Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Van der Wiel rijdt na 10 jaar weer met Renault Trucks

Van der Wiel rijdt na 10 jaar weer met Renault Trucks

Van der Wiel Transport uit Drachten heeft twee Renault Trucks T High 480 6x2-trekkers met voorloopas in gebruik genomen. De trucks zijn geleverd door Renault Trucks-dealer LVS Trucks Leeuwarden.

Renault Trucks maakt na tien jaar een rentree in het wagenpark van Van der Wiel Transport, dat gespecialiseerd is in rondhouttransport, kippertransport en (bulk)transport van bouw- en grondstoffen. “We namen afscheid van een aantal trucks en waren op zoek naar iets anders”, zegt bedrijfsmanager Marco Meinsma. “Renault Trucks en dealer LVS Trucks bleken in staat om het juiste totaalpakket te leveren: een compleet uitgeruste truck die aan al onze eisen voldoet, inclusief de service en ondersteuning die wij zoeken.

Maximaal wendbaar

Beide trucks zijn uitgevoerd in de klantkleuren. “Met de ene truck rijden we met een walking floor oplegger slibkoek voor opdrachtgever GMB”, zegt Meinsma. “De andere truck zetten we in voor het transport van bestratings- en rioleringsproducten van beton in opdracht van Kijlstra Bestrating en Riolering. Bij laatstgenoemde bedrijf rijden we al meer dan 20 jaar in de planning, met een tiental voertuigen uitgevoerd in de klantkleuren.

Beide Renault Trucks T High 480 6x2-trekkers hebben een krachtige DTI 13-liter motor en een gestuurde, hefbare voorloopas. “Wij wilden per se een voorloopas om de gewichten goed te kunnen verdelen en om eenvoudig te kunnen manoeuvreren op moeilijk bereikbare en krappe locaties. Met name bij het afleveren van bestratingsproducten komen we op locaties waar de ruimte nogal eens beperkt is, denk aan bouwplaatsen en in woonwijken bij particulieren. Beide trucks zijn voorzien van PTO waardoor ze multi-functioneel inzetbaar zijn.

HVO

De Renault-truck die wordt ingezet voor GMB rijdt op de biodiesel HVO. Deze emissiearme biobrandstof wordt gewonnen uit afvalstromen en verlaagt de CO2-uitstoot substantieel. “Het mes snijdt aan twee kanten”, zegt Meinsma. “Hiermee helpen we GMB om haar duurzaamheidsambities te realiseren. Ook zijn we zelf volop bezig met duurzaamheid en zetten we ons, in alle gele-dingen van ons bedrijf, in om de CO2-uitstoot te verlagen. Niet voor niets zijn wij CO2-prestatieladder niveau 5 gecertificeerd, het hoogst mogelijke niveau. We zetten alleen transportmaterieel in dat voldoet aan de hoogte emissie-eisen en onze chauffeurs krijgen training in zuinig en milieuvriendelijk rijden.”

Sturen op brandstofverbruik

De twee Renault-trucks zijn voorzien van het Fuel Economic pakket om het brandstofverbruik te optimaliseren. Onderdeel van dit pakket zijn onder meer Optifleet Check, waarmee het verbruik nauwgezet kan worden gemonitord, en Optivision. Deze voorspellende cruise control gebruikt topografische data om de schakelstrategie te optimaliseren. “Daarnaast worden onze chauffeurs begeleid door een chauffeurs-trainer van LVS Trucks. Niet alleen bij de aflevering, maar ook in de periode daarna krijgen ze regelmatig een training met tips en adviezen om de mogelijkheden van de trucks nog beter te benutten.

Tevreden chauffeurs

Van der Wiel Transport heeft 53 trucks in zijn wagenpark. De Renault-trucks zijn een welkome aanvulling. “Voor onze chauffeurs was het de eerste kennismaking met Renault-trucks. Zij zijn zeer tevreden. Het zijn fantastische trucks, met een geweldig rijcomfort en bovendien zeer compleet uitgerust. Dat laatste aspect vinden wij ook heel belangrijk. Onze chauffeurs zijn de hele week onderweg en overnachten ook regelmatig in de truck. De High Sleeper Cab is ruim, comfortabel en van alle gemakken voorzien.” Om het chauffeurs onderweg zo comfortabel mogelijk te maken, is onder meer gekozen voor een luxe chauf-feursstoel en bijrijdersstoel, lederen bekleding, automatische airconditioning en het audio-, navigatie- en entertainmentsysteem Roadpad+. Dat bestaat onder andere uit een 7" multimedia kleurenscherm met touchscreenbediening, TomTom trucknavigatie en DAB+ radio.

Zekerheid van servicecontract

Van der Wiel Transport laat zich op het gebied van service en onderhoud helemaal ontzorgen en heeft voor deze trucks het servicecontract Start & Drive Excellence afgesloten. Dit contract omvat het onder-houd, de wettelijke jaarlijkse controles, de reparaties van mechanische en elektrische delen en de vervanging van slijtagedelen. “Hiermee hebben we voor een vast bedrag alles afgedekt en komen we niet voor verrassingen te staan. Ook de financiering hebben we geregeld via Renault Trucks Financial Services. Het feit dat we alles op één plek kunnen regelen, van financiering tot onderhoud, is een enorm groot voordeel. We zijn dan ook zeer tevreden over LVS Trucks. Wij hebben meerdere merken in onze vloot en kennen LVS Trucks daardoor al. Ze leveren fantastische service, denken mee en staan voor ons klaar als wij hen nodig hebben.

Over Van der Wiel Transport

Van der Wiel Transport is een van de werkmaatschappijen van Van der Wiel Holding. Van der Wiel Infra & Milieu voert projecten uit op het gebied van civiele techniek, infrastructuur en milieu. Ook Enviso ingenieursbureau en DBG bouw- en reststoffen, dat afvalstromen verwerkt tot grond- en bouwstoffen, zijn onderdeel van de holding.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks Nederland