Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De sterkste voor het zwaarste werk

De sterkste voor het zwaarste werk

Pum heeft een nieuwe en opvallend sterke truck in gebruik genomen: de Actros L met de sterkste motorisering en Turbo Retarder Koppeling. Hij zal vooral worden ingezet voor het transport van de zeer zware machines die Pum verhuurt aan klanten in het hele land.

Directeur Pum Enthoven vertelt: “Met deze truck kunnen we zelf op een heel soepele- en representatieve manier de machines afleveren bij onze klanten. De betrouwbaarheid van de trucks van Mercedes-Benz en de samenwerking met Mercedes-Benz Dealer Bedrijven zijn de redenen achter onze keuze.
De Turbo Retarder Koppeling maakt soepel manoeuvreren met hoge gewichten mogelijk.
Deze Actros L is voorzien van vele extra’s, ook van externe leveranciers, en is zorgvuldig samengesteld door Verkoop Adviseur Marcel Luijendijk van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven.
Pum Enthoven roemt de vakkundige samenwerking bij de opbouw van de truck waarbij de lijntjes steeds kort bleven.

De nieuw geleverde Actros L van Pum gaat zwaar werk doen: het vervoeren van onder andere grote, logge zeef- en grondmachines aan klanten vanuit Lisserbroek, waar Pum gevestigd is. De truck is klaar voor zijn taak. Marcel Luijendijk, verkoopadviseur trucks bij Mercedes-Benz Dealer Bedrijven in Maasdijk, stelde de nieuwe samen in samenspraak met de klant. Luijendijk: “We hebben Pum Enthoven een advies gegeven dat zo goed mogelijk aansluit bij het zware werk dat de truck gaat doen. Zo is dit is een Actros L, met de allersterkste 15,7 liter met 630 pk als krachtbron. Hij is voorzien van de unieke Turbo Retarder Koppeling, ofwel een vloeistofkoppeling: de techniek zorgt voor zeer prettig en soepel rangeren bij zeer hoge treingewichten. Dit maakt de nieuwe Actros van Pum klaar voor een combinatiegewicht van maar liefst 180 ton.

“Zéér indrukwekkend span”

De nieuwe truck van Pum is een harde werker, maar biedt ook een hoge mate van luxe. “Deze Actros heeft lederen bekleding en twee extra zitplaatsen, ingebouwd door Estepe in Heesch. Ook is de truck voorzien van het Climate Pack, Safety Pack en Full LED-koplampen. De 9 tons vooras is luchtgeveerd en we monteerden in onze truckwerkplaats aan de achterzijde een 50 mm vangmuilkoppeling. Om getrokken zeefmachines te vervoeren. Voor de multifunctionele inzet heeft Hyva Netherlands de trekker voorzien van kipper hydrauliek. Voskamp Truckstyling heeft de truck afgewerkt met fraaie, gladde sideskirts én een traanplaatvlonder over het gehele chassis; inclusief zwanenhals afstempeling. De reclame, belijning en wrap van de cabine heeft Tiptop Reclame B.V. voor zijn rekening genomen. Dit, in combinatie met de Nooteboom dieplader, maakt het tot een zéér indrukwekkend span”, zegt Marcel Luijendijk trots.

Veel gezien in zwaar transport

Pum Enthoven vertelt over zijn keuze voor deze truck: “Mercedes-Benz is goed in het zware werk. Je ziet dat ze heel veel worden ingezet voor dit type transport. De vorige Actros waarmee we reden: daar waren we steeds erg tevreden mee, vooral vanwege de betrouwbaarheid. Je zit daarbij goed in deze truck en het stuurt – zeker nu met de vloeistofkoppeling (Turbo Retarder Koppeling, red)  – heel soepel, hoeveel gewicht je er ook achter hebt hangen.”
De samenwerking met de mensen van Mercedes-Benz Dealer Bedrijven gaf, boven op de techniek, de doorslag om voor deze Actros te gaan. “Je vertelt waar je behoefte aan hebt en vanaf dat moment gaan ze echt met je mee. En dat betekent dat je een gedegen, onderbouwd advies krijgt waaraan je merkt dat deze leverancier begrijpt wat we nodig hebben. Vervolgens blijven ze in het hele proces, met veel verschillende toeleveranciers, goed betrokken, met begeleiding van A tot Z. Dat werkt heel prettig”, aldus Enthoven.

Over Pum

Pum in Lisserbroek verhuurt al meer dan 20 jaar zware machines voor de recycling grond-, weg- en waterbouwsector. Achter op de dieplader staan onder andere zeefmachines, rups- en mobiele graafmachines, wielladers en tractoren. De apparatuur is los te huur, maar ook met de bediening van professionals die de machines vakkundig bedienen.
Het doel van Pum Enthoven is om in heel Nederland flexibiliteit te bieden door snel inzetbaar te zijn. Het brengen en halen van de machines naar de werklocaties behoort daarom dus ook tot de mogelijkheden. De recent aangeschafte Actros L, zoals alle trucks van Pum uitgevoerd in herkenbaar metallic grijs, is vrijwel dagelijks door heel Nederland onderweg met zwaar materieel.

 

Voor meer informatie: Mercedes-Benz Trucks