Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Renault Trucks digitaliseert het cabine interieur

Renault Trucks digitaliseert het cabine interieur

Met het oog op het welzijn en de veiligheid van de chauffeur heeft Renault Trucks ingrijpende verbeteringen doorgevoerd aan de Renault Trucks T, T High, C & K ranges. De fabrikant heeft het interieur van de cabine geoptimaliseerd om comfort en ergonomie te optimaliseren en heeft zijn trucks uitgerust met geavanceerde technologieën om de chauffeur te ondersteunen en om de veiligheid op de weg te verbeteren. Deze voorzieningen zullen ook beschikbaar zijn op de volledig elektrische Renault Trucks E-Tech T & C-modellen die dit najaar in productie gaan.

Renault Trucks werkt voortdurend aan de verbetering van zijn voertuigen en biedt chauffeurs een veiligere, functionelere en comfortabelere werkomgeving. Daarom rust de fabrikant zijn T, T High, C & K ranges uit met nieuwe veiligheidsvoorzieningen en een nieuw interieur in de cabine voor nog meer comfort, zowel achter het stuur tijdens het rijden als tijdens de pauzes. Deze technologie zal ook beschikbaar zijn op de onlangs gelanceerde Renault Trucks E-Tech T & C modellen.

Geoptimaliseerd rij- en leefcomfort aan boord

In de cabine is de uitrusting en inrichting geoptimaliseerd om de chauffeurs een aangenamere werk- en leefomgeving te bieden door ergonomie, comfort en productiviteit nog beter te combineren.
Het dashboard is voorzien van een nieuw 12-inch instelbaar digitaal hoofddisplay, aangevuld met een secundair multifunctioneel touchscreen met een intuïtieve Android Automobile-interface voor snelle bediening en toegang tot de diverse instellingen en functies. Chauffeurs kunnen de functies van het hoofddisplay en het secundaire scherm veilig bedienen via de bedieningselementen op het vernieuwde stuurwiel, ook telefoongesprekken en muziek (media) instellingen kunnen vanaf het stuur worden bediend. 

Om het rijden te vereenvoudigen, is het mogelijk om de navigatiehulp centraal weer te geven. Ook uitgebreide camerabeeldweergaven verhogen de veiligeheid. De trucks kunnen ook worden uitgerust met een draadloze inductielader voor telefoons.
Voor optimaal rijcomfort kan het nieuwe ‘D’ vormige stuurwiel uitgerust worden met een lederen afwerking. Het nieuwe kleinere stuurwiel met afgeplatte onderzijde geeft meer bewegingsvrijheid voor de chauffeur achter het stuur. De stoelen en het dashboard van de Renault Trucks T, T High, C & K kunnen naar eigen wens gepersonaliseerd worden. De stoelen kunnen worden uitgerust met volledige stoffen bekleding of worden uitgevoerd in halfleder in combinatie met stof. Voor het dashboard is er een keuze uit een compact of een panoramisch dasboard met een afwerking in antracietgrijs of zwart met rode accenten. De volledig elektrische Renault Trucks E-Tech T & C modellen hebben een eigen opvallende afwerking in een blauw met rode kleurstelling.

De Renault Trucks T, T High, C & K ranges en de Renault Trucks E-Tech T & C modellen zijn uitgerust met een in drie richtingen verstelbare stuurkolom. Zo kan de chauffeur de optimale zitpositie aannemen achter het stuur voor een maximaal overzicht en comfort, volledig afgestemd op zijn lichaamsbouw, en natuurlijk zijn persoonlijke voorkeuren. De stuurkolom kan worden versteld met één enkele druk op de voetbediening waarmee zowel de hoogte, diepte en hellingshoek van het stuurwiel kunnen worden aangepast. Precisie en veiligheid zijn gegarandeerd doordat de verstelling met beide handen aan het stuur kan worden uitgevoerd en de positie direct vergrendeld na het loslaten van de voetbediening.

Geavanceerde rijhulptechnologieën voor de chauffeur

De Renault Trucks 2024-modellen voor de zware truck range zijn uitgerust met de nieuwste technologieën op het gebied van chauffeursassistentie en de meest doeltreffende noodremsystemen om de veiligheid van de chauffeurs, hun lading en andere weggebruikers, waaronder kwetsbare voetgangers en fietsers, te garanderen.
De fabrikant heeft rondom het voertuig radars en camera's geïnstalleerd die het gezichtsveld van de chauffeur vergroten. Deze systemen helpen om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen, manoeuvres te vereenvoudigen en het risico op ongevallen te verkleinen. Optioneel kunnen tot vijf camera's worden toegevoegd om de omgeving van het voertuig, de lading of de koppelschotel tijdens het aan- en afkoppelen in de gaten te houden. 

Chauffeurs worden automatisch geïnformeerd over de bandenspanning van de truck en de oplegger en worden gewaarschuwd in geval van afwijkingen, waardoor overmatig brandstofverbruik of een klapband kan worden voorkomen. De voertuigen zijn ook uitgerust met een waarschuwingssysteem voor snelheidsovertredingen (ISA: Intelligent Speed Assist), met een camera die de snelheidslimiet detecteert en de chauffeur waarschuwt wanneer deze wordt overschreden, om ongevallen en boetes te voorkomen.
Voor maximale veiligheid kunnen de Renault Trucks T, T High, C & K modellen worden uitgerust met een chauffeurssairbag in combinatie met een gordelspanner (standaard op de Renault Trucks E-Tech T & C modellen).
Om het brandstofverbruik en dus de CO2-uitstoot te optimaliseren, kunnen de voertuigen worden uitgerust met het Optivision Map Based-systeem, dat tijdens het rijden topografische gegevens doorgeeft aan de boordcomputer om de schakelstrategieën te optimaliseren. De Check en Map modules van de Optifleet fleetmanagement software zijn hierbij ook standaard, om de rijstijl te controleren en te optimaliseren en de ritten nog efficiënter te plannen. Deze functie is standaard beschikbaar op de Renault Trucks E-Tech T & C modellen.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks