Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hans Dömkes GmbH blijft vertrouwen op de wielladers van Liebherr

Hans Dömkes GmbH blijft vertrouwen op de wielladers van Liebherr

Al meer dan tien jaar worden Liebherr-wielladers gebruikt op het terrein van het recyclingbedrijf Hans Dömkes GmbH in Duisburg. Drie wielladers, een L 538, een L 566 XPower en een L 576 XPower met High Lift-frame, verwerken een deel van het materiaal dat ter plaatse wordt verwerkt. De specialisten in het recyclen van bouwmaterialen noemen het brandstofverbruik en de uitstekende afwerking van de wielladers als belangrijkste reden voor de langdurige zakenrelatie met Liebherr. Bovendien biedt Liebherr's verkoop- en servicepartner voor de regio, WBI Bau- und Industriemaschinen GesmbH, betrouwbare service.

De recyclingspecialisten van Hans Dömkes GmbH verwerken jaarlijks meer dan 160.000 ton mineraal afval. Drie Liebherr-wielladers voeren het aangevoerde bouwafval naar de zeef- en breekinstallaties en stapelen het gesorteerde materiaal op in de talrijke opslagplaatsen op het terrein. De gerecyclede bouwmaterialen worden vervolgens op vrachtwagens geladen door een L 576 XPower met High Lift-frame. De High Lift-variant, verkrijgbaar op verzoek van de klant, biedt een groter bereik en efficiënt laden op hoogte. De gerecyclede bouwmaterialen worden vervolgens hergebruikt in de wegenbouw en het mengen van beton, maar ook in de tuin- en landschapsarchitectuur.

Brandstofefficiëntie van Liebherr wielladers als aankoopcriterium

Ruim tien jaar geleden koos Udo Dömkes, directeur van Dömkes GmbH, voor een wiellader van Liebherr, wat leidde tot een partnerschap dat tot op de dag van vandaag voortduurt. “Toen waren we, net als nu, onder de indruk van het veel lagere brandstofverbruik en toch hogere prestaties in vergelijking met andere wielladers in dezelfde klasse. Momenteel verbruiken onze XPower wielladers gemiddeld 11,5 tot 12 liter brandstof per uur bij het ophopen, herladen en bij het voeden van de zeef- en breekinstallaties", vertelt de ondernemer.
De brandstofefficiëntie van de XPower-generatie wielladers is te danken aan de power-split XPower-rijaandrijving, die hydrostatische en mechanische voortstuwing combineert. Het hydrostatisch vermogen domineert bij het opstarten en tijdens korte laadwerkzaamheden. Bij hogere snelheden en bergopwaarts komt mechanische kracht meer in het spel. Samenbrengen beide componenten altijd 100 procent van het dieselmotorvermogen over, terwijl alleen de verhouding daartussen verandert. Dit betekent dat de wiellader altijd met maximale prestaties en efficiëntie werkt, waar hij ook voor wordt gebruikt. Het resultaat is een brandstofbesparing tot 30 procent vergeleken met conventioneel aangedreven wielladers.

Markus Schepers, Liebherr-wielladermachinist bij Dömkes GmbH, voegt hieraan toe: "Het XPower-aandrijfsysteem zorgt niet alleen voor een laag brandstofverbruik, maar ook voor een zeer comfortabele rit. Bij het ophopen van materiaal schakelt de wiellader automatisch en soepel tussen de rijbereiken, afhankelijk van hoeveel kracht ervoor nodig. Dit vergemakkelijkt het werk voor de machinist. Daarnaast bieden tal van systemen dagelijkse ondersteuning en zorgen voor een veilige werkomgeving. Een voorbeeld hiervan is de actieve personendetectie met remassistent, die reageert zodra als iemand dicht bij de achterkant van de wiellader komt. Er klinkt een alarm en het remassistentiesysteem verlaagt automatisch de snelheid van de wiellader."

Indrukwekkende machinekwaliteit en snelle ondersteuning

De intelligente installatie van de componenten en slim ontworpen toegang tot de motorruimte zorgen voor efficiënte onderhoudswerkzaamheden aan de Liebherr wielladers. Alle geïnstalleerde onderdelen die onderhoud nodig hebben, zijn veilig en snel bereikbaar. Dit bespaart tijd en geld. Daar is ook Udo Dömkes van overtuigd: “De kwaliteit van de Liebherr-machines spreekt voor zich. Zeer zelden hebben we een Liebherr-servicemonteur ter plaatse nodig en als dat wel het geval is, is er binnen 24 uur hulp gegarandeerd. Hierdoor kunnen stilstandtijden worden geminimaliseerd. Wij voelen ons uitstekend verzorgd."

Over Hans Dömkes GmbH

Net als Liebherr is Hans Dömkes GmbH een familiebedrijf. Opgericht in 1930, is het al in handen van de vierde generatie en is het een betrouwbare partner voor zijn klanten. Het gecertificeerde afvalverwerkingsbedrijf is gespecialiseerd in recycling en verkoop van bouwmaterialen. De verwerkte materialen worden voornamelijk gebruikt in de wegenbouw of in de tuin- en landschapsarchitectuur.

 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann
   

Voor meer informatie:

Liebherr