Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuw Duo Fuchs overslagmachines voor Van Est Metals

Nieuw Duo Fuchs overslagmachines voor Van Est Metals

Van der Spek Vianen heeft bij Van Est Metals in Heerhugowaard een nieuw duo Fuchs overslagmachines geleverd. Op de moderne recyclinglocatie zijn een nieuwe Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F in gebruik genomen.

De Fuchs MHL360F is uitgevoerd met een poliepgrijper en de Fuchs MHL331F met sloop-sorteergrijper zodat alle productstromen optimaal kunnen worden op- en overgeslagen en uitgesorteerd. Beide machines zijn in de bekende bedrijfskleuren van Van Est geleverd. 

Fuchs MHL360F

De Fuchs MHL360F is met een rechte giek configuratie geleverd met een bereik van 19,5 meter aan de buitenzijde van de grijper. Het bereik van hart draaikrans tot grijperpen bedraagt 18,0 meter. 
Dankzij de duurzame- en zuinige Deutz TCD 7.8 L6 cilinder motor is de Fuchs MHL360F één van de zuinigste machines is de markt. Het gebruik van het vermogen van 190 kW (258 pk) kan middels verschillende programma’s in de besturing door de machinist eenvoudig worden ingesteld zodat altijd de optimale combinatie wordt gebruikt tussen de motor en het hydraulische systeem met een laag brandstofverbruik als gevolg. 
Aan de motor is een uiterst efficiënt hydraulisch systeem van Rexroth gemonteerd dat bestaat uit drie pompen. Twee worden ingezet voor het aansturen van de giek, lepelsteel en grijper waarbij de derde alleen wordt ingezet voor het zwenken van de machine. Door deze opbouw is de machine zeer efficiënt en snel en wordt er weinig brandstof verbruikt. In totaal is 700 liter/min beschikbaar vanuit het hydraulische systeem. 

Fuchs MHL331F

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 10,7 meter overslaggiek met bakcilinder waar middels een snelwissel de sorteergrijper is gemonteerd. Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4,1 liter Deutz Stage-5 motor verantwoordelijk. 

FOX-cabines

De FOX-cabines die op de Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F zijn geplaats zijn voorzien van alle comfort voor de machinist. Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat. 

Optimale koeling

De compleet gescheiden koelers op zowel de MLH360F als MHL331F voor olie, hydrauliek, koelvloeistof en airco zorgen voor de beste koeling die in de markt beschikbaar is. Door deze optimale koeling draaien de koelvans minder met een laag geluidniveau en brandstofniveau als gevolg. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek