Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Matexpo 2023: Eurosteel

Matexpo 2023: Eurosteel

Traditioneel is ook Eurosteel vertegenwoordig op Matexpo. De Limburgse fabrikant van uitrustingsstukken voor grondverzetmachines toont een drietal nieuwheden aan het grote publiek: ES-Lock snelwisselsysteem, hoogkiepbak en de korte open wielladersnelwissel.

Eurosteel speelt in op de vraag naar S-type snelwissels door zelf een snelwissel te ontwikkelen en te bouwen. Deze hydraulische snelwissel komt uit zonder elektronische sensoren. Eurosteel ontwikkelde een gepatenteerde mechanische beveiliging. Tevens kan deze snelwissel voorzien worden van een in het midden geplaatste lasthaak.

Al sinds vele jaren zijn hoogkiepbakken een belangrijke productgroep binnen het portfolio van Eurosteel. De Venlose fabrikant bouwt er jaarlijks vele uitvoeringen van, waardoor er een schat aan klantenervaring ontstaat. Op basis van deze ervaringen ontwikkelt Eurosteel haar producten verder uit. De vernieuwde hoogkiepbak beschikt over een open frame, grotere uitkiephoek en alle lagerpunten zijn voorzien van sferische, zelfinstellende lagers.

Eurosteel nam haar HKO 2000 snelwisselsysteem voor Volvo wielladers op de schop. Hierbij heeft de Venlose fabrikant gekeken hoe het systeem compacter gebouwd kon worden, waardoor er meer opbreekkracht ontstond. Tevens werd het systeem eenvoudiger en lichter, en kreeg de machinist meer zicht op het uitrustingsstuk.
Het normale Systeem 2000 werkt met één ver-/ontgrendelcilinder in het midden, die doormiddel van een evenaar twee vergrendelwiggen bediend. Bij de HKO 2000 3.0 is de evenaar verdwenen en bedienen twee cilinders de vergrendelwiggen. Hierdoor kon bij de Volvo wielladers L70H tot en met L150H de machineophanging in de snelwissel geïntegreerd worden waardoor de opbreekkracht aanzienlijk toe neemt. 
Eurosteel biedt het HKO 2000 2.0 systeem voor andere merken wielladers aan. Bij deze is de ophanging niet geïntegreerd in de snelwissel, waardoor de gewichtsbesparingen minder zijn, maar hier blijft wel het voordeel van het zicht op het uitrustingsstuk.

Als primeur toont Eurosteel een eigen ontwikkelde fusion snelwissel toepasbaar voor elk type wiellader.

 

Voor meer informatie: Eurosteel