Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hoge overslagcapaciteit voor Hubun Bodemvoeding

Hoge overslagcapaciteit voor Hubun Bodemvoeding

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan Hubun Bodemvoeding in Bunschoten. De nieuwe Fuchs wordt ingezet voor op- en overslagwerkzaamheden.

Hubun Bodemvoeding B.V. is gespecialiseerd in de productie van organische meststoffen, en handelt daarnaast ook in boomschors, molmmest, klei, bomengrond, vijveraarde, alle soorten zand, tuingrind, mijnsplit. Deze producten vinden hun weg naar professionele fruit- en groentetelers als ook hoveniers. Gebruikmakend van een veelomvattend distributienetwerk van Memon B.V. worden in meer dan 65 landen over de gehele wereld eindgebruikers voorzien van producten van Hubun Bodemvoeding B.V.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 11 meter overslaggiek.  Aan de machine is een tweeschalengrijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.
De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.
Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage-5 4,1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standaard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers in de stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans, waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en AdBlue-tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.
De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300 mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen