Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Komatsu PC360LCi-11 iMC 2.0

De nieuwe Komatsu PC360LCi-11 iMC 2.0

BIA presenteert de nieuwe Komatsu PC360LCi-11 graafmachines met Intelligent Machine control 2.0. Deze 36-tons machine combineert een hoge productiviteit met nog nauwkeuriger afwerken. De iMC 2.0 werkte al veel belangstelling bij de introductie vorig jaar op de PC210LCi-11 en PC290LCi-11. Dit nieuwe model maakt het iMC 2.0 gamma compleet zodat nu nog meer klanten de troeven ervan kunnen ontdekken.

Het bedrijfsgewicht van de PC360LCi-11 / NLCi-11 ligt tussen 35.770 en 36.200 kg. De aanbevolen bakinhoud is 2,66 kuub. De zuinige Stage 5 motor levert 202 kW (275 pk) in bij 1.950 omw/min. 

Komatsu 'intelligent Machine Control 2.0'

Het intelligente besturingssysteem van Komatsu werd in 2013 gelanceerd en telt, in Europa alleen al, meer dan 1,5 miljoen draaiuren. Komatsu maakt het beste besturingssysteem nu nog beter. Naast alle gekende standaard iMC-functies zoals Auto Stop Control, Auto Grade Assist en Minimum Distance Control, die reeds op de vorige versie aanwezig waren, biedt de nieuwe PC360LCi-11 bijkomende features die de productiviteit en prestaties nog verbeteren:

-De Auto Tilt Control maakt het werken met kantelbakken op hellingen en greppels eenvoudiger, beperkt automatisch het ondergraven en optimaliseert de bakvulling. De bak kantelt automatisch naar het ontwerpoppervlak zonder dat de machinist handmatig hoeft in te grijpen.

-Met de Bucket Angle Hold-functie hoeft de machinist de graafhoek van de bak niet meer zelf gelijk te houden. Zodra de gewenste hoek is geselecteerd, blijft deze namelijk automatisch behouden wanneer de arm naar binnen beweegt. Hierdoor kan er makkelijk en met meer precisie worden afgewerkt.

-Dankzij de nieuwe IMU-sensor waarmee verschillende kantelbakken en uitrustingsstukken volledig in het besturingssysteem van de graafmachine kunnen worden geïntegreerd, wordt de machine nog polyvalenter en efficiënter inzetbaar.

-De nieuwe iMC 2.0 monitor tenslotte, beschikt over een grotere geheugencapaciteit en hogere verwerkingssnelheid. Hij werd een stuk compacter en ergonomischer dankzij de intuïtieve bediening geïnspireerd op een smartphone.

De nieuwste KOMTRAX-telematica, die bij BIA is geïntegreerd in het SmartFleet platform, laat toe de machines permanent te monitoren qua lokalisatie, gebruiksdata en technische parameters met als doel de return-on-investment verder te optimaliseren. Een keuze uit één van de servicepakketten garandeert een zorgeloos duurzaam gebruik en maximale uptime.

Komatsu iMC 2.0; het originele en beste machinebesturingssysteem is nu nog beter!

PC360LCi / NLCi -11 - Nieuwe functies & voordelen

NIEUW - Auto Tilt Control  (Automatische kantelregeling)
-Automatische bakkanteling volgens het ontwerpvlak
-Beperkt ondergraven en optimaliseert het vullen van de bak
-Sneller en gemakkelijker nivelleren

NIEUW - Bucket Angle Hold  (Vasthouden van de kantelhoek)
-Handhaaft automatisch de kantelhoek van de bak bij het bewegen van de arm
-Vergemakkelijkt de afwerking en precisie van de nivellering.
-Oppervlakken worden sneller en beter afgewerkt

NIEUW - Compacter iMC 2.0-scherm
-36% dunner, 38% lichter
-Betere positionering voor de machinist 
-Intuïtieve bediening 
-Meer geheugencapaciteit en snellere verwerkingssnelheid

NIEUW – IMU-sensor voor integratie van kantelbakken
-IMU-sensor kan op verschillende soorten kantelbak worden gemonteerd
-Eenvoudige kalibratie om meerdere kantelbakken volledig te integreren in de iMC-sturing
-Meer flexibiliteit en optimaal inzet van machines en uitrustingsstukken 

 

Voor meer informatie: BIA