Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cometto SPMT vervoert een elektrostatische stofvanger van 243 ton

Cometto SPMT vervoert een elektrostatische stofvanger van 243 ton

Het Finse bedrijf Boliden wint in haar smelterij in Harjavalta naast koper, ook nikkel, goud en zilver. Het bijzondere is dat het de enige nikkelsmelter in West-Europa is. In vergelijking met andere nikkelsmelters ter wereld heeft Harjavalta de laagste uitstoot van zwaveldioxide per geproduceerde ton nikkel. En om dat zo te houden is onlangs de elektrostatische stofvanger voor het reinigen van de rookgassen vervangen.

Over het kantoorgebouw

Voor deze taak kwam de firma Vuorsola uit Pori in beeld. De zwaartransportspecialist had de opdracht gekregen om de 243 ton wegende elektrofilter met een 10-assige Cometto SPMT in side-by-side combinatie en open verbinding te vervoeren. De lading was 16 meter lang, 13,80 meter breed en 16,60 meter hoog. Vanaf de werkplek bij de schoorsteen ging het naar een metaalrecycler voor demontage.

"Eerst werd de elektrostatische stofvanger aan de kraan bevestigd en door specialisten met de zuurstoflans uit de staalconstructie gesneden", vertelt Petri Toriainen, projectcoördinator bij Vuorsola, over de eerste stappen. "Toen moest het blok, zo groot als een 4-gezinswoning, 180 graden over een aangrenzend kantoorgebouw worden gezwenkt en neergelaten, zodat het kon worden overgedragen aan de SPMT-combinatie."

Onder een lopende band

Vuorsola-medewerker Arto Tammelin stond al paraat met zijn gloednieuwe Cometto SPMT. Samen met zijn collega positioneerde hij de twee 10-assige platformwagens precies onder de last en beheerste direct na de start een krappe bocht van 90 graden.
De hoge lading ging onder een lopende band door. "Hier hebben we de halfhoge positie van de SPMT een beetje naar beneden gelaten", voegt Mikko Vuorsola, CEO van het bedrijf, toe, "om de laatste paar centimeter 'lucht' aan de bovenkant te krijgen. Het hele ding werkte als een droom en we worden nu echt, voortgestuwd met de Cometto SPMT naar de MAX."

Direct daarna zijn ook de nieuwe onderdelen, die op stempels stonden, met de SPMT van de montageplaats naar de rupskraan getransporteerd, zodat ze weer tot grote hoogte konden worden gebracht. "Tijd is geld", zegt Joachim Kolb, Sales Manager bij Cometto, over deze snelle afhandeling, "en heel toevallig hebben we wederom een belangrijke bijdrage geleverd aan het schoonhouden van het milieu. Voor een beter morgen."

 

Voor meer informatie: Cometto