Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Maximaal, compleet en snel geleverd

Maximaal, compleet en snel geleverd

H.N. Post & Zonen uit Pijnacker is actief op het gebied van containervervoer, het vervoer van bouwmaterialen en beton. Onlangs nam het bedrijf vier nieuwe Mercedes-Benz Arocs 10x4 betonmixers in gebruik die geleverd werden door Veldhuizen Wagenbouw. Doordat Veldhuizen uit voorraad kon leveren beschikte H.N. Post & Zonen binnen korte tijd over de nieuwe mixers, compleet opgebouwd en klaar voor de inzet.

De totale vloot van H.N. Post & Zonen omvat zo’n 165 trucks, waarvan 50 van het merk met de ster. De heer M.J. Post: ”Wij hebben negen truckmixers in onze vloot en 12 eigen betonmixer opleggers. Daarnaast staan er nog 10 betonmixer trailers van een klant op ons terrein, hiervoor levert H.N. Post & Zonen de trekkers indien nodig. Met deze vloot van in totaal ruim 30 betonmixers bedienen we de betoncentrales in de regio. Je moet het zo zien dat wij de flexibele schil vormen van deze centrales. Overigens rijden de vier nieuwe Mercedes Arocs mixers vast voor Dyckerhoff Basal. De trucks zijn ook volledig uitgerust in de huisstijl van dat bedrijf.” 

49 ton GVW

De Mercedes-Benz Arocs 4143 8x4 trucks werden door Veldhuizen Wagenbouw voorzien van een extra, tien tons luchtgeveerde naloopas. Het betreft hier een originele, fusee gestuurde Mercedes as waardoor de onderdelen voorziening via de dealer geen probleem is. Daarnaast is de vering aangepast van de overige assen, is de positie van het tandemstel gewijzigd en zijn de aslasten opgewaardeerd naar twee keer 10 ton voor de voorassen, twee keer 9,5 ton voor de aangedreven assen en dus 10 ton voor de naloopas. Het resultaat is een 10x4 chassis met een wettelijk toegelaten terreingewicht van 49 ton. Als opbouw is er gekozen voor een 15 kuubs Mulder mixeropbouw.

Snel en uit voorraad

Voor H.N. Post & Zonen was met name het uit voorraad, compleet leverbaar zijn van de betonmixers een zwaarwegend argument. “De voertuigen voldoen precies aan onze specificaties en hiermee konden we snel aan de slag. Wij hebben veel ervaring met Mercedes-Benz trucks en die trucks doen het uitstekend in dit werk. Belangrijk is ook dat de chauffeurs erg content zijn met de Arocs. Verder hebben we een uitstekende relatie met de Mercedes-Benz dealer, Van Mossel met vestigingen in Bergschenhoek en Rotterdam. In principe doen we reparatie en onderhoud in onze eigen werkplaats, inclusief schadeherstel en spuitwerk. Voor onderdelen en garantie vallen we terug op de dealer, en dan is een goede relatie met het merk een groot voordeel”, aldus de heer M.J. Post.

 

Voor meer informatie: Veldhuizen Wagenbouw