Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe IVECO T-WAY: het stoere voertuig voor zwaar offroad-gebruik

De nieuwe IVECO T-WAY: het stoere voertuig voor zwaar offroad-gebruik

IVECO vervolledigt het productgamma van de WAY-serie met de nieuw ontworpen en ontwikkelde off-road truck voor zware werkzaamheden onder extreme omstandigheden. De nieuwe IVECO T-WAY is de opvolger van de legendarische TRAKKER.

De nieuwe IVECO T-WAY heeft een nieuwe geautomatiseerde HI-TRONIX-transmissie met functies die speciaal zijn ontwikkeld voor offroad-mobiliteit. De schijfremmen op de achteras, de zwaar uitgevoerde achtervering voor tandemassen, het lagere eigen gewicht en een groot aantal functies zoals de HI-TRACTION-aandrijving, samen met het hoge niveau van connectiviteit, digitale services en het zeer comfortabele bestuurderscabine, zorgen voor uitstekende prestaties en economie.

Met de nieuwe T-WAY en de X-WAY biedt IVECO nu een compleet nieuwe reeks producten voor offroad-gebruik en voor zwaar offroad-gebruik.

IVECO presenteerde vandaag de nieuwe T-WAY, een zwaar terreinwagen, aan zijn dealernetwerk en vertegenwoordigers van de internationale pers tijdens een digitaal evenement. De T-WAY bouwt voort op de erfenis van een lange reeks eersteklas terreinwagens van het merk in termen van robuustheid en betrouwbaarheid. Hij introduceert ook de modernste technologische oplossingen die alle verwachtingen overtreffen op het gebied van prestaties, laadvermogen, veiligheid en chauffeurscomfort. Al zijn karaktereigenschappen zoals extreme veerkracht, hoge prestaties en betrouwbaarheid komen duidelijk tot uiting in het thema van de reclamecampagne voor de marktintroductie: 'TREAT IT BAD'.

'T' staat voor Stoer: ontworpen en ontwikkeld voor robuustheid en betrouwbaarheid

De IVECO T-WAY is ontwikkeld om de beste prestaties in zijn klasse te bieden voor elk offroad-gebruik. Het wordt gekenmerkt door zijn offroad-capaciteiten, veerkracht en torsiestijfheid. Het neemt van zijn voorgangers de legendarische robuustheid over van het zeer sterke en 10 millimeter dikke ladderframe, dat de norm stelt met een torsiestijfheid van 177 kNm. De vooras heeft een maximale aslast tot 9 ton voor een hoog laadvermogen en prestatie. Naafreductie op de achteras is standaard. De nieuwe heavy-duty achterwielophanging voor tandemassen optimaliseert het voertuiggewicht en verbetert de offroad-mobiliteit door een grotere bodemvrijheid en een betere naderingshoek.

De IVECO T-WAY levert het vermogen dat nodig is voor tractie en PTO met de betrouwbare en efficiënte IVECO Cursor 13-motor (cilinderinhoud van 13 liter), die tot 510 pk ontwikkelt - en dus het vermogen van de TRAKKER overtreft door 10 pk. Het is ook verkrijgbaar met de Cursor 9-motor voor lichtere configuraties.

De motoren zijn verkrijgbaar met de beproefde geautomatiseerde 12- en 16-traps HI-TRONIX-transmissies, die nu ook nieuwe functies hebben specifiek voor offroad-mobiliteit. Deze omvatten een hillholder-functie die het starten op hellingen gemakkelijker maakt, een schommelmodus om de tractie te herstellen op gladde omstandigheden en een kruipmodus voor extreem lage snelheden bij stationair draaien. Voor de weggedeelten die in gebruik zijn, verhoogt het IVECO HI-CRUISE-systeem de efficiëntie van de transmissie nog meer. Het omvat voorspellend schakelen, voorspellende cruisecontrol en een eco-roll-functie die gebruikmaakt van de traagheid van het voertuig bij het bergafwaarts rijden. Met deze nieuwe algoritmen levert de HI-TRONIX de perfecte schakelstrategie voor elke toepassing.

Prestaties en efficiëntie: de volledig gekoppelde truck met een nog groter laadvermogen

De IVECO T-WAY is ontworpen voor efficiëntie en prestaties met een groot aantal functies, een lager leeggewicht, nieuwe telematicafuncties en digitale services. Het biedt een nieuwe brandstofbesparende oplossing voor klussen die incidentele vierwielaandrijving (AWD) vereisen: de hydrostatische aandrijving HI-TRACTION voor 6x4 chassis en trekkers met oplegger. Het werkt bij snelheden tot 25 km/u en wordt automatisch geactiveerd om indien nodig voor extra hydraulische voorwielaandrijving te zorgen. De aandrijving biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van brandstofverbruik en laadvermogen in vergelijking met een permanente AWD-oplossing. Een toename van het laadvermogen in vergelijking met de TRAKKER wordt geleverd door het 325 kilogram lagere gewicht van de T-WAY. Dit wordt mogelijk gemaakt door het herontwerp van de tandemdrager op de achterassen, die nu een gegoten onderdeel uit één stuk is.

