Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Komatsu

Intermat 2024: Komatsu

Komatsu is verheugd zijn deelname aan Intermat 2024 aan te kondigen, de vakbeurs voor bouwmachines en bouwtechnologie die van 24 tot 27 april in Parijs zal plaatsvinden.

Na zes lange jaren en de annulering van de editie van 2018 vanwege de pandemie, zijn we blij met deze geweldige kans om bij Intermat opnieuw contact te maken met klanten van over de hele wereld”, zegt Naser Memic Rendon, adjunct-algemeen directeur Marketing & Communicatie bij Komatsu. “Deze beurs in Parijs belooft een buitengewoon evenement te worden, dat Komatsu een platform biedt om onze nieuwste apparatuur en klantoplossingen te presenteren, ontworpen voor een toekomstgerichte, koolstofvrije werkplek. Het bevestigt ook de onwankelbare toewijding van Komatsu Europe aan de Franse, Europese en Afrikaanse markten.”

De overdekte stand van Komatsu, die een prominente ruimte in hal 5b inneemt, zal bijna 30 machines tentoonstellen en de allernieuwste technologieën en topdiensten onder de aandacht brengen, met de nadruk op digitalisering en elektrificatie. Er zal een speciale plaats worden ingeruimd voor de onlangs gelanceerde PW168-11 en PW198-11 mobiele graafmachines en een virtuele stand zal een kijkje in de nabije toekomst bieden en een voorproefje bieden van aankomende innovaties.

Bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om Komatsu-graafmachines te verkennen die zijn uitgerust met de Smart Construction 3D Machine Guidance-kit, een eenvoudige technologische verbetering die productiviteitswinst mogelijk maakt voor een uitgebreide verscheidenheid aan rups- en mobiele graafmachines.

Een toegewijd team van Komatsu-productmanagers zal aanwezig zijn om uitgebreide informatie en persoonlijke hulp te bieden over de hightech productondersteuning en -diensten van het bedrijf.

Als reactie op de mondiale noodzaak om de klimaatverandering te beperken, werkt Komatsu actief samen met klanten om veilige, zeer productieve, slimme en schone werkplekken voor de toekomst te creëren. De ontwikkeling en de lancering van elektrische apparatuur van Komatsu is een belangrijk onderdeel van ons streven naar koolstofneutraliteit. Komatsu's reis naar elektrificatie van bouwmachines begon in 2008 met de introductie van 's werelds eerste hybride bouwmachine: een hybride hydraulische graafmachine. Sindsdien blijft Komatsu zijn assortiment hybride en elektrische apparatuur uitbreiden, variërend van kleine tot grotere hydraulische graafmachines.

Op Intermat 2024 zal Komatsu gloednieuwe elektrische graafmachines onthullen, waaronder de PC210LCE-11 in het bereik van 20 ton, de PC138E-11 met zijn kleinere zwenkradius en de baanbrekende PC33E-6 in een wereldpremière met cabineversie, allen uitgerust met lithium-ionbatterijen.

Een koolstofarme samenleving vereist verbeteringen in zowel bouwmachines als locatieactiviteiten. Komatsu zal op de Digitalization Corner oplossingen presenteren die de efficiëntie op de werkplek en de plaatsing van machines en personeel kunnen optimaliseren. Samen met Financiën, Aftersales en Originele Onderdelen zal de hoek de Komatsu Telematics-oplossingen tentoonstellen, waarbij de nadruk wordt gelegd op hun rol bij het vereenvoudigen van de besluitvorming voor een effectieve inzet van apparatuur, verbeterde brandstofefficiëntie, verbeterde productiviteit en gestroomlijnde periodieke onderhoudsplanning. Smart Construction introduceert unieke werkmethoden en oplossingen, waaronder ook het innovatieve 3D Machine Guidance systeem.

Buiten, grenzend aan de hal, zullen grotere machines, waaronder de nieuwste PC950-11 graafmachine, de HD605-8 starre dumptruck en de PC390HRD-11 High Reach sloopmachine met het K100 gieksnelwisselsysteem, statisch worden tentoongesteld.

Naser Memic Rendon concludeert: "De weg die voor Komatsu-bouwmachines ligt, is zowel duidelijk als uitdagend. Ons doel is een gezonde toekomst voor mensen, de samenleving en de planeet. Onze merkbelofte vandaag is 'samen waarde creëren', en we zijn toegewijd aan waardoor Intermat 2024 weer een belangrijke stap is in de richting van het waarmaken van onze belofte."

 

Importeur voor de Benelux: Bia Group
   

Voor meer informatie:

Komatsu Europe