Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kleine machines, grote mogelijkheden

Kleine machines, grote mogelijkheden

Een nieuw knik-/oscillatiegewricht op de geheel nieuwe V7 en V7-HW (Heavy Weight) wielladers van Yanmar Compact Equipment zorgt ervoor dat de totale machinehoogte onder de 2,5 meter blijft – waardoor ze perfect zijn voor gemakkelijk transport.

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) breidt zijn wielladerportfolio uit met de lancering van een gloednieuw paar mini, maar toch machtige machines: en verwelkom de V7 en V7-HW (Heavy Weight). Dit dynamische duo zijn de kleinste wielladers in het productassortiment van Yanmar CE, en zijn speciaal ontworpen om de snelle, zware eisen van de bouw, landschapsarchitectuur en verhuurtoepassingen voor te blijven.
Yanmar heeft een wiellader ontwikkeld die het leven van de machinist op alle mogelijke manieren makkelijker zou maken – te beginnen met de wendbaarheid. Met een totale hoogte van minder dan 2,5 meter, een breedte van 1.850 mm (met bak) en een totale lengte van slechts 5.238 mm, past de V7/V7-HW gemakkelijk in een standaardcontainer - een transportvriendelijkheid die onder de 4 meter hoogte blijft limiet opgelegd door de EU-richtlijn Gewichten en Afmetingen van 1996.
De vierwielaangedreven V7/V7-HW hebben beide een elektronisch geregelde aandrijflijn en een topsnelheid van 20 km per uur; met een maximale snelheid van 30 km/u is als optie leverbaar. Klanten kunnen hun machines verder aanpassen door te kiezen uit een premium assortiment bandenmerken en -maten, waardoor de V7/V7-HW perfect geschikt is voor elke toepassing, ongeacht hoe zwaar het terrein is.

Gecombineerd knik-/oscillatiegewricht verlaagt de transporthoogte

In tegenstelling tot andere modellen in de Yanmar CE-serie zijn de nieuwe V7/V7-HW ook uniek omdat ze geen externe oscillatie meer hebben en in plaats daarvan een slim gewricht hebben dat articulatie met oscillatie combineert, waardoor de hoogte van de machine verlaagd kan worden. De units zijn ook een nuttige halve ton lichter dan de op één na grootste machines in het Yanmar CE-assortiment (met een gewicht van respectievelijk 4.250 kg en 4.450 kg), waardoor deze lichtvoetige en wendbare werkers ideaal zijn voor klanten die landschapsarchitectuur op zachte oppervlakken uitvoeren. Met behulp van een nieuw platform dat zowel diesel- als elektrische aandrijflijnen kan ondersteunen, vullen ze een leemte op aan de kleinere kant van het assortiment compacte wielladers van het bedrijf.
Of het nu gaat om het transporteren van materialen, het verplaatsen van ladingen, het heffen van pallets, het opruimen of leggen van buizen, het kan allemaal worden aangepakt met één enkele V7/V7-HW, dankzij een hydraulische snelwissel waarmee de machinist naadloos kan wisselen tussen bakken, vorken, veegmachines, sneeuwschuivers, blowers, enz. om er maar een paar te noemen. De veelzijdigheid van de machines gaat gepaard met een mechanisch bediende joystick voor nauwkeurige bediening van de hef- en kantelcilinders, en supergevoelige gereedschappen met een drukpomp van 63 l/min en 250 bar. De V7/V7-HW hebben een bakinhoud van respectievelijk 0,7 en 0,8 kuub en de V7-HW heeft een hoger heflast op de vorken (1.900 kg) vergeleken met de V7 (1.750 kg). De V7 heeft een maximale kiplast van 3.000 kg, terwijl de V7-HW 3.250 kg kan kippen. Zware taken zijn geen partij voor deze lichtgewicht en lichtvoetige machines.

Verbeterde ergonomie

De luchtstroom en de reiniging van de binnenkant vergemakkelijkt. Grote, glazen oppervlakken bieden een goed zicht rondom – daarbij geholpen door een 3,5-inch bestuurdersdisplay dat op de A-stijl is gemonteerd in plaats van op de stuurkolom, waardoor het zicht op het voorste uitrustingsstuk wordt verbeterd. Voor warmere klimaten kunnen machinisten er zeker van zijn dat er ook canopy van beide machines beschikbaar zijn.
Het zicht naar achteren is bijzonder goed dankzij het ontwerp van de motorkap en de afwezigheid van een verticale uitlaatpijp. (De uitlaat is in het contragewicht geïntegreerd – wat gunstig is bij de varianten met overkapping, waarbij de machinist niet wordt blootgesteld aan nabijgelegen uitlaatgassen, zoals bij een normale verticale uitlaatpijp.) Grote spiegels en krachtige werklampen dragen bij aan de veiligheid en het zicht, dag en nacht. Op het dak gemonteerde beglazing helpt het leven van de machinist gemakkelijker te maken bij het dumpen van hoogte. De bedieningselementen liggen gemakkelijk binnen handbereik en ergonomie is een prioriteit geweest bij het ontwerp van de V7.
En als kers op de taart hoeven machinisten zich ook geen zorgen te maken over downtime; dankzij de V7/V7-HW die is uitgerust met een Yanmar 4TNV86CT viercilinder turbodiesel. De motor heeft niet alleen een lage uitstoot, maar biedt ook gedurende maar liefst 6.000 uur geen gepland onderhoud aan het DPF. Het komt perfect tegemoet aan de lange uren van mensen die in de bouw- en landschapssector werken.

De V7 en V7-HW worden vervaardigd in de fabriek van Yanmar CE in Crailsheim in Midden-Zuid-Duitsland, en zijn gericht op het vasteland van Europa, Scandinavië en Noord-Amerika.

Specificaties:

Type V7 V7-HW
Gewicht 4.250 kg 4.450 kg
Motor Yanmar 4TNV86CT  
Motorvermogen 35,5 kW (48 pk) bij 2.400 omw/min  
Koppel 177 Nm bij 1.560 omw/min  
Snelheid 20 km/u  
  30 km/u optioneel   
Standaard bakinhoud 0,7 m³ bij 1,8t/m³ 1.850 mm breedte  
Multifunctionele bakcapaciteit 0,7 m³ bij 1,5 m³ 0,8 m³ bij 1,5 m³
Kiplast recht/geknikt  3.000/2.650 kg 3.250/2.870 kg
Hefvermogen op vorken (80%) - geknikt 1.750kg 1.900 kg
Lengte met bak 5.238 mm  

 

Importeur voor België: Cebeko
Importeur voor Nederland: Geert-Jan de Kok
   

Voor meer informatie:

Yanmar