Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe mobiele app gelanceerd voor DoosanCONNECT telematics

Nieuwe mobiele app gelanceerd voor DoosanCONNECT telematics

Doosan heeft een nieuwe mobiele app gelanceerd voor Apple en Android apparaten voor de succesvolle DoosanCONNECT TMS2.0 systeem. Dit systeem wordt door meer dan 80.000 graafmachines, wielladers en dumpers wereldwijd gebruikt.

Naast de standaard functies van het DoosanCONNECT systeem, heeft de mobiele app meer functies zoals bijvoorbeeld een koppeling die gemaakt kan worden met jouw Doosan dealer zodat je nog sneller met elkaar in contact staat. De nieuwe app van het DoosanCONNECT TMS2.0 systeem is alleen beschikbaar in gebieden waar een verbinding hoger dan 2G aanwezig is. De volgende generatie DoosanCONNECT TMS3.0 is beschikbaar voor alle nieuwe Doosan -7 machines, waarvan later dit jaar onder andere de nieuwe mobiele graafmachines uit zullen komen. 

Het DoosanCONNECT systeem is ontworpen om de effectiviteit op de bouwplaats en het inzicht in jouw machinepark te verhogen door real-time data in de gaten te kunnen houden van onder andere de motor en hydraulische systemen van jouw Doosan machines. Ook is het mogelijk om te kijken waar de machine zich bevindt en of deze beschikbaar is. Doosan klanten ontvangen een maandelijks rapport over de machine werkzaamheden om zeker te zijn van een efficiënt gebruik van de machine. Dit rapport bevat gedetailleerde informatie over service-uren, brandstofverbruik en meldingen voor het vervangen van bijvoorbeeld de filters en de olie. 

Doosan wil het bereik uitbreiden van DoosanCONNECT

Doosan gaat het type machines uitbreiden die de mogelijkheid hebben om DoosanCONNECT te gebruiken. Ook wil Doosan de data gaan gebruiken om de verbruiksartikelen te beheren en de onderhoudspakketten te verbeteren.

Het DoosanCONNECT systeem zorgt voor uitgebreide informatie over machineprestaties door middel van een satelliet en het mobiele netwerk. Ook is het de enige tool die zoveel data en kostenbesparende informatie geeft aan klanten om nog effectiever te kunnen werken. 

Het DoosanCONNECT telematicasysteem staat toe dat wagenparkbeheerders rapporten kunnen maken over bijvoorbeeld de status van het wagenpark, machinedetails, machinelocaties, draaiuren, brandstofverbruik, machine error codes, historie van het onderhoud en verbruiksgeschiedenis.

Volgens Doosan zorgt het DoosanCONNECT telematicasysteem voor veel voordelen om de klant te helpen nog efficiënter te werken zoals de machine afstellen gebaseerd op het brandstofverbruik, beveiliging en veiligheid. 

Het systeem ondersteund meerdere Doosan machines of verschillende locaties. Op deze manier kan de klant controleren of er zeker de juiste mix van machines wordt gebruikt. Het kan ook machinisten helpen om met hogere efficiëntie te werken en het vinden van een andere machine bij een storing. Dit allemaal met een zeer goed beveiligingssysteem. Klanten kunnen de fysieke locatie van de machine precies zien en controleren of de machine op de plek staat waar deze moet staan. Dit draagt ook bij om machinediefstal tegen te gaan. 

Operationele data geeft eigenaren ook inzicht in het brandstofverbruik en de geselecteerde energie modus in verschillende toepassingen. Dit helpt om inzicht te krijgen of een machinist aanpassingen kan doen om hetzelfde werk te verrichten met minder brandstofverbruik.

Als er zich een probleem voordoet, zorgt het DoosanCONNECT systeem ervoor dat de dealers op afstand kunnen zien wat er mis is met de machine. 

Met alle informatie die via DOOSANCONNECT te verkrijgen is, kan de beleidsbepaler van het bedrijf beter plannen welke machines hij nodig heeft voor bepaalde werkzaamheden. Dit kan het aantrekken van werk bevorderen door de efficiëntie van jouw machine. Ook kan het bedrijf na de werkzaamheden aantonen hoeveel de machines precies hebben gedraaid, dit kan leiden tot nieuwe werkgelegenheden.

Doosan Telematics is gelanceerd in 2005

Doosan heeft zijn eerste telematics systeem gelanceerd in China in 2005 als onderdeel van het veroveren van de markt. Het bedrijf zet veel in om de mogelijkheden van de applicatie te verbeteren en te verbreden. Door middel van de applicatie willen ze blijven vernieuwen om de klant meer informatie te bieden die lokaal toegepast kan worden.  

 

Voor meer informatie: Doosan Infracore Europe