Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Direct vanuit de fabriek op het werk

Direct vanuit de fabriek op het werk

Het was waarschijnlijk één van de kortste machinetransporten in de hele geschiedenis van Sennebogen: Manfred Brandhuber, directeur van Brandhuber Transporte GmbH, startte afgelopen december een groot ontmantelingsproject in het historische centrum van Straubing Herzogstadt.

Op een oppervlakte van 2.000 vierkante meter werden gedurende een periode van 4 weken drie gebouwen selectief ontmanteld, de perfecte omstandigheden voor de Sennebogen 830 E met een motorvermogen van 168 kW (228 pk) om zijn volledige potentieel als multifunctionele sloopgraafmachine te ontwikkelen: stabiel werken in 360 grade-modus, moeiteloos afbreken van de vier verdiepingen tellende, voormalige woongebouwen en het onmiddellijk sorteren van het afval in de daarvoor bestemde containers.

Het was een van die koude decemberavonden die je in afwachting van Kerstmis op de bank doorbrengt met koekjes, thee en een warme deken. Maar terwijl sommigen van hen genieten van hun welverdiende avond thuis, begint het harde werk van anderen: op het terrein van Sennebogen Vertriebsgesellschaft laden transportprofs zwaar materieel op de dieplader, sjorren kettingen vast en de reis van ongeveer twee kilometer van de Sennebogen 830 naar het centrum van Straubing begint: direct vanaf de fabriek in gebruik genomen.

De sloopgraafmachine van 45 ton, van het verhuurpark Sennebogen, heeft de afgelopen weken ruimte gecreëerd voor nieuwe kantoor- en woonunits in het stadscentrum. Rondom het toepassingsgebied en binnen het bereik van de 830 Demolition plaatst Manfred Brandhuber verschillende bouwafvalcontainers zodat deze gemakkelijk met het materiaal gevuld kunnen worden zonder de machine te verplaatsen: “Voor ons betekent selectief slopen het verwijderen van materiaal in op een gecontroleerde en veilige manier. Normaal gesproken vertrouwen we op grondverzetmaterieel, maar dat bood ons simpelweg niet het nodige bereik. Aangezien Sennebogen praktisch om de hoek is, was de 830 Demolition zeer snel beschikbaar en konden we onze vloot zonder meer uitbreiden met het verhuuraanbod."

Flexibel, stabiel en ergonomisch ontworpen

Sloop-sorteergrijper, schaar, dieplepelbak, sloophamer: dankzij de krachtige hydraulica van de machine kunnen verschillende uitrustingsstukken die een hoge druk vereisen probleemloos worden bediend. Met de Oilquick snelwissel aan de steel kan de 830 Demolition ook in een mum van tijd worden ingesteld voor een nieuwe taak. Het is de centrale speler op de bouwplaats van Straubing en scoort met precisie, gebruiksgemak en het ontwerp dat is afgestemd op de behoeften van de machinist: “De hef- en kantelcabine is echt praktisch om achterover te leunen in de stoel dichtbij het werkgebied bij het verwijderen van het materiaal zijn. Dat spaart mijn nek omdat ik in een natuurlijke houding kan werken en tegelijkertijd goed zicht heb op het uitrustingsstuk”, zegt Brandhuber over zijn ervaring met de machine.

De 4,5 meter brede telescopische onderwagen is met name verantwoordelijk voor de stabiliteit van de machine. Dit betekent dat de compacte 45 tonner te allen tijde stabiel staat, zelfs als de bovenwagen snel zwenkt en met een volle grijper. Brandhuber demonstreert zelf ter plaatse waartoe de machine in staat is: “Tijdens ons gebruik vandaag wordt het dak van het gebouw verwijderd. We nemen de schoorsteen eerst op 15 meter hoogte, brengen hem in één stuk naar de grond, demonteren alle andere delen van het dak en laden onmiddellijk puin, metaal of hout in de daarvoor bestemde containers om later te recyclen."

Efficiëntie is een kwestie van strategische planning voor de sloopgraafmachine

De stabiliteit enerzijds, maar ook de mogelijkheid om in 360 graden-modus te werken, zijn doorslaggevend voor Brandhuber: Omdat de eindeloze rotatie van de bovenwagen alle tijdrovende manoeuvres voor het herpositioneren van de machine elimineert. In het ergste geval zou de ondergrond speciaal voorbereid en gestabiliseerd moeten worden op de nieuwe locatie van de machine, wat extra kostbare tijd in beslag zou nemen. Hoe beter de bouwstappen van tevoren gepland zijn, gecombineerd met een doordachte plaatsing van de sloopgraafmachine op de bouwplaats, des te meer tijd en geld kan er worden bespaard. Volgens Brandhuber is het strategisch waardevol dat hij de Sennebogen 830 E rechtstreeks van de fabrikant heeft gehuurd en in de directe omgeving van de fabriek werkt: “Snelle ondersteuning is belangrijk voor mij omdat ik afhankelijk ben van de functionaliteit van de apparatuur op de bouwplaats. Daarom waardeer ik het persoonlijke contact met Sennebogen en de korte afstanden die daarbij horen enorm."

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen