Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo FH Electric wint ‘Truck of the Year 2024’-award

Volvo FH Electric wint ‘Truck of the Year 2024’-award

Volvo Trucks heeft met de FH Electric de prestigieuze industrieprijs ‘International Truck of the Year 2024’ gewonnen. Het is de eerste keer ooit dat een elektrische truck de prijs wint.

Vanaf nu mag de Volvo FH Electric, Volvo's zware elektrische truck, zich International Truck of the Year 2024 noemen. Bij de uitleg van hun beslissing, prees de jury de prestaties, de naadloze acceleratie, de stilte en het trillingvrije gedrag van de elektrische truck. "Met de introductie van de FH Electric heeft Volvo Trucks een state-of-the-art batterij-elektrisch voertuig geleverd, geschikt voor een breed scala aan transportactiviteiten. Het is het bewijs dat de energietransitie aan kracht wint, zelfs in het huidige uitdagende bedrijfsklimaat", aldus Gianenrico Griffini, voorzitter van de International Truck of the Year-jury.
Roger Alm, President van Volvo Trucks, nam gisteravond de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de prijsuitreiking op de Solutrans Transport Exhibition in Lyon, Frankrijk.

"Ik ben erg trots dat onze Volvo FH Electric deze zeer gerespecteerde prijs heeft gewonnen. Voor het eerst in de geschiedenis heeft de transportsector een elektrisch voertuig gekozen tot Truck van het Jaar. De Volvo FH Electric vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in de vrachtwagenwereld en het winnen van deze prijs toont duidelijk aan dat de verschuiving naar emissievrij transport hier en nu plaatsvindt", aldus Roger Alm. "Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit succes. Het is gebaseerd op geweldig teamwork tussen onze collega's binnen de Volvo Groep en nauwe samenwerking met onze gewaardeerde klanten, partners en leveranciers."

Voor de vierde keer winnaar

Dit is de vierde keer dat Volvo's iconische FH-model is uitgeroepen tot Truck van het Jaar. De Volvo FH is een van de meest succesvolle modellen ooit in de sector met bijna 1,4 miljoen verkochte trucks over de hele wereld.
De Volvo FH Electric kent een GCW van 44 ton (in Nederland 50 ton). De productie van Volvo’s batterij-elektrische truck voor zwaardere inzet begon in 2022 in Volvo's fabriek in het Göteborg, Zweden en werd in 2023 uitgebreid met de productie in de fabriek in Gent, België.

Een compleet elektrisch truckgamma

Volvo Trucks was de eerste wereldwijde fabrikant die al in 2019 begon met de serieproductie van elektrische trucks en heeft vandaag de dag een brede elektrische line-up, met in totaal zes batterij-elektrische trucks die ontworpen zijn voor de meest uiteenlopende transportopdrachten.
Volvo Trucks leidt de markt voor zware elektrische trucks in Europa* met een marktaandeel van 49%.

Over de International Truck of the Year-award

De International Truck of the Year-organisatie werd in 1977 opgericht en bestaat uit 24 bedrijfswagenjournalisten van grote truckmagazines in heel Europa. De jaarlijkse prijs wordt toegekend aan de truck die in de afgelopen twaalf maanden op de markt is gebracht en die de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de efficiëntie van het wegtransport. Verschillende belangrijke criteria worden beoordeeld, waaronder: technologische innovatie, comfort, veiligheid, rijeigenschappen, energie-efficiëntie, ecologische ‘voetafdruk’ en Total Cost of Ownership (TCO).

*Met de verwijzing naar Europa wordt bedoeld: de Europese Unie, inclusief Noorwegen en Zwitserland. Het marktaandeel van Volvo voor zware (≥16 ton) elektrische vrachtwagens in Europa is gebaseerd op gegevens van S&P Global.

 

Voor meer informatie: Volvo Trucks