Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hitachi presenteert nieuwe ZX135USL-7 bosbouwgraafmachine

Hitachi presenteert nieuwe ZX135USL-7 bosbouwgraafmachine

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) lanceert de nieuwe ZX135USL-7 bosbouwgraafmachine. Ontworpen voor een verscheidenheid aan toepassingen zoals houtkap, hout vellen, laden en graven, voldoet het perfect aan de behoeften van Europese klanten en wordt geassembleerd in de fabriek van HCME in Amsterdam, Nederland.

Uitgerust met een robuuste onderwagen, biedt hij verbeterde duurzaamheid, stabiliteit en veiligheid voor uitdagende werkomstandigheden. Met een grotere bodemvrijheid (560 mm) dan standaardmodellen, rijdt hij soepel en gemakkelijk over oneffen terrein, en de korte zwenkstraal achteraan van 1.490 mm maakt hem ideaal voor werken in compacte omgevingen.

Verbeter de winst

Het indrukwekkende brandstofverbruik van de ZX135USL-7 bosbouwgraafmachine betekent dat hij tot 9% minder brandstof verbruikt dan het vorige model. Dit wordt bereikt met behulp van Hitachi's toonaangevende hydraulische systeem HIOS V. De brandstofefficiëntie kan verder worden gecontroleerd door gebruik te maken van de nieuwe ECO-meter, duidelijk zichtbaar op de multifunctionele 8-inch monitor in de cabine.
De levenscycluskosten worden verlaagd met de nieuwe Stage 5-conforme motor, waarvoor geen SCR-systeem vereist is. Dit elimineert de noodzaak voor AdBlue, filtervervanging en bijbehorend onderhoud.

Voel het verschil

De ultramoderne, ultraruime cabine is de perfecte werkomgeving. Hij is een van de stilste in de branche en heeft ook 16% minder trillingen dan de vorige generatie. Nieuwe kenmerken zijn onder meer de gesynchroniseerde beweging van de stoel en de console – om vermoeidheid van de machinist te verminderen – en de verstelbare consolehoogte. De eenvoudige bediening is te danken aan het ergonomische ontwerp van de console en schakelaars.

Verhoog de veiligheid

Extra veiligheidsvoorzieningen op de cabine bieden de machinist nog meer bescherming. Hij is uitgerust met een vaste, gelamineerde voorruit en een OPG-niveau 2-voorbescherming, en extra lampen op het cabinedak zorgen voor beter zicht bij weinig licht.

Verhoog de uptime

Hitachi Zaxis-7-machines zijn uitvoerig getest in speciale faciliteiten in Japan en zijn gebouwd om lang mee te gaan. De uptime wordt gemaximaliseerd door eenvoudige onderhouds- en reinigingsfuncties, waardoor machinisten en eigenaren zowel tijd als geld besparen. De duurzaamheid wordt vergroot door de versterkte afdekking van de rijmotor, het spanframe en de onderplaten van de rupsbanden.

Vloot beheer

Om eigenaren het gevoel te geven dat ze volledige controle hebben over hun wagenpark en werklast, geven Hitachi's systemen voor bewaking op afstand, Owner's Site en ConSite, hen toegang tot essentiële gegevens en hulpmiddelen. Beide systemen sturen dagelijks operationele gegevens via GPRS of satelliet van de graafmachine naar Global e-Service. ConSite vat de informatie samen in een maandelijkse e-mail, terwijl de ConSite Pocket-app realtime waarschuwingen toont voor eventuele problemen.
De kwaliteit van de motor- en hydrauliekolie wordt voortdurend bewaakt door een unieke Hitachi-innovatie. Twee sensoren detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd en de gegevens worden verzonden naar Global e-Service. Deze innovatieve functie biedt klanten gemoedsrust over de staat van hun graafmachines en vermindert onderhoud en ongeplande stilstand.

Volledige controle

Met trots introduceren we de ZX135USL-7 bosbouwgraafmachine”, zegt Burkhard Janssen, Product Manager Special Applications and New Technologies bij Hitachi Construction Machinery (Europe) N.V.
De uitzonderlijke betrouwbaarheid, efficiëntie en productiviteit bieden eigenaren mogelijkheden om de winst te verhogen en de kosten te verlagen. En dankzij de toonaangevende cabine met eersteklas comfort- en veiligheidsvoorzieningen kunnen machinisten zich op hun gemak voelen en volledige controle hebben.

Importeur voor België: Luyckx
Importeur voor Nederland: Hitachi CM
   

Voor meer informatie:

Hitachi Construction Machinery