Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

100% DAF, made by GINAF

100% DAF, made by GINAF

In samenwerking met DAF Trucks introduceert GINAF een nieuwe asconfiguratie in het DAF leveringsprogramma, de FAD-N. Een 10x4-chassis goed voor 47 ton totaalgewicht in Nederland en 40 ton in bijvoorbeeld Zwitserland.

DAF Trucks bouwt bouwvoertuigen als 2-, 3- en 4-assige trucks, vijfassers is voor DAF een nichemarkt. Om haar (Europese) klanten toch een vijfassige chassis ‘af fabriek’ te kunnen leveren, bouwt GINAF deze chassis. De basis wordt gevormd door een 8x4 FAD-chassis dat in Eindhoven bij DAF van de band loopt. Hierbij is het chassis al voorbereid voor de montage van de originele DAF 160S fuseegestuurde naloopas. Deze as wordt door DAF ook toegepast op de FAW 8x4*4. GINAF monteert deze as met originele DAF ophangingsdelen en stuurt de besturing aan met het originele DAF EHS-stuursysteem. Door middel van de originele DAF-software wordt het stuur-, rem- en luchtveersysteem geïntegreerd in de bestaande systemen. 
Door deze conversie ontstaat er een 10x4 die 100% uit originele DAF-onderdelen bestaat, waardoor hij eenvoudig bij iedere DAF-dealer waar ook gevestigd geserviced en onderhouden kan worden.

Compact

Door deze ombouw ontstaat er een korte 10x4, met een korte draaicirkel, ideaal voor het manoeuvreren op krappe bouwplaatsen, in de wegenbouw of in de stad. Het chassis is geschikt voor de opbouw van kipper, betonmixer of containerafzetsysteem, eventueel in combinatie met een autolaadkraan.
Het 10x4 chassis is leverbaar met de SR1360T tandem met enkele reductie, maar ook met de HR1670T voorzien van naafreductie. Als cabine kan gekozen worden voor de XF in combinatie met de PACCAR MX-11 en MX-13 motoren of de compacte XD-cabine met de MX-11 motor. 
Door toepassing van 10 tons voorassen, is het chassis in Nederland goed voor 47 ton. Door het lichte eigengewicht, blijft er na de bouw van een opbouw nog een hoog netto laadvermogen over. Ook is dit chassis geschikt voor exportmarkten zoals Zwitserland, waar dit soort voertuigen mogen rijden met 40 ton totaalgewicht.
Als in 2025 de Europese wetgeving wijzigd, is deze configuratie ook interessant voor andere Europese landen waar tot nu toe geen vijfassers werden toegelaten.
Een variant met voorloopas is ook in ontwikkeling.

 

Voor meer informatie: GINAF