Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ritchie Bros. kondigt aan Moerdijk Live Xperience

Ritchie Bros. kondigt aan Moerdijk Live Xperience

Moerdijk Live Xperience belooft een van de leukste materieelevents van het jaar te worden. Het terrein van Ritchie Bros. staat van 10 t/m 12 oktober in het teken van het kopen en verkopen van materieel, ontdekken en ontmoeten. Met een gigantisch machineaanbod, de terugkeer van zingende veilingmeesters in het theater, een mini-tradeshow én een leerzame Insights sessie belooft het een evenement te worden dat je niet mag missen!

Het middelpunt van deze driedaagse happening is een enorme materieelveiling met duizenden items, waaronder graafmachines, wielladers, dumptrucks, verdichters, schaarliften, verreikers en vele andere machines. Met meer dan 3.000 items die nu al aan het aanbod zijn toegevoegd, biedt de veiling bedrijven de kans om na de zomer overtollige machines of trucks te verkopen aan een internationaal koperspubliek. Wat het evenement uniek maakt, is dat tal van kavels wordt verkocht met live veilingmeesters en 'bidcatchers' – een formule die Ritchie Bros. in Moerdijk succesvol gebruikte vóór de Covid-19 pandemie.

Behoefte om te connecten

Het belooft een uniek branche-evenement te worden voor iedereen die in de materieelsector werkt of een warm hart toedraagt”, vertelt Marc Janssen, Regional Sales Manager Benelux bij Ritchie Bros. “We merken al langere tijd dat er in de markt behoefte is om weer te connecten. Met ons, maar ook onderling. Moerdijk Live Xperience is hét podium om elkaar te ontmoeten, nieuwe contacten te leggen en kennis op te doen. Het belooft dan ook een geweldig spektakel te worden, zowel qua omvang van de veiling als het programma daaromheen."
Tijdens het evenement is er ook een minibeurs, waar een scala aan oplossingen en diensten wordt getoond die voor onze sectoren beschikbaar zijn onder de paraplu van Ritchie Bros., zoals Mascus, SmartEquip, Rouse Services en nog veel meer. De 'Insights' sessie, een belangrijk hoogtepunt op de eerste dag, biedt experts de gelegenheid om inzicht te geven in de materieelmarkt, die gekenmerkt wordt door zijn ups en downs. Als aanvulling op deze evenementen zijn er ruime mogelijkheden om te netwerken.

Veilen zit in ons DNA

"Voor ons is dit een mooie kans om te laten zien wie we zijn. We bieden tegenwoordig diverse solutions, maar veilen zit in ons DNA. De spanning en energie die dat teweegbrengt in ons theater zijn nu al bijna voelbaar”, zegt Michel Talla, Operations Manager Benelux & Nordics. “Op dinsdag en woensdag zijn de live-veilingen, die voor iedereen gratis te bezoeken zijn. Met name die twee dagen verwachten we een stevige opkomst van bezoekers in Moerdijk. Men komt om te kopen, te ervaren en te ontmoeten, wat voor een unieke sfeer zal zorgen.

 

Voor meer informatie: https://www.rbauction.nl