Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

eMDX, de eerste 100% elektrische 6 tons knikdumper

eMDX, de eerste 100% elektrische 6 tons knikdumper

Mecalac presenteert zijn nieuwe eMDX elektrische dumper. In het kader van de ontwikkeling van duurzamere oplossingen is deze dumper de eerste 100% elektrische 6-tons dumper ter wereld. Deze innovatie markeert een grote stap voorwaarts in de bouwsector en voldoet aan de groeiende vraag naar milieuvriendelijke stedelijke uitrusting zonder de productiviteit of veiligheid in gevaar te brengen.

eMDX vertegenwoordigt een belangrijke stap op weg naar een duurzamere en efficiëntere toekomst

 Stil, geurloos en met ongeëvenaarde autonomie

De eMDX heeft tot doel de uitstoot op werkplekken te elimineren. Deze krachtige elektrische dumper van 6 ton behoudt al zijn prestaties en vermindert tegelijkertijd de impact op het milieu. Uitgerust met een batterij van 75 kWu, herdefinieert hij autonomie met een ononderbroken gebruiksduur van minimaal 8 uur op één lading, en een snelle oplaadtijd van slechts 4 uur. Omdat frequente stops de norm zijn, wordt deze autonomie verder vergroot, waardoor extra werkuren mogelijk zijn.

 Net zo snel en eenvoudig op te laden als een auto

Mecalac erkent het belang van eenvoudig opladen. De eMDX wordt gevoed door een type 2-stekker, vergelijkbaar met die in auto's, en biedt een handige oplossing dankzij de overal beschikbare oplaadpunten. Opladen kan ook via een 5-polige industriële 380 Volt contactdoos, direct op een schakelbord of werfunit.

 Prestaties behouden

De eMDX bouwt voort op het erfgoed van zijn dieseltegenhanger, de 6MDX, en behoudt zijn hydraulische en rijprestaties. Hij overtreft echter de verwachtingen door superieure acceleratie en wendbaarheid op hellend terrein te bieden, waardoor een nieuwe maatstaf wordt gezet voor elektrische dumpers. Mecalac heeft de compacte afmetingen en veiligheidskenmerken van de eMDX zorgvuldig behouden en tegelijkertijd aanvullende verbeteringen geïntroduceerd voor de bescherming van de bestuurder. Voor Mecalac blijft veiligheid een absolute prioriteit bij het ontwerp van zijn machines.

 Mecalac zorgt voor een revolutie in stedelijke werkplekken

Stel je een plek voor waar stilte heerst dankzij het exclusieve gebruik van elektrische machines, waardoor geluidsoverlast en vervuilende emissies worden geëlimineerd. Een rustige, milieuvriendelijke sfeer, bevorderlijk voor het welzijn van de bestuurders.
De introductie van de eMDX maakt deel uit van een bredere uitrol die twee andere 100% elektrische machines omvat, die doorgaans samenwerken op bouwplaatsen: de eS1000 zwenklader, met een capaciteit van 1.000 liter, en de toch al gerenommeerde e12 wiellader, de eerste elektrische graafmachine van 11 ton op de markt.
De komst van deze drie elektrische machines is veelbelovend. Het elektrische ecosysteem van Mecalac is een game-changer, waardoor de Co2-uitstoot op werkplekken drastisch wordt verminderd. Drie Mecalac-nul-emissiemachines die samenwerken op hetzelfde stedelijke terrein kunnen bijvoorbeeld gemiddeld 64 ton Co2 besparen dat hun equivalenten met verbrandingsmotoren over een jaar zouden hebben uitgestoten.
Naast de voordelen voor het milieu biedt de nul-emissieoplossing van Mecalac de mogelijkheid om binnen gebouwen te werken, geluidsoverlast te minimaliseren en de onderhouds- en exploitatiekosten dramatisch te verlagen, omdat traditionele brandstof plaats maakt voor elektriciteit. Hierdoor ontstaat een holistisch elektrisch ecosysteem dat de inzet van de bouwsector voor een groener geheel opnieuw definieert. 

Ahlmann elektrische testdagen

Eind 2023 hield Ahlmann Nederland de Ahlmann elektrische testdagen. Hier waren alle drie de machines aanwezig, waarbij de elektrische e12 en eS1000 zelf aan de tand gevoeld konden worden.

 

Importeur voor Vlaanderen en Nederland: Ahlmann Nederland
   

Voor meer informatie:

Mecalac