Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

DAF XD nu ook beschikbaar met nieuwe 7 liter motor

DAF XD nu ook beschikbaar met nieuwe 7 liter motor

DAF heeft zijn populaire XD-serie uitgebreid met een nieuwe 6,7-liter Paccar PX-7 aandrijflijn met vermogens tot 227 kW (310 pk). Deze ‘International Truck of the Year 2023’ met PX-7 motor is leverbaar als 4x2 bakwagen met dagcabine. Andere cabinevarianten volgen binnenkort.

De nieuwe DAF XD met 6,7 liter PX-7 aandrijflijn (167 kW/230 pk – 227 kW/310 pk) completeert de bestaande versies van de ‘International Truck of the Year 2023 met 10,8 liter MX11-motor en vermogens van 220 kW/300 pk tot 330 kW/450 pk. Met de nieuwe aanvulling kunnen klanten hun trucks voor distributievervoer en specifieke toepassingen altijd perfect afstemmen op de inzet. De nieuwe Paccar 6,7-liter PX-7 aandrijflijn is nog eens 600 kg lichter dan de ook al lichte MX-11 aandrijflijn. Dit draagt bij aan een toonaangevend laadvermogen en ongekend laag brandstofverbruik.

Nieuwe zeer efficiënte motoren 

De 6,7 liter 6-cilinder Paccar PX-7-motor is ingrijpend vernieuwd. De state-of-the-art motor zonder EGR heeft een nieuw ultrasterk, licht Compacted Graphite Iron (CGI) motorblok, een nieuwe gietijzeren cilinderkop, nieuwe zuigers met nog minder frictie en een nieuwe, zeer efficiënte compressor en turbo. De motor is verkrijgbaar met vier vermogens: 167 kW/230 pk, 189 kW/260 pk, 212 kW/290 pk en 227 kW/310 pk. Voor een extreem laag brandstofverbruik en ultiem rijcomfort is het maximale koppel al beschikbaar bij zeer lage toerentallen.

PowerLine automatische transmissies 

De DAF XD met Paccar PX-7 motor is gekoppeld aan een nieuwe 8-traps volautomatische PowerLine transmissie. Die heeft optimale bakverhoudingen met een ideale spreiding van de versnellingen. Het wisselen van versnelling zonder onderbreking van het koppel zorgt voor een soepel schakelgedrag én een snelle respons op het gaspedaal. Dat vertaalt zich in een uitstekend comfort en geweldige rijeigenschappen.
Bovendien is manoeuvreren bij lage snelheden erg gemakkelijk dankzij een ‘urge-to-movie’ functie waarbij het voertuig langzaam begint te rollen naargelang het rempedaal wordt losgelaten.

In combinatie met geoptimaliseerde achterasoverbrengingen biedt de XD met PX-7 motor het laagste brandstofverbruik. Dat versterkt het reeds uitstekende zakelijke positie van de DAF XD in het distributiesegment nog verder. 
Optioneel kan de XD met Paccar PX-7 aandrijflijn ook worden voorzien van de krachtige PX Engine Brake. Deze biedt een maximaal remmend vermogen van 200 kW/276 pk. 

De standaard in veiligheid

Uiteraard is ook de DAF XD met nieuwe PX-7 aandrijflijn voorzien van alle premium kenmerken waarmee de XD-serie zich onderscheidt. Typerend is onder meer de eersteklas veiligheid. De grote voorruit en grote zijruiten met ultra-lage ruitlijnen, de laaggeplaatste cabine en de optionele Kerb View Window zorgen voor een ongeëvenaard direct zicht. Het unieke DAF Corner View en DAF Digital Vision System zorgen voor ultiem indirect zicht.

Chauffeurscomfort

De XD geeft chauffeurs een geweldige toegankelijkheid van hun royale - tot wel bijna 10 kuub grote - cabine. Het ongekende verstelbereik van de stoelen en het stuur garanderen de beste rijpositie in het segment. De rijeigenschappen en het rijgedrag profiteren van een uitgekiend ontworpen voorzijde van het chassis, cabine-ophanging en ophanging van de achteras. 
Met de uitbreiding van de populaire XD-serie met de nieuwe, zeer efficiënte Paccar PX-7 motor heeft DAF zijn positie in het segment van trucks voor distributievervoer en specifieke toepassingen verder versterkt; het biedt nu ook tot 220 kW/300 pk de beste zakelijke propositie aan.

 

Voor meer informatie: DAF Trucks