Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Allrounder in de afvalverwerking

Allrounder in de afvalverwerking

Bij edi Entsorgungsdienste AG in het Zwitserse Lyss is de Sennebogen 340G een echte allrounder: containers laden, afval uitsorteren, installaties vullen, enz.

Afval omzetten in waardevolle grondstoffen: dat is de missie van edi Entsorgungsdienste AG in Lyss. Sinds de oprichting in 2004 zorgen 45 medewerkers ervoor dat 95% van de ruim 250.000 ton afval die jaarlijks wordt afgeleverd, kan worden hergebruikt. Hun holistische verwijderingsconcept reikt van inzameling en transport tot de recycling van een breed scala aan industrieel afval, zoals ferroschroot, non-ferrometalen, elektrisch schroot, hout, papier, glas, kabels, gebruikte banden en kunststoffen. Tussen alle containers, versnipperaars en sorteerinstallaties is de wendbare 340 G verreiker van Sennebogen aan het werk en blijkt een echte recycling-allrounder te zijn. De machine werd geleverd door de lokale verkoop- en servicepartner Kuhn Schweiz.

Multifunctionele en krachtige machine met maximale wendbaarheid

De Sennebogen 340 G verreiker heeft veel te doen op het recyclagecentrum: van het stapelen van materialen zoals hout en het laden van bouwafval en inerte materialen tot het breken en laden van glas of toevoersystemen zoals de pulpmolen. Deze laatste wordt gebruikt voor de verwerking van elektronisch schroot. Voorversnipperd materiaal wordt in de molen gebroken, waardoor de materiaalcomposieten van elkaar loskomen. Deze worden via meerdere trilplaten in verschillende fracties gescheiden en kunnen vervolgens verder verwerkt worden.
Vanwege de bijzonder krappe ruimteomstandigheden had het bedrijf een krachtige machine nodig die tegelijkertijd compact en wendbaar was. Geen probleem voor de 340 G, want met zijn kleine draaicirkel en compacte afmetingen van een maximale totale hoogte van 2,50 meter is manoeuvreren op de recyclingplaats kinderspel. Tijdens het gebruik selecteert het systeem automatisch de optimale instelling voor snel rijden, het hanteren van een helling of het oppakken van materiaal.
De verreiker is voor zijn brede takenpakket uitgerust met verschillende hulpstukken, waardoor maximale flexibiliteit mogelijk is bij het hanteren van verschillende materialen. Dankzij de snelkoppeling kan het afvalverwerkingsbedrijf binnen enkele seconden en met één druk op de knop wisselen tussen volumebak, grijpbak, containerhaak en palletvork.

Beste comfort en ideaal zicht rondom

Naast de prestaties valt machinist Marc Uebelhart vooral één punt op: "Wat vind ik het leukste aan de machine? Duidelijk het comfort! Je stapt in en voelt alsof je thuis zit op de bank." De cabine van de nieuwe machinegeneratie biedt bescherming tegen overmatig geluid en trillingen. Ook de luchtgeveerde comfortstoel en de ergonomisch opgestelde bedieningselementen dragen bij aan de prettige werkomgeving.
Het ideale zicht rondom is een ander groot voordeel van de verreiker. De cabine kan tot ooghoogte van 4,10 meter worden geheven, waardoor vrachtwagens en containers optimaal kunnen worden geladen. "Er gebeurt veel op het terrein, dus een goed overzicht is van groot belang. Met de 340 G kunnen we veel meer zien dan met andere verreikers of wielladers en kunnen we dus meer en hoger laden. De machine komt in de perfecte staat maat”, zegt Marc Uebelhart.

 

Importeur voor de Benelux: SMT
   

Voor meer informatie:

Sennebogen