Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe 31 XXT autobetonpomp van Liebherr: perfectie, vooral in gebouwen

Nieuwe 31 XXT autobetonpomp van Liebherr: perfectie, vooral in gebouwen

De nieuwe 31 XXT autobetonpomp van Liebherr biedt bijzonder innovatieve technologieën. Deze pomp voelt zich net zo thuis op kleine tot middelgrote bouwplaatsen als in gebouwen. De nieuwe LiDriveIn-functie en de lage uitklaphoogte maken de pomp tot een bouwprofessional.

Na uitgebreide tests biedt Liebherr nu het kleinste pomptype uit de 30 meter-serie aan. De 31 XXT met zijn bijzonder compacte 5-delige distributieboom scoort door zijn lage uitklaphoogte van slechts 5,4 meter. Dit betekent maximale flexibiliteit op kleinere en krappe bouwplaatsen. De volle kracht van dit concept komt vooral tot uiting bij het werken binnenshuis.

LiDriveIn

De nieuwe LiDriveIn- functie is een bijzonder hoogtepunt bij het werken op bouwplaatsen met lage plafondhoogtes. Dankzij LiDriveIn kan de 31 XXT in standaardbedrijf een gebouw binnenrijden met de giekvoor de cabine ingeklapt. Om de giek naar voren te klappen is het niet nodig de stempelpoten uit te zwenken, alleen recht afstempelen is voldoende. De machinist tilt de cilinders weer op en kan samen met de giek voor de cabine de hal in rijden. Nu kan er naar wens ondersteuning worden geboden, bijvoorbeeld volledige, gedeeltelijke of enkelzijdige ondersteuning. In de hal kan de giek dankzij de korte segmenten en de lage uitklaphoogte eenvoudig voor de cabine worden uitgeklapt. Zo kunnen de laatste centimeters worden bespaard. Om beladingsredenen wordt de LiDriveIn- functie alleen vermeld in combinatie met een vierassig chassis.

Slang- en leidingopbergsysteem: alles veilig opgeborgen

Bijzonder ingenieuze opslagsystemen voor slangen en buizen maken het mogelijk om ongeveer 90 meter aan slangen te vervoeren. Na het uitzwenken van de stempelpoten zijn alle lagermagazijnen zeer goed bereikbaar. Het is mogelijk om leidingen op te slaan in de diameters DN80/100/125. Door het ontwerp van het magazijn met afzonderlijke buizen kan elk meegevoerde slang naar wens afzonderlijk worden verwijderd. Volgens het motto: Alles bij de hand, alles individueel afneembaar, alles veilig opgeborgen.

Unieke Powerbloc - aandrijfeenheid 

Een belangrijk hoogtepunt van de nieuwe 31 XXT is de beproefde ‘Powerbloc’-pompaandrijfeenheid van Liebherr. Kenmerkend is het feit dat alle hydraulische schakel- en meetelementen volledig geïntegreerd zijn. Dit elimineert de noodzaak voor talrijke hydraulische slangen en andere componenten die voorheen nodig waren. De aandrijfunit is dan ook een bijzonder soort in de betonpompwereld. Kenmerken van het nieuwe systeem zijn robuustheid, hoge prestaties en stille werking.

Semi-gesloten oliecircuit (HCC) vermindert het olievolume

De nieuwe aandrijfeenheid wordt gecombineerd met het zeer efficiënte semi-gesloten oliecircuit, dat alle aandrijvingen krachtig en betrouwbaar van hydraulische energie voorziet. Als gevolg hiervan kon het olievolume aanzienlijk worden verminderd. Het nieuwe Liebherr-systeem combineert de voordelen van de beproefde open en gesloten circuits die momenteel op de markt zijn, zonder de bijbehorende nadelen. Klanten bevestigen de stille en krachtige werking van de pompunit.
Dankzij de uitgebreide accessoirecatalogus blijft voor de klant geen wens onvervuld: bijvoorbeeld de modernste LED-verlichtingsdesigns voor optimaal werken in het donker, diverse opbergboxen voor materialen en gereedschap en schappen voor slangen en leidingen zijn beschikbaar.

Importeur voor België: Van der Spek NV
Importeur voor Nederland: Mesken Beton- & Kraantechniek B.V.
   

Voor meer informatie:

Liebherr