dringen. Het gaat onder meer om een nieuwe versie van het Optivision predictive cruise control-systeem en een geoptimaliseerd cruise control-systeem met twee selecteerbare rijstanden. ‘Eco on' is de standaardmodus en optimaliseert het brandstofverbruik door de versnelling, het schakelen, de cruise control en de vertraging aan te passen, terwijl 'Eco off' bestuurders de mogelijkheid biedt de rijmodus te wijzigen. Een indicator geeft bestuurders realtime informatie over hun rijstijl; hoe groter het aantal “groene” blaadjes, hoe zuiniger er wordt gereden. 

De nieuwe functie "Pulse and Glide" zorgt voor een verdere verbetering van het brandstofverbruik door de snelheid van het voertuig rond het ingestelde punt van de cruise control te houden (+/- 2 km/u).

Ten slotte zijn de nieuwe Renault Trucks T en T High standaard uitgerust met banden van klasse A, de meest efficiënte op de markt in termen van brandstofbesparing. 

Meer services om de vrachtwagens operationeel te houden

Geoptimaliseerd onderhoud dankzij Excellence Predict
Renault Trucks heeft een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee de software van het voertuig regelmatig kan worden bijgewerkt - op het door de klant gewenste tijdstip - zonder dat het voertuig naar de werkplaats hoeft te komen. 
Deze nieuwe technologie maakt deel uit van het onderhoudsaanbod "Excellence Predict", dat de fabrikant in staat stelt in te grijpen vóór er een storing optreedt om zo zijn klanten meer gemoedsrust te geven door een continue beschikbaarheid van het voertuig te garanderen.

In de praktijk biedt het "Excellence Predict"-aanbod het volgende: 
-Een gekoppeld onderhoudsplan dat perfect is afgestemd op het gebruik van het voertuig. 
-Online en realtime controle van de belangrijkste slijtageonderdelen zoals de accu’s, de koppelingsplaten en de remblokken. 
-Innovatieve realtime storingspreventietechnologie voor 80% van de onderdelen die tot stilstand zouden kunnen leiden.
-Collectieve samenwerking tussen Renault Trucks en zijn netwerk voor een proactief beheer van het onderhoud van de voertuigen. De planning van gegroepeerde interventies optimaliseert de stilstandtijd.

Vermindering van het aantal werkplaatsbezoeken door software updates op afstand en door de lucht
Bovendien kunnen de experts van het Renault Trucks-netwerk pre-diagnoses, sotware updates en aanpassingen op afstand aan de voertuigen uitvoeren. Zo kan het aantal bezoeken aan de werkplaats worden beperkt en kunnen de afspraken worden geoptimaliseerd. 

Verlengde olieverversingsintervallen tot 150.000 km (alleen in combinatie met een Start&Drive Excellence contract)
Afhankelijk van het gebruik en het aantal afgelegde kilometers kunnen de olieverversingsintervallen voor voertuigen met 13-liter Euro 6-motoren worden verlengd tot 150.000 km of 18 maanden, wat resulteert in lagere contractuele onderhoudskosten (arbeid en onderdelen), geoptimaliseerde onderhoudsschema's met minder onderhoudsbeurten en extra brandstofbesparingen.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks