Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr investeert voor 170 miljoen in een nieuwe fabriek

Liebherr investeert voor 170 miljoen in een nieuwe fabriek

Liebherr-France SAS, gevestigd in Colmar, Frankrijk, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van de rupsgraafmachines van de Liebherr Group. Als onderdeel van haar inspanningen om lokale toeleveringsketens te versterken, is Liebherr-France SAS van plan om een nieuwe productielocatie voor gelaste componenten te openen, evenals voormontage- en montagewerkzaamheden voor cabines in het EcoRhena-industriepark in Nambsheim (Elzas, Frankrijk). in 2025. Liebherr investeert 170 miljoen euro op een oppervlakte van ongeveer 47 ha en zal meer dan 300 banen creëren.

Op woensdag 21 juni maakte Liebherr de investeringsplannen van Liebherr-France SAS voor 2025 officieel: 170 miljoen euro voor de aankoop van een industrieterrein in de Elzas. Liebherr-France SAS is al enkele jaren van plan om bepaalde activiteiten te verplaatsen naar de buurt van zijn bestaande productiesite in Colmar om zowel zijn concurrentievermogen als zijn onafhankelijkheid op lange termijn verder te versterken.

Tegen deze achtergrond besloot Liebherr een terrein aan te kopen in het EcoRhena-industriepark om daar een nieuwe locatie te vestigen voor haar productiebedrijf in Colmar. Het industriepark in Nambsheim, Frankrijk, valt onder de verantwoordelijkheid van een Franse speciale vereniging (Syndicat gemengd Ouvert), die ook de Rijnhaven Colmar/Neuf-Brisach beheert. Met de steun van dit Syndicat gemengd Ouvert, Liebherr-France SAS heeft de grond verworven op het bedrijvenpark EcoRhena in Nambsheim (Haut-Rhin). Dicht bij het bestaande Liebherr-France SAS in Colmar, niet ver van de Zwitserse en Duitse grens en in de nabijheid van een multimodaal transportcentrum, biedt de EcoRhena- site de ideale locatie voor dit project.

Twee verschillende productieactiviteiten: gelaste onderdelen en montagewerk aan cabines

Eén productiegebied zal worden gewijd aan de productie van belangrijke gelaste onderdelen voor Liebherr's portfolio van bouwmachines, zoals rupsgraafmachines en mobiele graafmachines. Dit zijn onder andere onderdelen van het chassis of werkmaterieel. Dit gebied biedt een breed scala aan technische beroepen op het gebied van onder meer lassen, verspanen en installatietechniek.
Daarnaast is er een tweede productieruimte gepland voor voormontage- en montagewerkzaamheden aan bestuurderscabines voor Liebherr-bouwmachines. Hier moeten banen worden gecreëerd op het gebied van bijvoorbeeld assemblage en logistiek.

Over Liebherr-France SAS

Liebherr-France SAS, gevestigd in Colmar, is sinds 1961 verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van Liebherr Group grondverzetgraafmachines op rupsen. Het huidige assortiment omvat ongeveer 30 modellen rupsgraafmachines, van de R 914 Compact tot de R 980 ontworpen voor grondverzet en steengroeven. Het bedrijf produceert naast elektrische graafmachines ook een groot aantal speciale aanbouwdelen voor specifieke taken zoals sloop, materiaaloverslag en bagger- of tunnelbouwtoepassingen. Rupsgraafmachines met een bedrijfsgewicht van 14 tot 100 ton worden geleverd met Liebherr-motoren met een vermogen van 90 tot 420 kW. Met meer dan 1200 medewerkers behaalde Liebherr-France SAS in 2022 een omzet van 534 miljoen euro.

 

Voor meer informatie: Liebherr