Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Cat D10 is productiever, efficiënter, duurzamer en onderhoudsvriendelijker

De nieuwe Cat  D10 is productiever, efficiënter, duurzamer en onderhoudsvriendelijker

Doordrenkt met toonaangevende technologie, de duurzame Cat D10-dozer verbruikt minder brandstof, verhoogt de productiviteit en verbetert de inzetbaarheid. Met een koppelomvormer met statorkoppeling en lastafhankelijke hydrauliek is het nieuwe ontwerp tot 6% efficiënter dan de Cat D10T2.

De combinatie van verbeterde technologie, langere levensduur van componenten, langere olieverversingen en groter onderhoudsgemak verlaagt de onderhouds- en reparatiekosten tot 8%, waardoor de nieuwe D10 toonaangevende lage eigendomskosten levert.

De nieuwe D10 wordt aangedreven door de Cat C27-motor, die nabehandelingsoplossingen biedt om te voldoen aan de Stage 5 emissienormen om te voldoen aan de behoeften van de wereldmarkt. De C27 maximaliseert het verplaatste materiaal per liter brandstof en schakelt de vermogensinstellingen op basis van de rijrichting om tot 20% meer vermogen achteruit te bieden, waardoor de cyclustijden worden verkort. Naast productiviteitswinsten tot 3%, biedt de nieuwe D10 tot 4% brandstofbesparing ten opzichte van de D10T2 en tot 10% ten opzichte van de D10T.

Het nieuwe koppelomvormerontwerp van de dozer met statorkoppeling maakt de stator automatisch vrij wanneer koppelvermenigvuldiging niet nodig is, waardoor de aandrijflijn efficiënter wordt en het brandstofverbruik wordt verlaagd. Tijdens zware belasting en vertragende omstandigheden vergrendelt de statorkoppeling zonder tussenkomst van de operator. Load-sensing hydrauliek levert meer vermogen aan de grond voor meer reactievermogen en een lager brandstofverbruik.

Toonaangevende technologie

De nieuwe cabine voor de D10 creëert niet alleen een comfortabele werkomgeving die geluid, trillingen, stress en vermoeidheid vermindert, het is ook een geïntegreerd elektronisch platform dat is ontworpen om de productiviteit te maximaliseren. Het nieuwe meerkleurige touchscreen-display van de machinist bewaakt de machineprestaties en maakt het mogelijk machineparameters snel aan te passen aan de toepassing.

De innovatieve D10 van vandaag maakt gebruik van een reeks technologieën aan boord en is klaar voor de toekomst om de technologische vooruitgang van morgen te integreren. De machine is standaard uitgerust met dubbele kanteling en Automated Blade Assist (ABA) en vermindert de werkdruk van de machinist door de beweging van het blad naar vooraf ingestelde laad-, draag- en spreidposities te automatiseren. Bovendien kan de bulldozer worden aangepast aan de omstandigheden op de locatie met meerdere optionele technologieën die zijn ontworpen om de productiviteit en efficiëntie te verhogen, waaronder:
-AutoCarry, dat zorgt voor automatische bladcontrole tijdens het draagsegment
-Cat Grade Control 3D dat de snijkant van het blad nauwkeurig positioneert voor consistente hellingen
-Automatic Ripper Control om rupsslip te minimaliseren door automatisch het motortoerental en de diepte van de ripperschacht te bewaken en aan te passen

De D10, die vanuit de fabriek wordt geleverd en in staat is om Cat MineStar-technologieën te integreren, optimaliseert de nivelleringsefficiëntie en biedt mogelijkheden voor bediening op afstand om de machinist veilig en comfortabel te houden. MineStar Terrain met Automatic Blade Control integreert volledige automatisering, bladbelasting en overcutbeveiliging in het besturingssysteem om de productiviteit te verhogen en het brandstofverbruik te verminderen. Het minimaliseert overcut, overfill en opnieuw hanteren om de kosten te verlagen.

Het optionele MineStar Command voor dozeren is diep geïntegreerd met de elektronische en hydraulische systemen van de nieuwe D10 voor bediening op afstand met minder vertraging en snelle reactie op commando's. De draagbare en lichtgewicht Command-console vereist geen netwerkvereisten op locatie en biedt een snelle en efficiënte afstandsbediening vanaf maximaal 400 meter voor optimaal zicht voor de machinist. Voor niet-line-of-site bediening heeft het Command-station een comfortabele stoel met vertrouwde bedieningselementen om individuele machines op locatie of op kilometers afstand flexibel te bedienen.

Duurzaam en eenvoudig te onderhouden

De belangrijkste componenten voor de D10, waaronder het frame en de aandrijflijn, zijn gebouwd om te worden herbouwd (rebuilden) met nieuwe, gereviseerde of gebruikte onderdelen en componenten om een kosteneffectief tweede leven te bieden met als nieuwe prestaties voor een fractie van de prijs. Levensverbeterende upgrades die in de hele aandrijflijn zijn aangebracht, helpen de levensduur van componenten te verbeteren. Optionele Heavy-Duty Extended Life (HDXL) met DuraLink-onderwagen vermindert schulpslijtage, heeft een levensduur van de busafdichting van 8.000 uur en levert een 20 tot 40% langere levensduur dan de heavy-duty onderwagen.

Het ontwerp van de D10 biedt gemakkelijke service en onderhoud met functies zoals nieuwe vervangbare inzetstukken voor de bladarmen, zodat de dozer minder tijd doorbrengt in de werkplaats en meer tijd doorbrengt met dozeren. Het opnieuw ontworpen motorcompartiment integreert een eenvlaks koelsysteem dat tot 30% beter bestand is tegen verstopping en de warmteafvoer verbetert om de levensduur van de componenten te verlengen. De nieuwe, gemakkelijk toegankelijke radiatordeur vergemakkelijkt het schoonmaken. De nieuwe oliecarter biedt 50% meer capaciteit, verbetert de gemiddelde oliekwaliteit en verlengt de verversingsintervallen met maximaal 250 uur.

Een deel van het nieuwe standaardtechnologiepakket voor de D10, Remote Flash en Troubleshoot-mogelijkheden verbeteren de service-efficiëntie. Met Remote Troubleshoot kan de dealer op afstand diagnostische tests van de dozer uitvoeren terwijl de machine in bedrijf is, om de stilstandtijd te verminderen. Met Remote Flash kan de dealer software-updates naar de machine sturen, zodat de D10 werkt met de meest recente software om de prestaties en productiviteit van de apparatuur te optimaliseren.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar