Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tobroco-Giant introduceert drie nieuwe telescoopladers

Tobroco-Giant introduceert drie nieuwe telescoopladers

In het razend populaire segment van de knikgestuurde telescoopladers introduceert Tobroco-Giant de telescopische versie van de zeer succesvolle G2700 serie. Er worden drie modellen toegevoegd aan het productportfolio en zijn vanaf het vierde kwartaal 2023 beschikbaar.

De G2700 Tele HD en G2700 Tele HD+ zijn uitgerust met een 36,8 kW (50 pk) motor van Kubota. De G2700E is de eerste elektrische telescooplader van Tobroco-Giant. De machine biedt klanten de voordelen van het vertrouwde en geprezen compacte ontwerp en levert een maximale hefhoogte van 3711 mm. Daarmee is de hefthoogte 48% hoger dan de X-TRA modellen en 24% hoger dan de standaardmodellen. De voorzijde van de machine is gebaseerd op het G2700 X-TRA model, wat bijdraagt aan een uitstekend zicht op het aanbouwdeel en een relatief laag zwaartepunt. De gepatenteerde Stabilo functie stelt de gebruiker in staat om op een veilige manier te werken in uitdagende en ongelijke bodemomstandigheden.

Uniek geleidingssysteem

Voor een ongehinderd zicht naar voren en bescherming tegen beschadigingen, zijn af fabriek de hydrauliekleidingen weggewerkt in de telescopische arm. Tobroco-Giant heeft de parallelgeleiding (in combinatie met Giant standaard hydraulisch snelwisselsysteem) verder geoptimaliseerd voor een uiterst stabiele en horizontale positie indien de telescopische arm wordt bediend. De G2700 Tele en G2700E Tele modellen zijn uitgerust met een uniek geleidingssysteem van de houder waarop de hydraulische aansluitingen zijn bevestigd. Met Hydraulic Coupling Guiding (HCG), is de houder op het scharnierpunt van het voorbord bevestigd en beweegt vervolgens mee met de positie van het voorbord. Dit verhoogt de veiligheid en verkleint de kan op lekkages.

Breed scala aan werkzaamheden

De G2700 Tele modellen zijn standaard voorzien van een dubbelwerkende hydraulische functie (mechanisch). Optioneel zijn twee extra dubbelwerkende functies (proportioneel), lekolie aansluiting, High Flow en een vrije retour mogelijk, zodat de machine in een breed scala aan werkzaamheden ingezet kan worden. De G2700E Tele kan uitgevoerd worden met een extra dubbelwerkende functie (proportioneel), lekolie aansluiting en een vrije retour. Ieder model uit de nieuwe serie kan verder worden aangepast aan de specifieke wensen van de klant dankzij een breed aanbod in cabine opties, werklichten en extra gewichten.

In stilte werken

De G2700E Tele is net zoals de G2700E uitgerust met twee elektromotoren. Een 7 kW elektromotor zorgt voor ongekende trekkracht op de wielen waarmee snel tot 20 km/uur kan worden geaccelereerd. Een tweede 12 kW elektromotor drijft de hydrauliek aan, waarbij een capaciteit tot 40 liter/min hoge prestaties garandeert. De elektrische telescooplader stoot geen emissie uit en draagt daardoor bij aan een schonere lucht en betere gezondheid voor mens en dier. En door de afwezigheid van een verbrandingsmotor werkt de machine in stilte. De G2700E Tele is standaard uitgevoerd met een 260 Ah, onderhoudsvrije Lithium-ion accu. Afhankelijk van de wens van de klant is het tevens mogelijk om te kiezen voor een 390 Ah of 520 Ah accu. Met de on-board lader kan de accu in 3,5 uur van 20% tot 80% worden opgeladen. Indien snellere laadtijd gewenst is, kan met behulp van een externe snellader tot 300A, een 520 Ah accu van 20% tot 80% in 50 minuten worden opgeladen.

 

Voor meer informatie: Tobroco-Giant