Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Likufix fix’t

Likufix fix’t

Het volautomatische Likufix-snelwisselsysteem, een eigen ontwikkeling van Liebherr en bekend van de hydraulische graafmachines van Liebherr, heeft zich de afgelopen jaren ook bewezen in de middelgrote serie wielladers. Het ontvouwt zijn voordelen in werk dat het gebruik van verschillende hulpstukken vereist. Omdat met Likufix de machinist mechanische en hydraulische aanbouwdelen veilig en gemakkelijk kan verwisselen met een druk op de knop vanuit de cabine

Liebherr vergroot de beschikbaarheid van zijn volautomatische Likufix-snelwisselsysteem voor andere wielladermodellen. Likufix is nu beschikbaar voor de twee compacte laders L 506 en L 508, voor de twee Stereolader L 507 en L 509 en voor de XPower grote wielladers tot en met de L 580. Zoals gebruikelijk is Likufix nog steeds beschikbaar voor de middelgrote Liebherr-wielladers L 526, L 538 en L 546.

Dankzij Likufix: snel en veilig wisselen van uitrustingsstuk van een wiellader

De kleinere wielladers van Liebherr, van de L 506 Compact tot de L 509 Stereo, staan ​​bekend als veelzijdige allrounders. Met Likufix wordt de flexibiliteit nog groter. De machinist schakelt bijvoorbeeld binnen enkele seconden met een druk op de knop tussen een hydraulische 4-in-1 bak, een palletvork of een veegborstel. Hij verliest geen kostbare tijd omdat de hydraulische koppelingen automatisch en betrouwbaar worden aangesloten met Likufix.

Het werken met hydraulische aanbouwdelen zoals hoogkiepbakken, bakken met klem, houtgrijpers of scheidingsscheppen is typisch voor grotere Liebherr wielladers. Daarom biedt Liebherr zijn volautomatische snelwisselsysteem ook voor grotere wielladermodellen aan. Met Likufix kan de machinist deze en andere gereedschappen gemakkelijk met een druk op de knop vanuit de cabine verwisselen. Dit verhoogt de veiligheid, want bij het wisselen van uitrusting hoeft hij de cabine niet uit en hoeft hij dus bijvoorbeeld op een recyclingwerf met verkeer geen enkel risico te nemen.

Het Likufix-snelwisselsysteem is voorbereid op zware inzet. De hydraulische koppeling rust op veren. De krachten die op de snelwissel inwerken, worden dus niet overgebracht op het koppelingssysteem. Zelfs bij langdurig gebruik zijn de verbindingen tussen de hydraulische circuits absoluut dicht. Om het onderhoud te vergemakkelijken, zijn alle bewegende delen gemakkelijk toegankelijk. Indien nodig kunnen klanten eenvoudig zelf schoonmaak- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren, zoals het vervangen van een afdichting.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr