Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Volvo

Intermat 2024: Volvo

Innovatie en baanbrekend partnerschap zullen voorop staan in een platform van duurzame oplossingen van Volvo Construction Equipment (Volvo CE) op Intermat 2024 in Parijs, Frankrijk.

Volvo CE France zal samen met collega's van de Volvo Group een allesomvattend traject voor decarbonisatie voor de hele bouwsector presenteren, dat krachtige elektrische machines en trucks, prototypes van waterstofbrandstofcellen, slimme diensten en efficiënte oplaadoplossingen omvat.
Op een stand van 1.500 vierkante meter zal Volvo de huidige decarbonisatie in actie tonen. Naast een aantal nieuwe en bestaande innovaties, waarvan er vele tot de beurs zelf geheim zullen blijven, zijn er de 23 ton wegende EC230 elektrische graafmachine en de nieuwe L120 elektrische wiellader, evenals enkele van de kleinere elektrische compacte machines zoals als de EC18 elektrische graafmachine.

Als bewijs dat er meerdere technologieën nodig zijn om de transitie van onze sector te ondersteunen, zal ook 's werelds eerste prototype van een knikdumper met waterstofbrandstofcellen, de HX04, worden benadrukt, naast andere baanbrekende oplossingen zoals oplossingen die worden aangedreven door hernieuwbare biobrandstoffen.
Nu services een prominentere rol gaan spelen bij Intermat, zal Volvo CE in 2024 productiviteitsservices tonen zoals Connected Map, Task Manager en het baanbrekende Equipment as a Service-model, evenals onderdelen en uptime-services zoals het C02-reductieprogramma. Volvo Financial Services zal deel uitmaken van de Volvo-stand om zijn brede aanbod aan financieringsoplossingen te presenteren.

De elektrische transformatie zou niet compleet zijn zonder een demonstratie van het toonaangevende assortiment laadoplossingen en mobiele aandrijfeenheden van het bedrijf, voor zowel lichtere machines als zware vrachtwagens voor lange afstanden.
Wetende dat de duurzaamheidsverschuiving een reis is die onze klanten niet afzonderlijk kunnen verwezenlijken, zullen de producten en diensten van Volvo CE schouder aan schouder staan met 100% elektrische oplossingen van Volvo Trucks en Volvo Penta.

Samen naar nul

Het is een platform dat bewijst dat Volvo een vertrouwd merk is als het gaat om het realiseren van een netto-nultoekomst in verschillende transportstromen – en dat het zich meer dan ooit inzet voor het bereiken van Co2-neutraliteit in 2040.
Door middel van product- en service-innovatie wordt aangetoond dat elektrische machines de kracht hebben om naadloos samen te werken met elektrische vrachtwagens, terwijl ze worden ondersteund door betrouwbare en holistische laadoplossingen.
Davy Guillemard, Head of Market Area France, Volvo CE, zegt: “We leiden onze sectortransformatie, zowel in Frankrijk als over de hele wereld, met ons unieke en holistische aanbod van duurzame oplossingen. Onze klanten profiteren van de expertise binnen de Volvo Group, wat resulteert in ons brede assortiment elektrische producten, laadoplossingen en slimme diensten.”

Marcus Horberg, President Volvo Trucks France, zegt: “Samen kunnen we ons mobiliseren om een veiligere, stillere wereld te creëren die vrij is van schadelijke verontreinigende stoffen. Door in de hele Groep samen te werken, zijn we beter in staat om te reageren op de milieu-uitdagingen van onze planeet en kunnen we onze klanten ook ondersteunen bij het maken van die transformatie.”

De driejaarlijkse bouwtop vindt plaats van 24 tot 27 april in het Paris-Nord Villepinte Parc des Expositions in Parijs en keert terug met een vernieuwd tentoonstellingsformat over grondverzet, sloop en transport, wegen, mineralen en funderingen, liften en handling en de gebouwen en betonsector.
Het zal de eerste keer zijn dat Intermat wordt opgevoerd sinds het evenement van 2021 moest worden afgelast vanwege de onoverkomelijke uitdagingen die de Covid-19-pandemie met zich meebracht.

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment