Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

TKD 2023: Takeuchi Benelux

TKD 2023: Takeuchi Benelux

De afgelopen jaren zijn er een aantal nieuwe Takeuchi modellen gelanceerd, maar dit weegt niet op tegen de uitbreiding van het assortiment in 2023. Takeuchi presenteert dit jaar maar liefst vier nieuwe types op de TKD. Uiteenlopend van een nieuwe mobiele graafmachine tot de eerste elektrische minigraver.

TB335R: binnendraaier met ongekende ruime & comfortabele cabine

De TB335R werd in januari aan het Takeuchi programma toegevoegd. Dit type is de nieuwste Takeuchi binnendraaier met een gewicht van 3,5 ton. Wat deze minigraver uniek maakt is de ruime en comfortabele cabine die is uitgerust met bijzondere features zoals:
-Een 7 inch touchscreen monitor
-DAB+ radio 
-En airco (optioneel) 
De cabine van de TB335R is bijna net zo groot als die van de conventionele TB235-2. Dat zie je bij een binnendraaier niet vaak. Meestal moet er door de kenmerkende ingekorte achterkant ingeleverd worden op de ruimte in de cabine. 
Deze binnendraaier kenmerkt zich daarnaast door een hoge stabiliteit tijdens de werkzaamheden, drie hydraulische functies en een goede bereikbaarheid van de servicepunten.

TB395W: de nieuwe mobiele graafmachine met vierwielbesturing

De enige mobiele graafmachine van Takeuchi was al jarenlang de TB295W. Dit populaire type wordt in 2023 vervangen door de nieuwe TB395W. Optisch verschilt de te verwachten TB395W niet heel veel van zijn voorganger, maar ‘onderhuids’ zijn de verschillen zeer duidelijk merkbaar. Denk hierbij aan:
-Een volledig nieuw interieur
-8 inch touchscreen monitor in de cabine
-Nieuw remsysteem op de vooras
-Multi-Function grip voor een optimale aansturing van uitrustingsstukken
-Vierwiel besturing voor een nog flexibelere inzet op bouwplaatsen
De nieuwe mobiele graafmachine beschikt over een ruime en comfortabele cabine. Ook is service en onderhoud eenvoudig uit te voeren door de motorkap die middels gasveren ver geopend kan worden. Alle componenten van de motor en het hydraulisch systeem zijn goed bereikbaar.

TB350R: 5 tons binnendraaier met ruime & comfortabele cabine

De TB350R wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2023. Het is een binnendraaier met een gewicht van 5 ton. Deze Takeuchi beschikt net als de TB335R over een ruime, comfortabele cabine en is ontzettend stabiel. De TB350R is standaard uitgerust met een touchscreen monitor, DAB+ radio. Airco is optioneel.
Verder beschikt dit type over een brandstofvulpomp met automatische afslag en een oprolmechanisme. Hierdoor kun je eenvoudig en snel tanken.

Elektrische TB20e in aantocht

De eerste volledig elektrische minigraver van Takeuchi is in aantocht. Deze machine heeft even op zich laten wachten, maar is dat ook zeker waard. Het prototype zal te zien zijn op de TKD. De productie van de elektrische minigraver zal starten in het derde kwartaal van dit jaar.

 

Voor meer informatie: Takeuchi Benelux