Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ammann neemt de Volvo asfaltafwerkmachines over

Ammann neemt de Volvo asfaltafwerkmachines over

Volvo Construction Equipment en de Ammann Group hebben een overeenkomst bereikt waarbij de Ammann Group de wereldwijde ABG Paver Business van Volvo CE overneemt, inclusief de ABG-fabriek in Hameln, Duitsland.

De Ammann Group is van plan hun activiteiten uit te breiden en te investeren in ABG Pavers.
De desinvestering omvat het productie- en technologiecentrum van ABG Paver in Hameln, Duitsland, en zal de beschikbaarheid van het assortiment en volledige ondersteuning via de distributiekanalen van de Ammann Group en geselecteerde Volvo CE-dealers garanderen.
Volvo CE en de Ammann Group zien dit als de beste manier om het lang gevestigde ABG-erfgoed in de asfaltindustrie te behouden en te ontwikkelen voor relevante klanten, dealers, leveranciers en werknemers. Als gevolg van de desinvestering zal de productie van Volvo CE-verdichtingsapparatuur (trilrol- en tandemwalsen) in Hameln in de loop van de tijd worden afgebouwd.
De overeenkomst zal beide bedrijven ten goede komen door het productportfolio en het distributienetwerk van de Ammann Group te versterken, terwijl Volvo CE zich kan blijven concentreren op de ontwikkeling van duurzame oplossingen en toekomstige technologieën en diensten, in lijn met de strategische richting van het bedrijf.

De Ammann Group is een in Zwitserland gevestigd, familiebedrijf, wereldwijd toonaangevende leverancier van menginstallaties, machines en diensten aan de bouwsector met kernexpertise op het gebied van wegenbouw en transportinfrastructuur, die zij van plan zijn verder te ontwikkelen via de bedrijfsuitbreiding van ABG Paver. Het aantal werknemers dat door deze aankondiging wordt getroffen, bedraagt ongeveer 400.
Klanten zullen nog steeds toegang hebben tot het ABG Paving-assortiment, evenals tot aftermarket- en andere diensten, via het Ammann Group-dealernetwerk en enkele geselecteerde Volvo CE-dealers.
De transactie is afhankelijk van goedkeuring door de toezichthouders en overleg met de ondernemingsraad, en de transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond.

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment