Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Caterpillar viert de productie van de 50.000e mobiele graafmachine

Caterpillar viert de productie van de 50.000e mobiele graafmachine

In 1984 introduceerden Caterpillar, Eder en Zeppelin Baumaschinen, de Cat dealer in Duitsland, een nieuwe lijn mobiele graafmachines, met vier modellen onder de merken Cat en Eder. Acht jaar later werd de lijn een 100% Cat-product met een speciaal team van mobiele graafmachines. Achtentwintig jaar later, in 2012, vierde Caterpillar de productie van haar 25.000ste mobiele graafmachine. Dit jaar kondigt Caterpillar de productie aan van haar 50.000ste mobiele graafmachine, een Cat M318 Next Gen-model, waarmee in slechts 11 jaar nog eens 25.000 eenheden aan het totaal worden toegevoegd.

Europa en Zuid-Korea behoorden tot de eerste gebruikers van deze graafmachines. Door de combinatie van snelheid, kracht, veelzijdigheid en het vermogen om een breed scala aan hydraulische uitrustingsstukken te bedienen, wordt de serie Cat graafmachines op banden echter steeds populairder in China, Zuidoost-Azië, het Midden-Oosten, Noord-Amerika en andere wereldmarkten. Beginnend met slechts vier modellen, omvat de huidige uitgebreide Cat mobiele graafmachinelijn zeven modellen, M314 tot M322, voor markten met strengere emissienormen, één model, M315 GC, voor China, drie modellen, M315 tot M320D, voor markten met lagere emissienormen standaarden, het M323F spoorwegspecifieke model en vier overslagmachines van de MH3022 tot MH3040.

In een reactie op het belang van Caterpillar's mijlpaal van 50.000 mobiele graafmachines, zei Brian Abbott, vice-president van productmanagement voor de Excavation-divisie: “een doorbraak voor aannemers die werken in drukke gebieden en markten met een volwassen infrastructuur. Het geavanceerde hydraulische ontwerp, met een andere loodlijn dan conventionele graafmachines, stelt hen in staat om verder te gaan dan graven en een reeks hydraulische uitrustingsstukken te bedienen om de toepassingsflexibiliteit te vergroten. We zijn verheugd om onze 50.000e mobiele graafmachine in productie te presenteren aan onze trouwe Duitse klant, Wolff & Müller.

Productie in Frankrijk

Tijdens een ceremonie op 22 juni 2023 in de Caterpillar-fabriek in Grenoble, Frankrijk, presenteerden vertegenwoordigers van Caterpillar en Zeppelin de 50.000e mobiele graafmachine, een Cat M318 aan vertegenwoordigers van Wolff & Müller Holding GmbH & Co. KG. Torsten stond klaar om de machine van de aannemer in ontvangst te nemen Schuckert, hoofd van de service-eenheid logistiek, en Siegfried Cammerer, manager van de service-eenheid logistiek machine- en apparatentechniek.

Wolff & Müller, Stuttgart, Duitsland, opgericht in 1936, is tegenwoordig een van de toonaangevende particuliere bouwbedrijven in Duitsland. Het bezit meer dan 100 Cat machines voor de voltooiing van structurele en industriële constructies, civiele techniek, staalconstructies, renovatie van gebouwen, wegenbouw en funderingswerkzaamheden. Naast bouwdiensten biedt Wolff & Müller ook bouw- en grondstoffendiensten en bouwgerelateerde diensten aan. Bij de ceremonie, Torsten Schuckert merkte op: “We zijn erg blij met onze samenwerking met Zeppelin en Caterpillar, die al bijna 70 jaar bestaat en voortdurend wordt uitgebreid. De redenen voor de goede samenwerking zijn naast de innovatieve machinetechniek de uitstekende landelijke service en vooral het waarderende, persoonlijke contact met elkaar.

Het paradepaardje van de Cat M318 graafmachine op wielen biedt een goed uitgebalanceerd ontwerp qua afmetingen en prestaties. Hij is compact genoeg om in krappe ruimtes te werken, maar levert hoge prestaties voor grotere projecten, waardoor hij overal inzetbaar is. Recente ontwerpverbeteringen bieden een lager brandstofverbruik, een hoger zwenkkoppel, beter zicht en besparingen op onderhoudsonderdelen ten opzichte van de vorige modelseries en een reeks technologieën zoals Cat Grade, Cat Payload en Cat E-Fence. Hulpmiddelen voor diagnose op afstand – Remote Troubleshoot en Remote Flash – helpen de M318 hoge prestaties en maximale efficiëntie te leveren met minimale downtime.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat
   

Voor meer informatie:

Caterpillar