Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bia verkoopt de eerste Komatsu elektrische minigraver in Europa

Bia verkoopt de eerste Komatsu elektrische minigraver in Europa

Bia verkocht op Matexpo de PC33E-6, de eerste volledig elektrische minigraver van Komatsu als Europese primeur. De machine werd aangekocht door Vemeco Machinery uit Hooglede. Vemeco is reeds vele jaren lokaal verdeler van Komatsu machines in regio West-Vlaanderen en zal de elektrische graafmachine inzetten in de eigen verhuurvloot.

Eigenaar Ignace Vereecke koopt de machine met een duidelijk doel: “We krijgen steeds vaker vraag vanuit de aannemerswereld naar elektrische machines. Vooral voor opdrachten in de voedingsindustrie zijn uitstootvrije machines een must. Tot nu moesten we deze klanten doorverwijzen, maar nu zullen we hen wél kunnen verder helpen. Bovendien is deze machine van 3,6 ton de zwaarste elektrische minigraver op de markt wat een duidelijk voordeel is op de concurrentie”.

De PC33E-6 beschikt over een grote batterijcapaciteit van 35 kWh en een motor van 17,4 kW. De meeste klanten zullen een volledige shift kunnen werken voordat opladen nodig is. Opladen gebeurt via de bijgeleverde snellader die de batterij in iets meer dan anderhalf uur van 20% naar 100% capaciteit brengt. 
De emissievrije elektrische aandrijving levert prestaties vergelijkbaar met een dieselmachine van dezelfde gewichtsklasse met als bijkomende voordelen een laag geluidsniveau en weinig trillingen waardoor het aangenaam werken is. Ook het onderhoud is beperkter dan bij een conventionele machine. Verder beschikt de PC33E-6 o.a. over een comfortabele geveerde stoel, een nieuwe LCD monitor en Komtrax opvolging.

Voor een volledige gemoedsrust biedt Komatsu het exclusieve E-support klantenprogramma, inclusief een gratis 3-jarig onderhoudsplan, volledige machinegarantie en een 5-jarige garantie op de elektrische aandrijflijncomponenten, en dit zonder meerkost.
De PC33E-6 weerspiegelt het engagement van Komatsu voor een duurzame toekomst en de ambitie om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn. In de loop van 2024 zal Komatsu zijn gamma elektrische minigravers geleidelijk uitbreiden.

 

Voor meer informatie: Bia Belgium