Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komatsu introduceert 13 tons compacte elektrische graafmachine

Komatsu introduceert 13 tons compacte elektrische graafmachine

Komatsu is van plan om de 13 ton wegende elektrische graafmachine PC138E-11, uitgerust met een lithium-ionbatterij, op de binnenlandse markt te introduceren als verhuurmachine in 2024.

Komatsu is ook van plan om het, in navolging van Japan, op de Europese markten te introduceren. Omdat er nog geen internationale markt voor geëlektrificeerde bouwmachines bestaat, werkt Komatsu eraan om deze nieuwe markt snel te ontwikkelen met het oog op het bereiken van koolstofneutraliteit in 2050 door het productassortiment uit te breiden en aan de behoeften van klanten te voldoen.

Door een lithium-ionbatterij met hoge capaciteit uit te rusten en een koelsysteem voor de batterij en elektrische componenten voor deze nieuwe machine te integreren, heeft Komatsu een lange bedrijfstijd bereikt terwijl de zwenkradius aan de achterkant werd verkleind. In regio's waar naar verwachting in de toekomst markten voor elektrische bouwmachines zullen ontstaan, werkt Komatsu eraan om een verscheidenheid aan klanten, met verschillende bedrijfsomstandigheden en stroomvoorzieningsbronnen, deze machine als huurmachine te laten gebruiken, zodat ze in staat zijn om ervaar de milieuvriendelijkheid en veiligheid ervan. Op deze manier zal Komatsu feedback en kennis van klanten verzamelen en de vorming van de elektrificatiemarkt bevorderen.

Komatsu heeft boekjaar 2023 gepositioneerd als het eerste jaar voor de marktintroductie van geëlektrificeerde bouwmachines, en de release van de PC138E-11 is de vierde stap in die richting. Hydraulische graafmachines zijn het meest veelzijdige type bouwmaterieel, en de klasse van 13 ton wordt gebruikt op een breed scala aan werkplekken en toepassingen, waarbij de nadruk ligt op relatief kleine ruimtes, zoals civiele techniek in de stad. Door te profiteren van de lancering van deze machine zal Komatsu een breed scala aan nieuwe klantenbehoeften ontwikkelen en de markt voor elektrische bouwmachines vestigen.

Op Intermat 2024 zal Komatsu Europe de PC138E-11 graafmachine presenteren met een Smart Construction 3D Machine Guidance-kit, een eenvoudige en flexibele technologische verbetering die nu beschikbaar is voor een breed scala aan Komatsu-machines. De kit biedt een toegankelijke manier om 2D- en 3D-machinegeleiding toe te voegen en kan worden aangepast met verschillende opties waarmee de kit beter kan worden aangepast aan de machineconfiguraties en bedrijfsomstandigheden van elke klant.

 

Belangrijkste specificaties PC138E-11

Zwenkradius achterzijde 1830 mm
Machinegwicht 15.300 kg
Motorvermogen 72,5 kW
Batterijcapaciteit 225,6 kWh

  

Importeur voor de Benelux: Bia Group
   

Voor meer informatie:

Komatsu Europe