Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Drie nieuwe Hitachi’s voor Remmits en dochteronderneming Schreuder

Drie nieuwe Hitachi’s voor Remmits en dochteronderneming Schreuder

Bij het investeren in nieuwe materieel is de duurzaamheid en het brandstofverbruik van machines essentieel. Een ander belangrijk aspect zijn de veiligheidsuitrustingen die beschikbaar zijn zodat er veilig met en rond de machines gewerkt kan worden. Na grondig onderzoek en vergelijken heeft Remmits GWW uit Wijchen gekozen om te investeren in twee nieuwe rupsgraafmachines in de vorm van een Hitachi ZX300-7 en ZX350-7 met straight boom en een mobiele graafmachine in de vorm van een ZX175W-7.

Gebr. Remmits B.V. werd gestart in 1950 en ontwikkelde zichtzelf door de jaren heen tot een modern familiebedrijf met een groot aantal specialistische gebieden. Deze werkzaamheden zijn ondergebracht in verschillende ondernemingen. Zo vallen werkzaamheden op het gebied van grond, water- en wegebouw onder Remmits en werkzaamheden langs het spoor of het plaatsen van geluidsschermen onder Schreuder Bouwen Langs Water en Wegen B.V. Daarnaast heeft het bedrijf nog een eigen ingenieursbureau (RE-Infra B.V.) en eigen asfaltcentrale (ACON B.V.). 

Tot in detail samengesteld

Tijdens de eerste gesprekken werd direct duidelijk dat de keuze voor nieuwe machines niet zomaar wordt gemaakt. Zo werden de machinisten bij de keuze betrokken, werden beide machines grondig getest en werd er uitgebreid gesproken over opties en werktuigen. Hierbij ging het in eerste instantie over de Hitachi ZX300-7 en ZX350-7 voor Remmits zelf. Na het definitieve akkoord voor beide rupsgraafmachines volgde de aanvraag voor de mobiele graafmachine. Ook bij deze aanvraag volgde een demo op locatie en was er zorgvuldig overleg over de juiste opties en werktuigen. 
Er werd specifiek gekozen voor een ZX300-7 doordat de machine door een eigen dieplader vervoerd kan worden, wat zorgt voor extra flexibiliteit. De straight boom uitvoering geeft ze het voordeel van een groter werkbereik en dit komt goed van pas bij de aanleg en renovatie van rioleringen. Om deze werkzaamheden, grondwerk en het afwerken van sloten goed uit te kunnen voeren zijn beide machines uitgevoerd met een kantelstuk en GPS-systeem van Trimble Earthworks.
Met de rupsgraafmachines zijn tevens nieuwe Verachtert dieplepelbakken en opschoonbakken geleverd. Er is specifiek voor deze bakkensets gekozen omdat ze enkele honderden kilo’s lichter zijn in gewicht. Dit draagt bij aan een lager brandstofverbruik. Verder zijn de machines van alle denkbare opties voorzien zoals automatisch smeersysteem, overdrukvoorbereiding, hydraulische wigfunctie, etc.
Voor de mobiele ZX175W-7 was het van groot belang dat er veilig met de machine langs het spoor gewerkt kan worden. Hiervoor is de machine uitgerust met opties die hieraan bijdragen. Zo de machine voorzien van lastmomentbeveiliging (LMB), een extra set stempels, hydraulische wigfunctie, slangbreukbeveiliging en LS veersysteem op de hefcilinders. Omdat de werkzaamheden ook ‘s nachts plaatsvinden zijn er extra LED-werklampen gemonteerd. Diverse van deze werklampen zijn naast de camera’s van het Aerial Angle camerasysteem geplaatst zodat de machinist een goed panoramisch overzicht heeft van 270 graden. Maar er is ook gedacht aan details zoals traanplaat op de spatborden tegen het uitglijden en het naar buiten brengen van de opstappen. Ook deze machine werd afgeleverd met een set bakken en voor het gebruik van een trilblok werd een dubbele flowpomp gemonteerd voor voldoende capaciteit.   

Zuinig en duurzaam werken

Andere belangrijke zaken waar tijdens het beslissingsproces gedetailleerd naar gekeken werd is het brandstofverbruik en de mogelijkheid om werkzaamheden te verrichten met het gebruik van fossielvrije brandstoffen. Tijdens de verschillende demo’s werd het brandstofverbruik nauwlettend in de gaten gehouden door de machinisten. Daarnaast leverde Hitachi zelf een overzicht aan van het brandstofverbruik van de complete populatie aan relevante machines. Op deze manier ontstond er goed overzicht van het verbruik per uur. Inmiddels hebben de machines bewezen dat ze efficiënt omgaan met diesel, wat resulteert in flink lagere kosten.
Wanneer de werkzaamheden er om vragen kunnen alle drie de machines zonder problemen draaien op fossielvrije brandstoffen die voldoen aan EN15940 zoals HVO, GTL of BTL. Dit heeft alles te maken met het feit dat de Isuzu en Deutz motoren allen goedgekeurd zijn voor het gebruik van deze brandstoffen. Dat geeft Remmits en Schreuder een groot voordeel omdat desgewenst de uitstoot van CO2 tot 90% gereduceerd kan worden.

Vijf jaar garantie en volledige service

Een optimaal bedrijfsresultaat kan alleen behaald worden als machines optimaal presteren. Dat is de reden dat Remmits voor alle drie de machines een service contract afgesloten heeft, waarbij voor een vast tarief onderhoud wordt uitgevoerd. Daarnaast worden eventuele (software) updates standaard doorgevoerd en is de technische kennis aanwezig. Gecombineerd met de vijf jaar (of 9.000 uur) Powertrain garantie zorgt dit voor vertrouwen en zekerheid én de machines behouden hun waarde.

 

Voor meer informatie: Hitachi Construction Machinery Nederland