Dankzij de standaard connectiviteitsbox heeft de IVECO T-WAY de beste connectiviteit in zijn klasse, wat het kenmerk is van de WAY-serie. Het connectiviteitssysteem biedt diagnose op afstand, voorspellend onderhoud en stelt wagenparkbeheerders in staat om de prestaties van elk voertuig op elk moment online te controleren om maximale efficiëntie te garanderen. Het constant groeiende IVECO ON-portfolio met digitale netwerkdiensten is gericht op het maximaliseren van de productiviteit van klanten en de levensduur van de voertuigen en het minimaliseren van ongeplande stilstandtijden.

Extreme flexibiliteit: de meest conversievriendelijke offroad-truck

De IVECO T-WAY wordt de favoriet van een carrosseriebouwer vanwege zijn uitzonderlijke flexibiliteit. Met zijn chassis- en trekkervarianten heeft hij het breedste scala aan aandrijfopties op de markt: achterwielaandrijving voor de 6x4 en 8x4 chassis en trekkers en vierwielaandrijving voor de 4x4 en 6x6 chassis en trekkers en de 8x8 chassis. Het aanbod aan vierwielaandrijving is uitgebreid met nieuwe modellen met een wielbasis van 4, 4,2 en 4,5 meter.

De nieuwe elektrische en elektronische HI-MUX-architectuur is volledig compatibel met de nieuwste generatie besturingssystemen. Het nieuwe PTO-portfolio omvat ook een nieuwe high-performance sandwich-PTO die een koppel tot 2.300 Nm levert.

Deze enorme veelzijdigheid, de breedte en diepte van het assortiment en de grote keuze aan varianten maken de IVECO T-WAY de perfecte truck voor alle toepassingsgebieden en carrosserievarianten.

IVECO T-WAY: cabineontwerp met de nadruk op chauffeurscomfort en veiligheid

De cabine van de IVECO T-WAY deelt het bestuurdersvriendelijke ontwerp van de WAY-serie met zijn slanke, aerodynamische lijnen. Verkrijgbaar in twee versies - als een kleine AD (Active Day) normale cabine en als een grote AT (Active Time) externe cabine met een standaard of hoog dak - hij is ontworpen voor functionaliteit. De volledige bestuurdersruimte is ontworpen om een ​​praktische en gemakkelijke werkomgeving te bieden. De comfortabele en ergonomische bestuurdersstoel zorgt samen met het nieuw ontworpen multifunctionele stuurwiel voor uitstekend bestuurderscomfort.

De veiligheid van de bestuurder staat voorop in de zware omstandigheden waaraan de IVECO T-WAY doorgaans wordt blootgesteld.

Met veiligheidskenmerken die veel verder gaan dan de vereisten van typegoedkeuring, is het ontworpen om maximale bescherming te bieden. Een elektronisch remsysteem (EBS) is standaard, schijfremmen zijn beschikbaar op de voor- en achteras voor de PWD-modellen en nieuwe rijhulpsystemen zijn beschikbaar voor de hele serie.

IVECO's complete offroad-aanbod: de nieuwe IVECO T-WAY samen met de IVECO X-WAY

De T-WAY en X-WAY vormen het complete offroad-productgamma van IVECO, het meest complete en up-to-date offroad-assortiment op de markt.

De zware IVECO X-WAY-serie is ideaal voor toepassingen waarbij de truck voor 90 procent op de weg rijdt. Hij is echter in staat om de laatste kilometers offroad af te leggen om de bouwplaats te bereiken. Gebouwd voor een veelvoud aan toepassingen en ontworpen voor maximale flexibiliteit, garandeert de X-WAY met talrijke chassis-, cabine- en asvarianten, naast zijn robuustheid en betrouwbaarheid, de nodige veiligheid, comfort en efficiëntie die vereist is voor een on- wegvoertuig. Het is het perfecte voertuig voor markten met strikte limieten aan het totaalgewicht van het voertuig en dus voor markten waar het laadvermogen de productiviteit bepaalt - met name de SuperLight-versie biedt het hoogste laadvermogen in zijn klasse.

IVECO WAY GAMMA: een compleet productportfolio met een oplossing voor elke zware toepassing

De marktintroductie van vandaag maakt het IVECO WAY-assortiment compleet, dat nu een uitgebreid programma voor zware toepassingen biedt met eersteklas voertuigen voor elke toepassing:
IVECO S-WAY: de krachtigste en meest efficiënte truck voor op de weg in zijn klasse.
IVECO S-WAY Natural Power: de eerste zware vrachtwagen op aardgas voor langeafstandstransport.
IVECO X-WAY: de 'perfecte kruising' tussen IVECO's on-road truck en off-road robuustheid.
IVECO T-WAY: het stoere voertuig op de heavy-duty markt dat prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid tot het uiterste brengt.

 

Voor meer informatie: IVECO