Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Case wielladers van de G-serie Evolution

Nieuwe Case wielladers van de G-serie Evolution

Case Construction Equipment kondigde vorige week de verkooplancering in heel Europa aan van de nieuwe Evolution G-serie wielladers. Met uitgebreide verbeteringen over de hele serie, biedt de nieuwe G-serie Evolution meer beschikbaarheid, verbeterde prestaties en productiviteit en een betere fijnregeling. De machinist krijgt een meer gedetailleerd inzicht in de prestatieparameters van de machine en zijn potentieel, wat weer een effect heeft op de productiviteit.

"De wielladers, die zijn ontworpen voor gebruik onder extreme werkomstandigheden, zorgen voor optimale prestaties dankzij hun eenvoudigere en gemakkelijkere bediening en snellere werkcycli, terwijl ze tegelijkertijd de productiviteit verhogen door langere gebruikstijden", legt Egidio Galano, directeur van Productmanagement Case Construction Equipment Europe. "Elke verbetering van de nieuwe Case-lader van de G-serie Evolution draagt ​​bij aan de verbeteringen die samen leiden tot een aanzienlijke toename van de productiviteit en efficiëntie."

Nauwkeurigere cycli dankzij een nieuw weegsysteem

Bij de ontwikkeling van het nieuwe weegsysteem lag de focus op betrouwbaarheid en tijdwinst. Het display is direct in het hoofddisplay van de wiellader geïntegreerd en toont het gewicht in de bak, het aantal laadprocessen, het geaccumuleerde gewicht, de bestelgegevens en nog veel meer. Een ideale voorwaarde voor laadoperaties met hoge doorvoersnelheden of als sleutelmachine in de productie.

De machinist kan elke vrachtwagen nauwkeurig laden en situaties met onder- of overbelasting vermijden, aangezien elke bak nauwkeurig wordt gewogen. Het totale gewicht wordt nauwkeurig geregistreerd. Het geïntegreerde weegsysteem maakt het voor de machinist gemakkelijker om de totale geladen hoeveelheid te monitoren, inclusief het totale verplaatste volume over een bepaalde periode, de laadhistorie gesorteerd op klant, bestelticket of materiaalsoort. Alle gegevens worden verstrekt in een uitgebreide ticketgeschiedenis.

Case SiteConnect en SiteWatch worden ook standaard voor drie jaar meegeleverd met elke Case G-Series Evolution wiellader. Ter herinnering: Case SiteWatch-telematica is een oplossing die is ontwikkeld om belangrijke informatie over de prestaties en locatie van de machine te verzamelen en deze gegevens snel te verstrekken. Met een nieuw dashboard voor intuïtieve navigatie maakt SiteWatch het mogelijk problemen op afstand duidelijk te identificeren zonder de fysieke aanwezigheid van de machinist of materieelparkbeheerder.

De nieuwe G-serie Evolution heeft een nieuw, geïntegreerd weegsysteem, zodat de machinist elke afzonderlijke bak kan lezen en opslaan. Bij het instellen van het totaalgewicht voor de truck geeft het systeem aan wanneer de laatste bak het totale gewicht heeft overschreden. In dit geval kan de "tip-off" -modus worden geactiveerd, waarmee de machinist het materiaal in de bak gedeeltelijk kan lossen totdat de beoogde lading is bereikt. "Dit betekent dat er geen onproductieve tijd meer wordt verspild aan langdurige laad- en weegprocessen voor wielladers en dat de winstgevendheid toeneemt", zegt Galano.

Volledige controle met het nieuwe Command Center met touchscreen

Dit nieuwe Europese product heeft een compleet nieuw touchscreen display dat net als een tablet toegang geeft tot alle belangrijke machine-instellingen en bedrijfsgegevens, zodat de machinist sneller kan reageren op plotseling optredende bedrijfsomstandigheden. Dit omvat onder meer innovatieve elektro hydraulische bedieningselementen waarmee de machinist het reactiegedrag van heffen (giek) en kantelen (bak) onafhankelijk van elkaar kan aanpassen aan de voorkeuren van de chauffeur en de beladingstoestand. Elke functie is afzonderlijk in te stellen, waarbij u kunt kiezen uit drie reactiemodi: zacht, gemiddeld en dynamisch.

Case heeft de vorige reeks bedrijfsmodi voor motorvermogenbeheer vereenvoudigd met twee nieuwe modi: Smart en Max. De Max-modus biedt maximaal motorvermogen onder zware bedrijfsomstandigheden, terwijl de nieuwe Smart-modus, dankzij verbeterde communicatie tussen de motor en de transmissie, maakt comfortabel werken met hoog vermogen mogelijk en zorgt voor een laag brandstofverbruik.

