Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Voor straatreiniging en winterdienst: Unimog

Voor straatreiniging en winterdienst: Unimog

De Stadtwerke Torgau (gemeentewerken) zet een drietal Unimog’s in. Deze werktuigdragers zijn voorzien van VarioPilot dual-mode besturing.

Jens Riedel en Silvio Schubert houden Torgau schoon met hun veegwagens. Ze rijden acht uur per dag door de straten van het kleine stadje in Saksen. Sinds kort gebruiken ze een nieuwe Unimog U 427 op het werk die zijn kracht haalt uit een OM 936 (Euro 6e) BlueTec- dieselmotor. Deze motor genereert 200 kW (272 pk) vermogen uit zes cilinders en een cilinderinhoud van 7,7 liter, goed voor een maximumkoppel van 1.100 Nm. Dit geeft Stadtwerke Torgau een compact, krachtig en veelzijdig voertuig dat een aanvulling vormt op de vorige Unimog U 300 en U 400 werktuigdragers in zijn wagenpark. Doorslaggevend voor de nieuwe aanwinst was de meer dan tien jaar durende positieve ervaring met de UNIversal-Motor-Gerät: “De dagelijkse werkzaamheden verlopen soepel met de Unimog die we al in onze vloot hebben. De voertuigen lopen als een uurwerk. Het is echt leuk”, legt Jens Riedel uit.

Krachthydraulica met twee circuits, VarioPilot en EasyDrive maken nauwkeurig werken mogelijk

Naast de U 300 en U 400 beschikt de nieuwste werktuigdrager ook over een veegmachine van Aebi Schmidt. De 35 kW of tot 240 bar dual-circuit power hydrauliek van de U 427 drijft de veegmachine aan. Hij stuurt de uitrusting nauwkeurig aan zonder schokkende bewegingen. De werktuigdragers zijn optioneel ook voorzien van VarioPilot dual-mode besturing. Hierdoor kunnen bestuurders het stuur en de pedalen van links naar rechts bewegen. Hierdoor kan de bestuurder een geschikte houding aannemen voor de specifieke taak. Zo hebben ze tijdens het vegen vrij zicht op de werkende machine. De optionele EasyDrive- tractieaandrijving maakt volledig hydrostatisch rijden van 0,1 tot 50 km/u mogelijk, waardoor de werksnelheid van de Unimog onafhankelijk van het motor- en aftakastoerental kan worden aangepast aan de specifieke toepassing.

Alle drie de Unimogs zijn uitgerust met een sneeuwschuiver en een strooiwagen

De U 400 en de nieuwe U 427 zijn acht uur per dag in bedrijf om de straten van Torgau schoon te maken. Bij sneeuw en ijs kunnen alle drie de Unimog’s ook worden ingezet voor de winterdienst. Ze zijn uitgerust met een sneeuwschuiver en een strooiwagen van Unimog ExpertPartner Bucher Municipal. Comfortabele speciale en veiligheidsuitrustingen, zoals stoelverwarming, spiegel- en voorruitverwarming, omgevingsverlichting en zwaailichten dragen bij aan een veilige en succesvolle inzet, zelfs tijdens het koude seizoen.

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Special Trucks