Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Steelwrist lanceert de derde generatie draaikantelstuk

Steelwrist lanceert de derde generatie draaikantelstuk

Op 13 maart 2024 zal Steelwrist de nieuwe vestiging van Steelwrist Deutschland GmbH in Hamburg inluiden en tegelijkertijd de grootste en meest innovatieve productlancering in de geschiedenis van het bedrijf presenteren. Het middelpunt van de lancering zal het eerste model van de derde generatie Steelwrist draaikantelstukken zijn en zal de lat hoog leggen voor toekomstig niveau van brandstofefficiëntie, veiligheid en veelzijdigheid van graafmachines.

Na het evenement in Hamburg zullen alle nieuwe producten worden getoond op de Intermat-beurs in Parijs.

De grootste productlancering in de geschiedenis van Steelwrist

Steelwrist is een fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines met een eigen organisatie in 19 landen en wereldwijde activiteiten. Door de geschiedenis heen van het bedrijf is de toewijding aan de efficiëntie van grondverzet voor graafmachines de kern geweest bij de ontwikkeling van nieuwe producten.
Tijdens het lanceringsevenement zal Steelwrist voor het eerst zijn derde generatie draaikantelstukken onthullen, die verschillende innovatieve functies heeft, zowel vanuit hardware- als softwareperspectief. Dit omvat nieuwe technologieën voor de veiligheid van de snelwissel borging en eenvoudig onderhoud. Als onderdeel van het Quantum-besturingsplatform zal een combinatie van nieuwe hardwarecomponenten en installatie-ondersteuning worden getoond die eenvoudige installaties en begeleiding op afstand naar een nieuw niveau zal tillen.

Hoewel de derde generatie draaikantelstukken het middelpunt zal vormen bij de lancering, zullen er tegelijkertijd verschillende nieuwe producten worden onthuld, waaronder een nieuwe reeks lichtgewicht grijpers en een nieuwe reeks hydraulische trilblokken die zelfs met een lage flow toch een hoog verdichtingsvermogen kennen, waardoor perfect voor gebruik onder een draaikantelstuk. Naast nieuws over de derde generatie draaikantelstukken, besturingssystemen, sensortechnologie en uitrustingsstukken, zal Steelwrist ook een nieuwe productcategorie lanceren, die voortbouwt op het brede productportfolio dat zich al richt op de efficiëntie van graafmachines.

Veel vooruitstrevende eigenaren en machinisten van graafmachines over de hele wereld hebben inmiddels de enorme efficiëntieverbeteringen begrepen die een draaikantelstukken aan een graafmachine toevoegt. Uiteraard goed voor de concurrentiepositie van onze klanten en voor het milieu. Onze producten verbeteren echter niet alleen de efficiëntie van graafmachines, maar spelen ook een cruciale rol bij het aanpakken van uitdagingen die verband houden met klimaatverandering. Met onze derde generatie draaikantelstukken hopen we een nieuwe standaard te zetten. Ik geloof dat dit de beste draaikantelstuk zal zijn die ooit door wie dan ook is gebouwd”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Steelwrist.

Steelwrist Deutschland

Het lanceringsevenement markeert ook de officiële inwijding van de nieuwe vestiging van Steelwrist in Hamburg, Duitsland. In 2023 werd de dochteronderneming Steelwrist Deutschland GmbH opgericht om de aanwezigheid van het bedrijf en het vermogen om te reageren op de groeiende vraag in deze belangrijke markt verder te versterken. Recente uitbreidingen in Finland en Frankrijk demonstreren de toewijding om aan de behoeften van klanten te voldoen, met verbeterde ondersteuning voor dealers en lokale voorraden producten en reserveonderdelen.

Nieuwe producten te zien tijdens Intermat

Na het lanceringsevenement in Hamburg zullen alle nieuwe Steelwrist-producten worden getoond op Intermat in Parijs, Frankrijk, van 24 tot 27 april 2024. Deze internationale show nodigt grondverzet professionals, aannemers en machinisten uit om de innovatie en geavanceerde technologie te ervaren die Steelwrist definieert.

 

Voor meer informatie: Steelwrist