Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

MAN 'zandhaas' voor Gemeente Den Haag

MAN 'zandhaas' voor Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag heeft een speciale MAN TGS in gebruik genomen voor het vervoer van afval vanaf het strand. Daarvoor moest de truck aan een aantal specifieke eisen voldoen. MAN Truck-dealer Leeuwen Trucks & Vans specificeerde deze bijzondere MAN.

De Gemeente Den Haag stelde een groot aantal specifieke eisen op in de aanbesteding voor de truck. Naast een grote terreinvaardigheid voor het rijden op het strand moest de truck geschikt zijn voor hoge laadvermogens, een kleine draaicirkel hebben en voorzien zijn van een cabine die plaats biedt aan drie inzittenden. Gunter van de Velde, wagenparkbeheerder van de Gemeente Den Haag: “Leeuwen Trucks & Vans kwam met de juiste specificatie naar voren met een truck die voldoet aan al onze eisen en wensen.”

 Enkele montage rondom

De MAN TGS 33.470 6x6 is uitgevoerd met een hydraulisch geveerd en gestuurd wide spread tandemstel, van Wierda Voertuig Techniek, wat niet alleen een hoger laadvermogen geeft, maar ook een betere terreinvaardigheid. Bovendien zorgt het systeem voor een kleinere draaicirkel. Verder is de truck rondom uitgevoerd met Michelin 395/85R20 banden in enkele montage voor minder weerstand in het zand. Met het STIS semi-automatische banden aflaatsysteem kan de bandenspanning eenvoudig worden aangepast voor het rijden in het zand. De MAN TGS biedt plaats aan drie inzittenden.

Legen van afvalcontainers

Het resultaat is een truck met een totaal toegestaan terreingewicht van 32.400 kilo (bepaald door de montage van de specifieke banden) met een hoog laadvermogen. De D26-motor levert 470 pk via de Tipmatic automatische versnellingsbak en de MAN G173 tussenbak met weg- en terreinversnellingen. 
De truck is door VDA Konstruktie voorzien van een Epsilon Q150Z84TI autolaadkraan met Easy Fold-systeem en een Palift T18A SLD5 haakarmsysteem. Deze haakarm is voorzien van een automatische op- en afzet cyclus. D.m.v. 1 druk op de knop kan met de joystick van het bedieningspaneel in de cabine met 1 beweging de container automatisch op- en afgezet worden. Ook de vergrendeling en bumper gaan hierbij automatisch in en uit. De Epsilon is onder andere uitgevoerd met het Easy Fold systeem waarmee de kraan in- en uitgevouwen kan worden zonder ondersteuning op de grond, dus gewoon in de lucht en een afstandsbediening. Daarmee is de truck ideaal voor het legen van afvalcontainers tot 3.000 liter op het strand van Scheveningen.

 

Voor meer informatie: MAN Truck & Bus