Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Develon betreedt met de DD130 nu ook de Europese dozermarkt

Develon betreedt met de DD130 nu ook de Europese dozermarkt

Develon heeft de Europese bulldozermarkt betreden met de lancering van het nieuwe DD130-model. De nieuwe DD130-bulldozer biedt een breed scala aan functies die interessant zijn voor klanten, wat resulteert in een productieve fijn nivelleringsoplossing voor residentiële en lichte commerciële bouwprojecten.

Hoge zichtbaarheid

Een van de grootste verschillen tussen de DD130 en andere bulldozermerken is de zichtbaarheid die de DD130 biedt van het dozerblad van de machine. Om dit te vergemakkelijken, biedt de voorste motorruimte een smaller ontwerp om het voor machinisten gemakkelijker te maken om hun werk te zien. Andere aspecten van de DD130 die optimale zichtbaarheid bieden, zijn onder meer: 
-De voorfilter is ook weggestopt in de motorruimte om het zicht naar voren te maximaliseren.
-Het verplaatsen van het elektronische koelsysteem naar de achterkant van de bulldozer heeft het zicht vooraan verder verbeterd.
-De onopvallende voorstijlen van de cabine zorgen voor een maximaal glasoppervlak.
-De volledig glazen deuren bieden een volledig zicht op de werkomgeving.

Voor meer zichtbaarheid en veiligheid biedt een standaard achteruitkijkcamera machinisten een extra zicht op de omgeving van de bulldozer. Het fullcolour, 8-inch Smart Touch display toont de feed van de achteruitkijkcamera. Ook standaard zijn ledlampen met hoge verlichting en vier premium ruitenwisserbladen.

Volledig comfort

De DD130 biedt een hoog niveau van comfort met een premium stoel van hoge kwaliteit. De machinist heeft volledige controle over de machine via twee soepele en nauwkeurige, volledig elektronische joysticks. De stoel en joysticks bewegen samen via het luchtveersysteem, om alle trillingen op te vangen. 

Geavanceerde technologieën

Geavanceerde technologieën in de DD130-bulldozer leveren meer precisie om operators te helpen aan veeleisende specificaties te voldoen. Een 2D-nivelleringssysteem (dozing assist) maakt precisienivellering eenvoudiger, zelfs voor beginnende operators. De machinist programmeert de benodigde ingangen en de machine bestuurt de bladfuncties om de taak sneller en nauwkeuriger te voltooien. Er zijn geen GPS of lasers nodig.

Soepel onderhoud

De DD130 wordt standaard geleverd met een elektronisch bediende kantelbare cabine die toegang biedt tot interne componenten. Zelfs met de cabine gekanteld, kan de bulldozer worden gestart terwijl de machine wordt gediagnosticeerd of gerepareerd. 
Een in-line voorreiniger, die standaard wordt geleverd, helpt de levensduur van het filter te verbeteren en is geïntegreerd met de luchtreiniger. Supercompact om in de motorruimte te passen, zelfreinigend en onderhoudsvrij, het inlaatsysteem kan een verscheidenheid aan puin verwijderen, waaronder modder, sneeuw, bladeren, zaagsel en kaf.
Het dozeronderstel is ontworpen voor gemak en kosteneffectief onderhoud. Delen van het onderstel die van nature meer slijtage ervaren, zijn gemakkelijk toegankelijk. Een afneembaar zijpaneel biedt bijvoorbeeld toegang tot een gebied om vet toe te voegen aan het spansysteem van het onderstel. Klanten kunnen vervangende onderdelen bestellen via hun lokale dealer.
Een telematicasysteem is standaard op de DD130-bulldozer, waardoor klanten hun machine gemakkelijk op afstand kunnen bewaken en onderhouden. Ze kunnen de conditie, locatie en productiviteit van de bulldozer volgen vanuit een gebruiksvriendelijke mobiele app en website. De dealer van de klant kan ook de status van de apparatuur zien en hen op de hoogte stellen wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt om de uitvaltijd van de machine te minimaliseren.

DD130 Dozer Specificaties

-Motorvermogen (bruto): 117 kW (157 pk)
-Bedrijfsgewicht: 15.300 kg
-Standaard LGP Blade breedte: 3300 mm met 3 m in transportpositie (3,5 m3 capaciteit) en 710 mm platen
-Optionele LGP Blade breedte: 3655 mm met 3,35 m in transportpositie en 760 mm platen
-Optionele XL Blade breedte: 3105 mm met 2,87 m in transportpositie en 560 mm platen
-Bladhoek: 25 graden
-Trekkracht: 21.999 kg 
-Rijsnelheid, max: 9 km/h
-Dozercabine is ROPS/FOPS-gecertificeerd

 

Voor meer informatie: Develon