Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Na een uitgebreide test, een L 580 LogHandler Xpower gekocht

Na een uitgebreide test, een L 580 LogHandler Xpower gekocht

Met de L 580 LogHandler XPower biedt Liebherr de houtindustrie een heel bijzondere wiellader. Liebherr heeft dit model onlangs vernieuwd en tijdens de revisie talloze aspecten van de wiellader geoptimaliseerd, zoals de hefarmen en de bijbehorende grijpers die zijn ontwikkeld voor het hanteren van boomstammen. Een model van deze nieuwste generatie is nu zes maanden in bedrijf bij het familiebedrijf Rubner Holzindustrie in Rohrbach an der Lafnitz, Oostenrijk. De nieuwe kenmerken van de L 580 LogHandler XPower werden voor het eerst gedurende een aantal maanden getest in de fabriek van Liebherr in Bischofshofen. De speciale wiellader van Liebherr was zo overtuigend dat Rubner Holzindustrie besloot hem meteen te kopen.

Een uitdagende omgeving waar verschillende werkzaamheden moesten worden uitgevoerd, was de ideale situatie om de verbeteringen aan de hefarmen en grijper te testen. Op de houthandel voert de speciale wiellader van Liebherr de boomstammen in het ontschorsings- en sorteersysteem en transporteert de boomstammen vervolgens – gegroepeerd op diameter – naar de betreffende opslaglocatie. De hefarmen, die speciaal zijn ontwikkeld voor het hanteren van boomstammen, hebben werkhoogtes tot zeven meter en een bereik van bijna vier meter, en bieden optimale omstandigheden voor een snelle materiaaloverslag. De 360° draaibare grijper met een capaciteit tot 4 vierkante meter maakt veelzijdig en tijdbesparend transport mogelijk van de opslaglocatie naar de eigen zagerij.

L 580 LogHandler XPower levert indrukwekkende prestaties bij Rubner Holzindustrie

Rene Karner, technisch manager bij Rubner Holzindustrie vatte de ervaring zeer positief samen: “Dit is de eerste Liebherr-wiellader die we in onze zagerij hebben getest, wat betekende dat de bediening in eerste instantie nieuw en enigszins onbekend voor ons was. Maar toen we er eenmaal aan gewend waren, beviel de machine ons zo goed dat we hem na het testen meteen kochten. Ook waren we bijzonder onder de indruk van de nieuwe grijper en de nieuwe hefarmen.”
Rubner Holzindustrie beslaat een werkoppervlak van 14 hectare en de speciale wiellader van Liebherr legt per laadcyclus vaak een afstand af van meer dan een halve kilometer. Met de krachtige, power-split XPower-aandrijving, die Liebherr standaard uitrust, en een topsnelheid tot 40 km/u kunnen deze handlingritten zeer efficiënt worden uitgevoerd. De talrijke optionele assistentiesystemen verhogen de veiligheid op het terrein. Deze systemen omvatten de actieve personeelsdetectie achteraan, die waarschuwt voor gevaren achterin en automatisch de snelheid verlaagt met zijn remassistent zodra de sensoren enig gevaar detecteren.
Vooral indrukwekkend was de intuïtieve en eenvoudige bediening van de speciale wiellader. De stuurloze cabine met eenvoudig te bedienen joystickbesturing biedt voldoende ruimte in de cabine en zorgt voor een comfortabele werksfeer”, aldus Rene Karner. Hij vervolgde: “Toen we deze machine rechtstreeks met een concurrent vergeleken, constateerden we een brandstofbesparing van ongeveer twee liter per bedrijfsuur. Bovendien zorgt de hydraulisch-mechanische remwerking van de aandrijving voor minder bandenslijtage en vrijwel geen remslijtage. Deze kenmerken van de L 580 LogHandler XPower bieden ons aanzienlijke economische en servicevoordelen in ons dagelijkse werk.

 

De klantenservice van Liebherr is een uniek verkoopargument

We hebben nog nooit eerder een klantenservice van dit niveau ervaren”, riep Karner uit. “Een speciaal opgeleide Liebherr-expert leerde ons direct op locatie hoe we de machine moesten bedienen en het was voor ons de ideale start met onze nieuwe Liebherr L 580 LogHandler . Dankzij deze service zijn al onze medewerkers goed opgeleid in de omgang met de nieuwe machine, wat voor ons een soepel verloop van de processen garandeert en tijd en kosten bespaart.” En Liebherr biedt niet alleen betrouwbare service aan het begin van de zakelijke relatie. Dankzij het uitgebreide servicenetwerk staat de Liebherr-klantenservice betrouwbaar klaar als er reparaties of onderhoud nodig is. Stilstandtijden worden zo tot een minimum beperkt voor maximale productiviteit.

Over Rubner Holzindustrie

Stevig geworteld in de dichtbeboste regio rond Rohrbach an der Lafnitz in Oostenrijk, Rubner Holzindustrie GmbH vertrouwt op regionaal hout uit duurzaam beheerde bossen. Met 130 medewerkers is het bedrijf gespecialiseerd in de productie van gelamineerde balken en massief constructiehout van topkwaliteit. Rubner Holzindustrie is een van de 19 dochterondernemingen van het familiebedrijf Rubner Group, met hoofdkantoor in Zuid-Tirol. De passie om het beste uit de veelzijdige en hernieuwbare grondstof hout te halen, drijft het bedrijf al bijna 100 jaar. Deze verbintenis maakt de Rubner Group tot een van de belangrijkste houtbouwbedrijven in Europa.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr