Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steinexpo 2023: Kleemann

Steinexpo 2023: Kleemann

Tijdens de Steinexpo van dit jaar presenteert Kleemann innovatieve mobiele breek- en zeefinstallaties en het bedieningsconcept SPECTIVE uit zijn uitgebreide productportfolio. Op Steinexpo zal voor het eerst ook een wiellader van John Deere te zien zijn. Bij de beursuitstraling staan kosteneffectiviteit, bedienbaarheid en duurzaamheid centraal.

Krachtig in de steengroeve en bij recycling

Met de MOBIREX MR 130(i) PRO slagbreker presenteert Kleemann het nieuwste lid van de PRO-lijn. De machine wordt ingezet als primaire en secundaire breker en combineert output, precisie en duurzaamheid.
Dankzij het volledig elektrische aandrijfconcept met de mogelijkheid van een externe voeding en dus een emissievrije werking garandeert de fabriek een laag energieverbruik per ton eindproduct. De optionele grote dubbeldeks nazeefeenheid maakt de productie van twee geclassificeerde eindkorrelgroottes mogelijk. De MR 130(i) PRO bestrijkt een zeer breed toepassingsgebied in natuursteen en recycling. Met zijn zware rotor en krachtige 250 kW elektrische aandrijving garandeert de breekinstallatie een zeer hoge en stabiele doorvoer. Een continue brekerbelasting wordt gegarandeerd door het Continuous Feed System (CFS).

SPECTIEF bedieningsconcept met nieuwe functies

Het innovatieve bedieningsconcept SPECTIVE omvat verschillende componenten die optimaal op elkaar zijn afgestemd en de machinist gedurende de hele werkdag begeleiden. Naast het intuïtieve touchpanel en verschillende radiografische afstandsbedieningen ondersteunt vooral de digitale applicatie SPECTIVE CONNECT de digitalisering van de werkplaats. Alle relevante procesinformatie en rapportages worden nu weergegeven op uw smartphone zonder dat u het voerapparaat hoeft te verlaten. Nieuw in de SPECTIVE-wereld is de 'Smart Job Configurator'. Deze configuratietool ondersteunt de machinist bij het selecteren van de juiste machine-instellingen, vergemakkelijkt het dagelijkse werk en zorgt voor nog meer kosteneffectiviteit.

Kleemann zeefassortiment uitgebreid

De nieuwe MOBISCREEN MSS 802(i) EVO is ontworpen als een krachtige mobiele scalpeur voor veranderende uitdagingen in verschillende toepassingen. Met zijn slimme installatieontwerp en flexibele ombouwmogelijkheden garandeert hij een optimale materiaalstroom in natuursteen- en recyclingtoepassingen. Dankzij het grote aanbod aan schermmedia en de eenvoudige instelling van de schermparameters kan de MSS 802(i) EVO zich gemakkelijk aanpassen aan nieuwe bedrijfsomstandigheden. Als van bijzonder grof uitgangsmateriaal een fijn eindproduct moet worden gezeefd, kan de machine snel worden omgebouwd van drie naar twee eindkorrelgroottes. Andere voordelen van de installatie zijn de eenvoudige bediening dankzij het intuïtieve besturingssysteem, de gemakkelijke toegang tot alle relevante machinecomponenten en het aandrijfconcept met de mogelijkheid van een externe voeding voor een emissievrije en dus milieuvriendelijke werking.

Optimale combinatie: John Deere wiellader met Kleemann breek- en zeefinstallaties

De John Deere wiellader 744 P-Tier zal voor het eerst te zien zijn op Steinexpo. Hij combineert topprestaties met kracht en is daarom de ideale lader voor de krachtige Kleemann zeven en brekers. Met de 824 P-Tier zal nog een John Deere wiellader zijn vaardigheden demonstreren in de demoruimte.

Speciaal ontworpen voor de steengroeve

Kleemann biedt verschillende grootteklassen voor de groeve. Met de MOBICAT MC 120(i) PRO wordt op Steinexpo een kaakbreker uit de PRO-lijn gepresenteerd, die indruk maakt met een hoog prestatievermogen, een zeer goede toegankelijkheid en zijn volledig elektrische E-DRIVE-aandrijfconcept. De mobiele kegelbreker Terwijl de MOBICONE MCO 90(i) EVO2 bekend staat om zijn hoge mate van flexibiliteit en gemakkelijk transport. Nieuw voor de fabriek is de optionele dubbeldeks nazeefeenheid, die de classificatie van maximaal twee eindkorrelgroottes mogelijk maakt.
De bediening van beide machines is intuïtief dankzij het SPECTIVE bedieningsconcept. Ze kunnen ook worden uitgerust met SPECTIVE CONNECT.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland
   

Voor meer informatie:

Wirtgen