Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Sagro zet nieuwe Hitachi ZX300LC-7 in bij sloop van flatgebouw

Sagro zet nieuwe Hitachi ZX300LC-7 in bij sloop van flatgebouw

Pladdet leverde een nieuwe Hitachi ZX300LC-7 af bij Sagro Zeeuws Vlaanderen. De machine werd direct ingezet bij de sloop van een verouderd flatgebouw in Terneuzen. De machine vervangt de Hitachi ZX290LC-5 die na bijna 13.000 sloopuren aan vernieuwing toe was.

Het verschil ten opzichte van de vorige machine is aanzienlijk. Niet alleen de 6-cilinder motor met 197 kW (268 pk), die uiteraard aan Stage 5 voldoet, en het vernieuwde TRIAS hydraulische systeem maken het verschil. Ook de werkomgeving voor de machinist is een grote verbetering. De mee-verende bedieningsconsoles, het uitgebreide lcd-display met alle mogelijke instelmogelijkheden en het uitgebreide camerasysteem, dragen bij aan het werkcomfort en de veiligheid rond de machine.

Sagro bestelde de machine met specifieke opties voor de sloopwerkzaamheden. Zo is de bakcilinder voorzien van een plunjerbescherming, zijn er verstevigingsstrippen gemonteerd aan de onderkant van de lepelsteel en worden de leidingen aan de zijkant van de steel door een stalen plaat beschermd. Een extra bevestigingspunt voor de hefcilinders onder de hoofdarm zorgt voor een hogere werkhoogte. Een BMAir overdrukinstallatie, een Groeneveld smeersysteem, zware kettingkist in de onderwagen en extra werkverlichting en de Sagro bedrijfskleuren maken de machine compleet.

 

Voor meer informatie: Pladdet