Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2023: SMT Belgium

Matexpo 2023: SMT Belgium

SMT Belgium verwelkomt haar gasten op buitenstand A10 tijdens Matexpo 202. Hier tonen ze elektrische primeurs, grote sloopmachines die te huur zijn en nieuwe oplossingen.

SMT Belgium pakt groots uit tijdens Matexpo. De lijst met op de stand aanwezige machines is lang en omvat meerdere primeurs van met name Volvo Construction Equipment (CE), zoals de 20 ton wiellader L120H Electric Conversion en de 23 ton volledig elektrisch aangedreven rupsgraafmachine EC230. Bijzonder is de verhuur van grote sloopmachines door SMT Rental, op de stand aanwezig in de vorm van de 51 ton EC380E High Reach. Nieuw en aansprekend zijn de SMT Solutions, waarvan we om te beginnen de SMT Drone Services, Site Simulation en SMT Academy noemen.

Als exclusieve verdeler en invoerder van Volvo Construction Equipment en Sennebogen maakt SMT van dichtbij mee hoe snel machinebouwers omschakelen naar elektrisch aangedreven machines. Bij de graafmachines en wielladers van Volvo CE staan begin september bijna alle beschikbare elektrische machines op de stand, van de EC18/ ECR18 en de ECR25 elektrische minigravers tot de primeur van de rupsgraafmachine EC230 Electric en bij de wielladers de 4,5 tons L20 Electric en de eerdergenoemde primeur L120 Electric Conversion. Zoveel elektrische machines bij elkaar zien we zelden en het wordt nog leuker wanneer het SMT lukt om van Sennebogen de nieuwe 817 E Electro Battery naar Kortrijk te halen.

Elektrische primeurs

De L120 Electric Conversion weegt circa 20 ton en kan een bak van 2,5 tot maar liefst 9,5 kubieke meter aan. Met zijn 12.300 kg hefkracht is hij ook in de elektrische uitvoering een echte krachtpatser. Volvo CE komt met dit ‘werkpaard’ tegemoet aan de vraag uit de markt naar duurzamere oplossingen in het middensegment. Dat geldt ook voor de nieuwe EC230 Electric. Deze rupsgraafmachine combineert al zijn beschikbare vermogen met de extra voordelen van elektrisch werken. De machinisten ervaren een laag geluidsniveau, minder trillingen en een beter reagerend hydraulisch systeem dankzij de elektromotor. Het resultaat is een aangenamer werkplek, zowel in de cabine als op het terrein rondom.

Sloopmachines te huur

Bij SMT Rental is keuze uit meer dan 200 machines van Volvo en Sennebogen onder het motto ‘Huren zonder zorgen’ en op maat voor specifieke (langdurige) opdrachten of juist voor korte tijd bij piekproductie. Bijzonder bij SMT Rental is dat er machines te huur zijn die je in het veld niet zo snel tegenkomt. Zoals de EC380E High Reach. Deze 51 tonner heeft een Stage 5 dieselmotor van 230 kW (313 pk) en is daarmee volgens Volvo CE ‘de ideale partner voor sterke prestaties bij zelfs de zwaarste sloopprojecten’. De robuuste uitvoering van frame en cabine zorgt voor optimale bescherming, terwijl het brede en ongehinderde zicht op het werk zorgt voor optimale veiligheid. De EC380E kan werken met sloophamers, betonscharen en andere specifieke uitrustingsstukken voor de sloop tot een gewicht van 3.000 kg aan een maximum bereik van 23 meter. Andere grote machines in de verhuur zijn bijvoorbeeld de ruim 90 ton wegende rupsgraafmachine Volvo EC950F met zijn 449 kW (611 pk) leverende Stage 5 motor en de circa 50 tons Sennebogen 830RE HDD (demolition) met 168 kW (228 pk) dieselmotor en reikwijdte tot 17 meter.

Sterk in oplossingen

SMT noemt zich niet zonder reden ‘een toonaangevend full service distributiebedrijf’. De lijst met diensten is lang, van de gebruikelijk klantenservice en technische ondersteuning tot operators training met als doel lagere operationele kosten en het geven van adviezen en trainingen (SMT Academy) gericht op het bereiken van uitmuntenden prestaties. Maar deze tijd vraagt ook om geheel nieuwe services, zoals de SMT Drone Service, Site Simulation, MySMT en ProCare, maar ook Site Map & Management, Site Load Out en niet de onbelangrijkste: CO2-reductie.

 

Voor meer informatie: SMT Belgium