Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu introduceert 3D-machinegeleiding en weegsystemen voor graafmachines

Komatsu introduceert 3D-machinegeleiding en weegsystemen voor graafmachines

Smart Construction 3D Machine Guidance biedt klanten een eenvoudig en toegankelijk 3D GNSS-systeem en dynamische payload-meting. Deze lancering sluit aan bij Komatsu's voortdurende inzet om klanten intuïtieve technologische oplossingen te bieden die de veiligheid verbeteren, de productiviteit en efficiëntie verhogen en de CO2-uitstoot bij bouwactiviteiten verminderen.

Gebaseerd op tien jaar ervaring en diepgaande kennis van het intelligente machinebesturingssysteem, biedt Komatsu nu de Smart Construction 3D Machine Guidance-kit aan als een eenvoudige en flexibele technologische verbetering voor een breed scala aan standaard Komatsu-machines en gemengde wagenparken.
Jim Venerus , Product Marketing General Manager zei: “Klanten vertellen ons dat productiviteit, realtime informatie over de werkplek en gelijke tred houden met de digitale transformatie vandaag de dag enkele van hun grootste uitdagingen zijn. Komatsu heeft de 3D Machine Guidance-kit ontwikkeld als antwoord op deze behoeften.

Voor graafmachines van 13 tot 120 ton

De kit biedt een toegankelijke manier om 2D- en 3D-machinegeleiding toe te voegen aan elke rups- of wielgraafmachine van 13 ton tot 120 ton. “Een van de belangrijkste voordelen van de 3D Machine Guidance Kit, vanwege het installatiegemak, is de mogelijkheid om elke graafmachine, van elke generatie, op elk moment digitaal te transformeren”, aldus Venerus.
e 3D Machine Guidance-kit kan worden aangepast met verschillende optionele toevoegingen, zoals kit’s voor kantelbakken en snelwissels, tweedelige gieken, longreachgieken en een SATEL-radiokit. Dankzij deze opties kan de kit beter aansluiten bij de machineconfiguraties en bedrijfsomstandigheden van elke klant.
De 3D Machine Guidance-kit is het resultaat van uitgebreide inspanningen van Komatsu om een echt gebruiksvriendelijk systeem te leveren, dat de machinist een niveau van digitale assistentie geeft, ongeacht de vereisten”, aldus Richard Clement, Deputy General Manager Smart Construction.

Volledige ondersteuning

De hardwarecomponenten van de 3D Machine Guidance-kit zijn ontwikkeld door Komatsu voor Smart Construction volgens dezelfde strenge normen als hun beroemde gele machines en bieden klanten gegarandeerde betrouwbare kwaliteit en prestaties. Clement voegde hieraan toe: “De 3D Machine Guidance-kit wordt volledig ondersteund door het Komatsu-distributienetwerk, samen met de digitale expertise van ons Smart Construction-team.
In overeenstemming met Komatsu's voortdurende toewijding aan het verbeteren van de veiligheid op de werkplek, is een 3D-veiligheidszonefunctie in het systeem geïntegreerd. Hierdoor kunnen klanten vermijdingszones creëren en importeren. De functie dient als preventieve strategie en stuurt waarschuwingen naar machinisten wanneer ze zich in de buurt van gevaren bevinden, zoals elektriciteitskabels, ondergrondse nutsvoorzieningen, voetpaden of openbare wegen.
De automatische bestandsconversie van de 3D Machine Guidance-kit is compatibel met de meest voorkomende ontwerpbestandsformaten . Dit zorgt voor een naadloze integratie met de bestaande 3D-systemen van klanten van verschillende fabrikanten.
Naast de standaard machinegeleidingsfunctionaliteit wordt de 3D Machine Guidance-kit geleverd met een geïntegreerde optie voor een weegsysteem voor Komatsu-machines. Deze functie maakt dynamisch wegen van materialen mogelijk, waardoor handmatige controles en onderbrekingen overbodig zijn. Dit verhoogt de productiviteit door ervoor te zorgen dat elke vrachtwagen tot de optimale capaciteit wordt geladen zonder het risico van overbelading.

Autonoom

Naast dat het een standaard 3D GNSS-systeem is, is de 3D Machine Guidance-kit ook geïntegreerd in de Smart Construction-suite als eerste stap op weg naar het optimaliseren van het grondverzetproces (DX). Het werkt als een IoT-tool die automatisch terrein- en ladingsgegevens verzamelt, die kunnen worden gevisualiseerd en geanalyseerd met behulp van Smart Construction-oplossingen en deskundig advies.
Gecombineerd met de verbonden diensten van Komatsu komt de 3D Machine Guidance-kit tegemoet aan de gemeenschappelijke uitdagingen van onze klanten vandaag de dag om productiviteitswinst te leveren via 2D- en 3D-machinegeleiding, realtime connectiviteit en de mogelijkheid om datagestuurde beslissingen te nemen.” concludeerde Venus.

Over Smart Construction

Smart Construction is een digitale transformatiestrategie gecreëerd door Komatsu samen met Sony Semiconductors, NTT Communication en Nomura Research Institute onder de entiteit EARTHBRAIN Limited. Deze vier organisaties staan bekend om hun belangrijke bijdragen aan het realiseren van de grootste innovatiesprongen in hun sector.
Experts van Smart Construction gebruiken digitale hulpmiddelen om klanten in de grondverzet- en steengroeve-industrie te helpen bij het vinden van de optimale manier om middelen zoals machines, materiaal en mensen in te zetten voor verbeterde productiviteit, snellere projectafronding, kostenbesparingen, verbeterde veiligheid en verminderde CO2-uitstoot.
Het uitgebreide assortiment oplossingen en diensten van Smart Construction wordt in Europa volledig geleverd en ondersteund door Smart Construction-partners AP Deutschland GmbH, DigiKo, G-tec Positioning GmbH, Instadrone, Kuhn Baumaschinen, Kuhn Bohemia as, MDiG, Scantruck.

Op dit moment wordt het systeem in de Benelux (nog) niet ondersteund.

 

Voor meer informatie: Smart Construction