Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Takeuchi Benelux presenteert eerste elektrische minigraver: de TB20e

Takeuchi Benelux presenteert eerste elektrische minigraver: de TB20e

Met trots lanceert Takeuchi Benelux zijn eerste elektrische minigraver: de TB20e. Met deze duurzame en milieuvriendelijke minigraver slaat de bouwmachinesector een hele nieuwe weg in.

De Takeuchi TB20e werkt volledig op batterijen; hij stoot dus geen CO2 uit, maakt minder lawaai en veroorzaakt minder trillingen. Doordat de TB20e standaard is uitgerust met drie extra hydraulische functies (snelwissel-, hamer- en sloop-sorteerfunctie) is deze machine breed inzetbaar, zowel binnen als buiten.

Dezelfde vertrouwelijke kwaliteit

De Takeuchi TB20e heeft dezelfde buitengewone prestaties als de populaire TB216 met dieselmotor. Zo heeft de machine een uitschuifbare onderwagen die zorgt voor een stabiele en flexibele inzet, ook in nauwe ruimtes en smalle gangen. Daarnaast heeft hij een comfortabele cabine met een ruime instap en een luxe, ergonomische stoel.
De TB20e heeft tevens een vernieuwd kleurenscherm waar je eenvoudig informatie van kunt aflezen. Om optimaal energie te besparen is het hydraulisch systeem LS-geregeld.
Door middel van het Takeuchi Fleet Management (TFM) systeem kun je te allen tijde de meest relevante informatie over je machine oproepen. Op deze manier kun je stilstand van je machine minimaliseren en kostbare service oproepen voorkomen.

Werk groener en zuiniger met de Takeuchi TB20e

Doordat de Takeuchi TB20e op batterijen werkt en dus geen CO2 uitstoot, zijn de onderhouds- en bedrijfskosten lager dan bij een vergelijkbare machine met dieselmotor. Op een volle batterijlading kan deze machine 8 uur werken bij een belasting van 65%.
De TB20e kan opgeladen worden met een interne en externe oplader. De oplaadtijd van 20% naar 80% bedraagt slecht 2 uur met een externe oplader (360-460 V) en 6 uur met de interne oplader (95-265 V). De machine is standaard voorzien van een interne lader.

Maak aanspraak op de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

Denk je eraan om te investeren in de Takeuchi TB20e? Dan kun je aanspraak maken op de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (afkorting: SSEB). Bij de aankoop van een elektrische minigraver is de subsidie voor grote bedrijven 40% van de meerkosten ten opzichte van een dieseluitvoering. Voor MKB-bedrijven is dit percentage maar liefst 50%.
Goed nieuws: de SSEB wordt 5 maart weer opengesteld! Dit is dus hét perfecte moment om te investeren in een elektrische minigraver. Maar wees er snel bij; in 2022 was de subsidiepot voor schoon bouwmaterieel al na één dag leeg.

 

Voor meer informatie: Takeuchi Benelux