Bij alle giekconfiguraties heeft de machinist toegang tot de nieuwe functie voor parallel heffen, die het vasthouden van materiaal optimaliseert door automatisch de hoek en de uitlijning van de bak of vorken te handhaven en zo een soepel laadproces ondersteunt.

Om de bediening nog eenvoudiger te maken, heeft Case drie nieuwe kleurgecodeerde, configureerbare knoppen op de rechterarmsteun ingebouwd, waarmee de machinist snel kan reageren en toegang kan krijgen tot de machine-instellingen zonder zijn hand van de joystick te halen. De instellingen worden bepaald door de machinist en bevatten functies zoals, de complete weegcontrole, de achteruitrijcamera, het differentieelblokkering of de verlichting en nog veel meer.

"Samen met het ergonomische ontwerp van de joysticks en de bestuurdersstoel zorgen deze innovaties voor een zeer ergonomische bediening van de wiellader, wat leidt tot verbeterde prestaties en concentratie voor de machinist en minder tekenen van vermoeidheid”, benadrukt Galano.

Geoptimaliseerde levensduur en verbeterde reactie

Bij de aankoop van zware bouwmachines zijn beschikbaarheid en productiviteit enkele van de belangrijkste factoren voor kopers. Dankzij de verbeterde diagnosefuncties op afstand in de nieuwe Case Evolution G-serie en de mogelijkheid van software-updates en het verwijderen van inactieve fouten via externe toegang, zullen de uitvaltijden voor de eigenaar en machinist aanzienlijk worden verminderd,” vervolgt Galano.

Deze technologie wordt ondersteund door een nieuwe, voor telematica geschikte 4G SiteConnect-modem die op de machine is geïnstalleerd en die toegankelijk is via de nieuwe SiteManager-app (beschikbaar op iOS- en Android-apparaten). Bij de ontwikkeling van deze technologie is rekening gehouden met de wensen van de klant.

SiteConnect maakt tweewegcommunicatie mogelijk tussen de machines en de Case-dealers, die een diagnose op afstand uitvoeren en de machinist uitgebreid advies kunnen geven in geval van een probleem, zonder dat ze zelf ter plaatse hoeven te zijn. De algoritmegestuurde, proactieve evaluatie van mogelijke fouten en de kortere tijd voor het oplossen van problemen betekenen een langere levensduur en een hogere productiviteit. Als er een potentieel probleem wordt gedetecteerd, ontvangt de Case-dealer een waarschuwing met specifieke aanbevelingen en maatregelen om de fouten te verhelpen voordat ze een probleem worden. SiteConnect en telematica zijn standaarduitrusting op de G-Series Evolution”, legt Galano uit.

Verlengde service-intervallen

Dankzij de verlengde service-intervallen van 500 tot 1000+ uur zijn de totale onderhoudskosten tot 20% verlaagd in vergelijking met de huidige wielladerserie.
Bovendien biedt Case met het nieuw geïmplementeerde Case Care een gestandaardiseerd, gepland onderhoudsprogramma met originele onderdelen en smeermiddelen. Dit is beschikbaar in Duitsland en Groot-Brittannië, met een uitbreiding naar het hele Europese gebied gepland. Het programma wordt ondersteund door de klantenservice, de logistieke infrastructuur en de technische knowhow van het uitgebreide Case-dealernetwerk.
Naast de verlengde garantie van Case Protect, die een scala aan opties biedt voor volledige dekking, kan Case Care ook worden geselecteerd als pakketcomponent van de Case-serviceoplossingen.

Bandencontrole is cruciaal voor de algehele prestaties

De conditie en prestaties van de banden hebben een aanzienlijke invloed op de algehele prestaties van de machine, inclusief het brandstofverbruik. Het gloednieuwe bandenspanningscontrolesysteem (TPMS) heeft sensoren die aan het ventiel van elke band zijn bevestigd, evenals een ontvangermodule die de druk van elke band naar het display verzendt en de bestuurder waarschuwt als de bandenspanning buiten een bepaald bereik valt.

Galano zegt: "Alle nieuwe functies zijn gebaseerd op directe feedback van klanten en dealers, van de banden tot de bak tot de motor en de bedieningselementen, en stellen je in staat om de productiviteit, winstgevendheid en betrouwbaarheid te verhogen dankzij uitgebreide opties en systeemverbeteringen.” 

 

Voor meer informatie: Case Construction Equipment