Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Intermat 2024: Engcon

Intermat 2024: Engcon

Van 24 tot en met 27 april is het tijd voor de grootste bouwmachinebeurs van het jaar; Intermat in Parijs, Frankrijk. De focus van Engcon ligt op het onlangs geïntroduceerde 3e generatie draaikantelstuk. Op de stand van Engcon zullen vier verschillende graafmachines duidelijk alle voordelen van een draaikantelstuk op een graafmachine demonstreren. Naast de focus op het draaikantelstuk presenteert Engcon zijn brede assortiment uitrustingsstukken voor graafmachines.

De Zweedse fabrikant Engcon levert overal ter wereld draaikantelstukken, uitrustingsstukken en accessoires voor graafmachines. Het productgamma, dat alomtegenwoordig is in de Scandinavische regio, heeft zich de afgelopen jaren verspreid naar grote delen van Europa. Engcon is sinds 2002 actief op de Franse markt en de terugkerende deelname aan Intermat is een vervolgstap in de ambitie van Engcon om zijn marktaandeel zowel in Frankrijk als elders in Europa te vergroten. 

Wij weten hoe belangrijk het is om met eigen ogen te zien wat je met onze producten kunt doen. Er zijn nog steeds veel mensen niet geheel overtuigd dat het draaikantelstuk zo effectief is als wordt gezegd. Daarom besteden we veel aandacht aan het geven van demonstraties en het aanbieden van testruns op onze stand op de Intermat", zegt Martin Engström, productmanager bij Engcon, en vervolgt:
"Ons draaikantelstuk verhoogt de efficiëntie en veiligheid. Een draaikantelstuk vervangt in combinatie met onze uitrustingsstukken andere machines en helpt om het werk efficiënter en zuiniger uit te voeren. Op deze manier is een draaikantelstuk een uitstekende investering voor wie meer opdrachten wil uitvoeren in minder tijd."

Snel wisselen

EC-Oil, Engcon’s systeem voor automatische koppeling van hydraulische uitrustingsstukken, zal eveneens worden gedemonstreerd. "Met EC-Oil kan de machinist veilig in enkele seconden van werktuig wisselen en het voorkomt handmatige koppeling van slangen of elektrische kabels. Dit vermindert het risico op beknellingsschade en slijtage", zegt Martin Engström.

Op de stand van Engcon kunnen de bezoekers zelf een graafmachine met een draaikantelstuk uitproberen of een ervaren graafmachinist aan het werk zien, die toont hoe je op optimale wijze met de modernste op de markt verkrijgbare uitrusting kunt werken. Er zullen drie machines zijn voor testruns: een Kobelco SK75, een Volvo ECR58 en een Develon DX35 uitgerust met zowel bakken als andere hydraulische uitrustingsstukken. Ervaren machinisten demonstreren in een Volvo ECR145.

Welkom op stand EXT6 C062.

 

Voor meer informatie: Engcon