Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steinexpo 2023: Kiesel

Steinexpo 2023: Kiesel

Kiesel laat tijdens de elfde Steinexpo ontwikkelingen voor de winning- en mijnbouwindustrie zien. Onder ander toont Kiesel de autonoom rijdende Bell B30E knikdumper.

In een indrukwekkende actieve groeve toon Kiesel haar producten en diensten tijdens de Steinexpo 2023. Als het gaat om het verlagen van de bedrijfskosten scoren bij het laad- en transportproces het duo van een Hitachi ZX690-7 rupsgraafmachine en de Bell B45E 4x4 knikdumper. Beide machines zullen hun inzet tonen tijdens de demo.

Op de speciale demo ‘Quarry Vision’ laat kiesel de toekomst visie van een groeve zien: een autonoom rijdende Bell B30E knikdumper, die uitgerust is met een 19,5 kuubs dumperbak. Deze dumper is samen met Xtonomy GmbH uitgerust met een aantal assistentsystemen. Oplossingen voor bewaking, positie en bedieningwerken samen, zodat iedere Bell dumper hiermee kan worden uitgerust. 

Ook op stand A2 van Kiesel vinden demonstraties in plaats van de 24-tons Hitachi ZX220W-7 mobiele graafmachine laat zien hoe een mobiele machine met speciaal monogiek en de juiste uitrustingsstukken voor gebruik in steengroeven echte meerwaarde bieden. Met een steengrijper, sloophamer en andere uitrustingsstukken verplaatst de machine moeiteloos in de groeve. Met de sloophamer worden grote stenen verkleind, zodat deze eenvoudig geladen kunnen worden en de breker niet verstoppen.
Het 270° Arial Angle camerasysteem helpt de machinist zijn omgeving in realtime vanuit vogelperspectief te overzien. De mobiele graafmachine kan met verschillende soorten banden, onderwagens en gieken worden geconfigureerd.

Kiesel is in Duitsland importeur en dealer van onder andere Hitachi grondverzetmachines, Bell knikdumpers, Giant compactladers, Dynapac walsen, Fuchs overslagmachines en KTEG speciale graafmachines voor de overslag, sloop en grondverzet.

 

Voor meer informatie: Kiesel