Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Eerste Volvo EC230 Electric in Noorwegen verkocht (Rectificeert)

Eerste Volvo EC230 Electric in Noorwegen verkocht (Rectificeert)

In Noorwegen is de eerste Volvo EC230 Electric verkocht. Deze 20-25 tons rupsgraafmachine presenteerde Volvo vorig jaar op de Bauma China. Echter in een eerder bericht zou deze machine verkocht zijn, maar dit is niet waar, het gaat om een pilotmachine.

Verhuurbedrijf Rental.one heeft de order geplaatst bij Volvo Maskin AS in Noorwegen voor de eerste Volvo EC230 Electric in Europa. Tor Andres Skjæveland van Volvo Maskin hoopt de machine in 2022 te kunnen leveren. 

Op de website van Volvo Maskin Norge worden ook de onlangs voor Korea voorgestelde EC530E en EC550E getoond. Ook deze 53 tot 58 ton zware rupsgraafmachines zullen als eerste leverbaar worden in Noorwegen. 

Door de machines in Noorwegen al aan te bieden, zullen deze hoogstwaarschijnlijk ook CE-gecertificeerd en geschikt voor de Europese markt. Of en wanneer de machines in de Benelux leverbaar zijn is een kwestie van afwachten.

Rectificatie:

Onze Nederlandse Volvo-importeur SMT wees ons er op dat de Volvo EC230 Electric NIET verkocht is door Volvo Maskin aan Rental.one, maar dat het gaat om een pilotmachine die Volvo Construction Equipment bij deze klant neer zet om praktijkervaring er mee op te doen. Voor dit project heeft men Noorwegen gekozen omdat in dit land alle energie 100% groen wordt opgewekt. Hoogstwaarschijnlijk zullen ook andere landen volgen in dit pilot project.