Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Epiroc: 60 jaar hydraulische sloophamers

Epiroc: 60 jaar hydraulische sloophamers

Epiroc bereikt een nieuwe mijlpaal nu de hydraulische sloophamer 60 jaar bestaat – een viering van de visie en het vakmanschap van zijn voorouders. Wat zes decennia geleden ooit gewoon een idee was in het Duitse Essen, werd een baanbrekend product dat wereldwijd in de bouw- en mijnbouwindustrie werd gebruikt.

Oorspronkelijk ontwikkeld door Krupp Berco Bautechnik, de op een boorplatform gemonteerde hydraulische sloophamer, werd in 1963 gepatenteerd. De eerste machine HM 400 was een hit op de beurs van Hannover in 1967. Vanaf dat moment werden er meer dan 2.000 exemplaren verkocht.

Groot in tijd, klein in kosten

De sloophamer is exclusief ontworpen om tijd te besparen en werd uiteindelijk een kosteneffectieve oplossing in de bouwsector. De sloop- en mijnbouwactiviteiten in die tijd hadden alles te maken met het verhogen van de arbeid, tijd en kosten, aangezien pneumatische gereedschappen op grote schaal in gebruik waren. Maar de hydraulische sloophamer was een echte doorbraak, aangezien één exemplaar voldoende was om meerdere pneumatische gereedschappen te vervangen. Het werd al snel bekend dat het een enorme tijdbesparing betekende die relatief weinig kostte.

Een tijdloze doorbraak

De hydraulische sloophamer bracht een revolutie teweeg in de hele bouw- en mijnbouwsector, en tegenwoordig worden ze overal onderdeel van de standaardvloot, of het nu om een klein- of grootschalig project gaat.
Epiroc hydraulische sloophamers zijn nog steeds marktleider in de meeste landen ter wereld”, legt Gordon Hambach uit, hoofd strategische marketing voor hydraulische aanbouwgereedschappen. “Met honderden merken in de sector vandaag de dag biedt de hydraulische sloophamer nog steeds een tijdbesparende en kosteneffectieve oplossing voor sloop-, nutsvoorzieningen-, rotsuitgraving en nog veel meer toepassingen. En natuurlijk was de breekhamer nog maar het begin van de ontwikkeling van andere aanbouwgereedschappen, zoals scharen, vergruizers, grijpers, scharen, magneten, brekers, zeefmachines enz.

Drie verschillende namen, dezelfde sterke waarden

In 2002 Krupp Berco Bautechnik werd overgenomen door de Zweedse Atlas Copco Group. In 2018 kondigde Atlas Copco de afsplitsing van Epiroc aan. Terwijl eerstgenoemde zich bleef richten op industriële klanten, nam Epiroc het voortouw op het gebied van de mijnbouw en de bouw. Na deze aankondiging bleven de hydraulische sloophamers bij Epiroc, samen met geotechnisch en rotsboorgereedschap, ondergrondse en bovengrondse mijnbouwapparatuur en aanverwante diensten.

De toekomst, verbonden

De ontwikkeling gaat door en in 2020 zijn hydraulische sloophamers digitaal geworden. Hydraulic Attachment Tools Connectivity of HATCON is ontworpen als een geavanceerd wagenparkbeheersysteem, waarbij het monitoren van de bedrijfsuren, locatie en onderhoudsintervallen van uw gereedschappen gebeurt met een paar tikken op verschillende apparaten: telefoons, tablets of computers.
De gegevens van HATCON bieden een nieuw niveau van controle waarbij het gebruik gelijkmatig wordt verdeeld, het optimaliseren van het transport en het verhogen van de uptime met vooraf geplande servicestops is nog nooit zo eenvoudig geweest.
Een belangrijke baanbrekende vooruitgang is de GPS-functie, die uw apparatuur voorziet van een robuust antidiefstalsysteem.

Importeur voor Benelux: Saes
   

Voor meer informatie:

Epiroc